Συνταξιούχοι στημένοι έξω από τράπεζες - Ουρές από νωρίς σε βενζινάδικα

Συνταξιούχοι στημένοι έξω από τράπεζες - Ουρές από νωρίς σε βενζινάδικα

Παρά τις διαβεβαιώσεις παρουσιάζονται ελλείψεις σε πολλά πρατήρια - Σε 48 ώρες άδειασαν από χρήματα 2191 ΑΤΜ σε σύνολο 5.449 σε όλη τη χώρα

Αντιμέτωπη με μία νέα πραγματικότητα είναι από σήμερα η χώρα καθώς είναι η πρώτη μέρα με capital controls.

Σήμερα από νωρίς το πρωί έξω από πολλές τράπεζες βρίσκονται εκατοντάδες ηλικιωμένοι που περίμεναν πώς και πώς τις προηγούμενες ημέρες να πάρουν τις συντάξεις τους για να καλύψουν τις ανάγκες τους και βρέθηκαν προ εκπλήξεως μετά τις δραματικές εξελίξεις τα δύο τελευταία 24ωρα. Το γεγονός ότι διαθέτουν μόνο βιβλιάρια και όχι χρεωστικές κάρτες στην πλειοψηφία τούς έχουν φέρει σε απελπισία και η παρουσία τους έξω από τις τράπεζες - όπως εξήγησαν οι ίδιοι - είναι για να ενημερωθούν από τα στελέχη για το τι θα κάνουν και πώς θα αντεπεξέλθουν στις υποχρέωσεις τους που τρέχουν. Όπως τονίζουν είναι αποφασισμένοι να περιμένουν όσο χρειαστεί προκειμένου να μάθουν από επίσημα χείλη τι θα κάνουν την επόμενη εβδομάδα που θα περάσουν χωρίς χρήματα.

«Τι θα κάνω δε ξέρω, εγώ είμαι γέρος άνθρωπος, δεν έχω κάρτα ανάληψης, πώς θα πάρω τη σύνταξή μου», λέει ο κ. Δημήτρης στο protothema.gr.Δηλώνουν σοκαρισμένοι, στενοχωρημένοι και εκφράζουν το φόβο τους για όλα όσα συμβαίνουν από τη μια στιγμή στην άλλη.

«Δε μας έφτανε που φτάσανε οι συντάξεις στον...πάτο τώρα έρχεται και αυτό το ''χτύπημα'' το κλείσιμο των τραπεζών. Μπορεί να μου πει εμένα κάποιος πώς θα βγάλω τα λεφτά μου από τη σύνταξη μου αφού δεν έχω κάρτα; Τι να κάνουμε δεν έβγαλα κάρτα εγώ είμαι μεγάλος άνθρωπος, κάθε μήνα έτσι συνήθισα να έρχομαι με το βιβλιάριο μου, τι θα γίνει τώρα;», αναρωτιέται μαζί με άλλους συνταξιούχους που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εκείνον.
Στην Καλλιθέα συνταξιούχοι έσπευσαν από το πρωί με τα βιβλιάρια στα χέρια προκειμένου να πάρουν τη σύνταξή τους.

«Αν δεν ανοίξουν το μεσημέρι οι τράπεζες να πάρουμε τις συντάξεις μας εύχομαι... καλή κατοχή. Έπρεπε να μας είχαν ενημερώσει γιατί το κάνανε αυτό, πώς θα κινηθούμε, πώς θα φάμε και τώρα μας ζητάνε να πάμε και να ψηφίσουμε. Ποιος θα μου δώσει χρήματα για τη βενζίνη για να πάμε στην επαρχία να ψηφίσουμε.  Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε όλοι κάρτες ανάληψης. Τι θα κάνουμε δεν ξέρω μακάρι όπως είπαν να ανοίξουν κάποιες τράπεζες να πάρουμε τη σύνταξή μας», λέει ο κ. Ανδρέας μιλώντας στο photothema.gr.


 


«Ας πληρωνόμασταν πρώτα και μετά ας τις έκλεινε ο Τσίπρας τις τράπεζες... τι είναι αυτά τα πράγματα», λένε σε κατάσταση εκνευρισμού οι συνταξιούχοι που περικύκλωσαν τράπεζα στην Καλλιθέα την οποία περιμένουν να ανοίξει για να πάρουν τη σύνταξή τους, όπως λένε. Η κυρία Αλεξάνδρα βρίσκεται έξω από την τράπεζα από πολύ νωρίς με την ελπίδα να ανοίξει το κατάστημα. «Είμαι πολύ απογοητευμένη. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι θα γινόταν τέτοια πράγματα ποτέ», λέει στο protothema.gr.
 
Πάντως η Αθήνα και συγκεκριμένα το κέντρο σήμερα θυμίζει πόλη-φάντασμα. Άδεια ΑΤΜ, κλειστές τράπεζες, άδειοι δρόμοι, "νέκρα" στα καφέ του κέντρου αλλά και στους πολυσύχναστους εμπορικούς δρόμους όπως στην Ερμού!
Χαμός από νωρίς στα πρατήρια βενζίνης, ελλείψεις παρά τις διαβεβαίωσεις

Φαίνεται ότι παρά το γεγονός ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια ανακοίνωσαν πως υπάρχει επάρκεια ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της αγορές για αρκετούς μήνες και κανένας λόγος ανησυχίας, οι πολίτες ανήσυχοι τρέχουν να φουλάρουν τα αυτοκίνητά τους.Πάντως, ήδη, πάνω από τα μισά πρατήρια στην Αττική έκλεισαν λόγω ελλείψεων, ενώ εκφράζονται φόβοι από εκπροσώπους της αγοράς να ξεμένει η αγορά από καύσιμα.

Ο κύριος λόγος που συμβαίνει αυτό, όπως εξηγεί στο protothema.gr ο πρατηριούχος κύριος Σπύρος, ο οποίος έχει κάνει παραγγελία από το Σάββατο το πρωί και ακόμα δεν έχει έρθει, είναι ότι λόγω των προβλημάτων στο τραπεζικό σύστημα οι παραγγελίες δεν μπορούν να πληρωθούν και αυτό θα κρατήσει μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες η να υπάρξει μια ενημέρωση από την κυβέρνηση.


Να σημειωθεί οτι ήδη πολλές περιοχές στην Αθήνα έχουν πρόβλημα με τα καύσιμα όπως η Καλλιθέα, η Δαφνη και ο Υμηττός και όπου υπάρχει πρατήριο ανοιχτό εμφανίζονται ουρές.
Το protothema.gr προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με το αρμόδιο υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος, ωστόσο, δεν έλαβε κάποιο σχόλιο για τους φόβους να ξεμείνει η αγορά από βενζίνη ή για το αν υπάρχουν σκλέψεις για αγορά καυσίμων με δελτίο. Παρά τη διαβεβαίωση που έδωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια, ότι τα αποθέματα καυσίμων στην Ελλάδα είναι επαρκή ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της αγοράς για αρκετούς μήνες,  οι συνθήκες που δημιουργούνται λόγω των κλειστών τραπεζών αλλάζουν τα δεδομένα.Όπως μας εξηγούν πρατηριούχοι, τα ΕΛΠΕ όντως μπορούν να εξασφαλίσουν την τροφοδοσία, ωστόσο, για τα πρατήρια προκύπτουν τα εξής ερωτήματα: -Κατά πόσο τα πρατήρια μπορούν να ολοκληρώσουν τις παραγγελίες από τις εταιρείες διότι απαιτείται τραπεζική συναλλαγή, δηλαδή κατάθεση επιταγής.-Τι απόθεμα έχουν οι εταιρείες, για ποσότητες που ήδη έχουν πληρώσει συμπεριλαμβανομένου τους φόρους, που πάλι χρειάζεται τραπεζική συναλλαγή.

Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με τα ΕΛΠΕ η χώρα έχει για τουλάχιστον έξι μήνες καύσιμα, ενώ μπορεί να επεκταθεί η επάρκεια και στους εννέα μήνες. 

Σε πρώτη φάση το σχέδιο περιλαμβάνει τη χρήση των στρατηγικών αποθεμάτων που υπάρχουν για ανάλογες περιπτώσεις ή κρίσεις, τα οποία επαρκούν για τρεις μήνες. Σε δεύτερη φάση θα διοχετευτούν στην αγορά ποσότητες καυσίμων από μελλοντικά συμβόλαια που ήδη έχουν υπογράψει τα ΕΛΠΕ, ενώ για να επεκταθεί κατά άλλους τρεις μήνες η επάρκεια το σχέδιο προβλέπει αγορά επιπλέον ποσοτήτων από το εξωτερικό και πληρωμή μέσω προϊόντων που θα διυλίσουν τα ΕΛΠΕ.
«Στέγνωσαν» τα ΑΤΜ

Όσον αφορά στα ΑΤΜ, σύμφωνα μάλιστα με το Έθνος, σε 48 ώρες άδειασαν από χρήματα 2191 ΑΤΜ σε σύνολο 5.449 σε όλη τη χώρα. Χθες πολλοί πολίτες πήγαν μέχρι και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να βγάλουν χρήματα, έχοντας πληροφορηθεί ή διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι τα περισσότερα ATM's στην Αθήνα έχουν στεγνώσει από ρευστό. 
Βάσανα και για τους τουρίστες

Με τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα μετά το bank run των τελευταίων τριών ημερών είναι υποχρεωμένοι να εξοικειωθούν οι τουρίστες αμέσως μόλις πατήσουν το πόδι τους σε ελληνικό έδαφος. 

Οπως φαίνεται στις φωτογραφίες του Βασίλη Γερμάνη για το protothema.gr, στα ATM's του αεροδρομίου υπάρχουν μεγάλες ουρές 20-30 ατόμων που περιμένουν υπομονετικά να κάνουν ανάληψη μετρητών. Μπορεί κάποιος να διακρίνει εύκολα ότι μεταξύ όσων περιμένουν δεν είναι μόνο τουρίστες. Κι αυτό διότι ήταν πολλοί οι πολίτες που έσπευσαν να κάνουν ανάληψη χρημάτων από τα μηχανήματα στο αεροδρόμιο, έχοντας πληροφορηθεί ή διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι τα περισσότερα ATM's στην Αθήνα έχουν στεγνώσει από ρευστό. 

Είναι αποκαλυπτική η εικόνα από το κτίριο των αφίξεων στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οι τουρίστες λαμβάνουν μια πρόγευση της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα μετά την αποχώρηση της κυβέρνησης από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους. 


Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (139)

ΠΑΛΙΟΓΕΡΟΣ

πώς θα κινηθούμε, πώς θα φάμε και τώρα μας ζητάνε να πάμε και να ψηφίσουμε. Ποιος θα μου δώσει χρήματα για τη βενζίνη για να πάμε στην επαρχία να ψηφίσουμε.ΛΕΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ!!! ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΑΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;ΜΠΕΕΕΕΕΕΕΕ ΒΕΛΑΞΤΕ ΣΑΝ ΑΡΝΙΑ

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ...ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ...ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΑΝΑΣΕΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

Φασίστας

Αμ λυσάξατε τις προηγούμενες μέρες να ακούτε τον Άδωνι που σας έλεγε πάρτε τα λεπτά απ τις τράπεζες.Τις στεγνώσατε φάτε τώρα το 60αρι.Όσο για τους συνταξιούχους κάθε πρώτη του μήνα ξημερώματα έπιαναν στασίδι στην τράπεζα απ έξω τα ξεχάσαμε;;;;εε βιάζονταν να πάρουν την κομμένη σύνταξη του Σαμαροβενιζέλου.Μην φοβάσται συνταξιούχοι ψησίσται ΝΑΙ να έρθει και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος του Λομβέρδου-Βρούτση να ζήσετε καλά και εμείς καλλίτερα......ΖΗΤΩ Η ΕΝΩΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΛΟΥΜΟΥ

ΑΚΟΜΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ,ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΙ ΟΚΝΟΙ ΘΑΧΟΥΝ ΠΕΤΥΧΕΙ.............ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ 1200 ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΣΤΑ 900 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΤΑ 450...ΔΙΑΒΑΣΤΕ D.W ΓΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ.......................ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΣΥΝΕΒΑΙΝΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΜΗ ΕΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..........................................

Ε.Σ

Οταν διαβάζω σχόλια του τύπου "το οφείλω στα παιδιά μου" πραγματικά αναρωτιέμαι. Θέλετε να γίνουμε Ουκρανία, Αργεντινή, Βενεζουέλας? Εκτός ΕΕ και με τόσους εξωτερικούς εχθρούς να παραμονεύουν, σε λίγα χρόνια Ελλάδα θα είναι μόνο η Αθήνα!! Μόνο τους γεωπολιτικούς λόγους να σκεφτεί κανείς πρέπει να ψηφίσει οπωσδήποτε ΝΑΙ, αλλιώς η Ελλάδα θα σβήσει από το χάρτη

Σηκώστε τη λευκή σημαία

Να παραδοθούμε στους Γερμανους τωρα. Δε θα αντέξουμε τη πείνα, δε βλέπετε ολοι οι βρωμογεροι στα ΑΤΜ εχουν μια κοιλιά λες και θα γεννήσουν τρίδυμα. Δεν κάνουμε εμεις για αγώνες, φέρτε οτι χαρτί μας δωσουν οι Γερμανοι να το υπογράψουμε . Όσο για τους νέους, σπαράζει η καρδιά μου που βλεπω άδειες καφετέριες που μεχρι χθες έσφυζαν απο ζωη. Μεγαλο κακο χτύπησε το τοπο μας με αυτους τους ηρωισμός που θελουν ελευθερία για το μέλλον των παιδιών τους.

Αγύριγο κεφάλι

Α! Παρέλειψα να σας ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ και τούτο: (Αναφέρομαι φυσικά, στους ΠΟΝΕΜΕΝΟΥΣ από την ... HTTA των εκλογών της 25.1.2015 ΔΕΞΙΟΥΣ που περιμένουν με το "ΝΑΙ" μήπως και ΠΕΣΕΙ η Κυβέρνηση). Ότι η απίθανη επικράτηση του "ΝΑΙ" στο επικείμενο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, ΔΕΝ επηρεάζει καθόλου την έχουσα ΕΝΤΟΛΗ 4ετίας να κυβερνήσει, ΑΡΙΣΤΕΡΗ Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεδομένου ότι ΕΝΑ ΜΟΝΟ από τα χιλιάδες κυβερνητικά ζητήματα της κάθε ημέρας έφερε ΑΥΤΗ προς ψήφιση με δημοψήφισμα. Γι αυτό τώρα και ΔΕΝ έκανε ΕΚΛΟΓΕΣ, αλλά ΜΟΝΟ Δημοψήφισμα. Απλά, το "ΝΑΙ", από την Δευτέρα, ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ του Τσίπρα και θα μπορεί πλέον βάσει της ... απαιτήσεως του λαού ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΣΟΪΜΠΛΕ, να δίνει αντί της έως τώρα ΣΥΝΤΑΞΑΡΑΣ, μηνιαία ΣΥΝΤΑΞΗ 100 (Εκατό) Ευρώ στον καθένα "αγόρι" και ΜΙΣΘΑΡΑ επίσης 100 (Εκατό) Ευρώ στο κάθε "παιδί". Έτσι, όταν λήξει η 4ετία της ΘΗΤΕΙΑΣ της Κυβερνήσεως και τυχόν (απίθανο αυτό), έλθει ο ΔΕΞΙΟΣ ΣΑΣ, θα σας κάνει τότε ΑΥΞΗΣΗ ΟΛΟΚΛΗΡΟ 10% και θα σας την κάνει τότε ΕΚΕΙΝΟΣ την μηνιαία ΜΙΣΘΑΡΑ σε 110 Ευρώ και την μηνιαία ΣΥΝΤΑΞΑΡΑ σε επίσης 110 Ευρώ! Έτσι; Οι καλές εξηγήσεις κάνουν τους καλούς φίλους!.. (Από Δευτέρα πάλι, τα λέμε! Φιλάκια!.. Είδατε με ποία Ολύμπια Ηρεμία τα λέω; Εγώ τα ΕΙΠΑ, πάντως!..).

ΟΧΙ

Ένα μεγάλο μπράβο στα συστημικά κανάλια και τους δημοσιογράφους, που με την προπαγάνδα και την πλύση εγκεφάλου, δημιούργησαν αυτές τις εικόνες. Σε λίγο θα στείλουν τον κόσμο να πάρει κράνοι και αντιασφυξιογόνες μάσκες! Υ.Γ. Για όσους δεν κατάλαβαν, σε απλά ελληνικά, το δημοψήφισμα είναι για τα ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ που προτείνουν οι δανειστές. Δηλαδή την ακόμα μεγαλύτερη φτωχοποίηση των μικρών και μικρομεσαίων εισοδημάτων, την απελευθέρωση των απολύσεων, την ισοπέδωση της παραγωγικής βάσης, τη διάλυση της υγείας και του κοινωνικού κράτους και την πώληση κάθε τι που μπορεί να φέρει έσοδα στο κράτος και έπεται συνέχεια...

Νοήμον ον

Σε απλά και ..... ανορθόγραφα Ελληνικά

OXI

να ψηφισουμε ολοι "ΟΧΙ"! οι οποιοι "ΝΑΙ" να τους εκτελεσουμε!

1η φορά τόσο σκ@τ@!

Αν αυτοί οι τυχάρπαστοι του ΨΥΡΙΖΑ καταφέρουν και μας γυρίσουν στη δραχμή, με ότι αυτό συνεπάγεται, δεν θα τους κρεμάσουμε, θα τους ΣΟΥΒΛΙΣΟΥΜΕ να πιάσουν και τόπο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης