Οργή των Εβραίων της Ελλάδας για τη φωτογραφία βουλευτή των ΑΝΕΛ με το Άουσβιτς

Οργή των Εβραίων της Ελλάδας για τη φωτογραφία βουλευτή των ΑΝΕΛ με το Άουσβιτς

Ο Δημήτρης Καμμένος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό μια φωτογραφία όπου η επιγραφή «arbeit macht frei» έχει αντικατασταθεί από τη φράση «Μένουμε Ευρώπη»

Οργή των Εβραίων της Ελλάδας για τη φωτογραφία βουλευτή των ΑΝΕΛ με το Άουσβιτς
Την αγανάκτηση του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου προκάλεσε η ανάρτηση στο Facebook από τον βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Δημήτρη Καμμένο επικριτικής φωτογραφίας κατά των διαδηλώσεων «Μένουμε Ευρώπη».

Αυτό που προκάλεσε την αντίδραση του ΚΙΣ ήταν το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε μια φωτογραφία από την είσοδο του Άουσβιτς στην οποία η επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» έχει αντικατασταθεί από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» όσων διαδηλώνουν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ.

«Μενουμε Ευρωπη, λενε, πασει θυσια λενε, φερτε να υπογραψουμε τα παντα ολα λενε. Λεω ναι, αφου πληρωσουν το κοστος» έγραψε στη λεζάντα ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

Κλείσιμο


«Καλούμε την πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και τους εκπροσώπους όλων των δημοκρατικών κομμάτων να αποδοκιμάσουν τον κακόβουλο ευτελισμό του Ολοκαυτώματος 6.000.000 Εβραίων και των άλλων θυμάτων αυτής της βαρβαρότητας, που υποβαθμίζει ταυτόχρονα τον αγώνα κατά του φασισμού και του ναζισμού στη χώρα μας» αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου.

«Δεν πρέπει να μείνουμε απαθείς, διότι-εάν ως κοινωνία επιτρέψουμε την αλλοίωση της ιστορικής μνήμης του Ολοκαυτώματος- θα είναι σαν να ανοίγουμε ξανά την πύλη του Άουσβιτς για να τελεσθούν νέα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΚΙΣ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης