Στο σφυρί το «παλάτι» Λυμπέρη στη Μύκονο

Στο σφυρί το «παλάτι» Λυμπέρη στη Μύκονο

Η βίλα των 900 τ.μ. του άλλοτε ισχυρού άνδρα των lifestyle εντύπων αλλάζει χέρια μέσα 
στο καλοκαίρι, με την προϋπόθεση να μην μπλοκαριστεί ο πλειστηριασμός, καθώς το ακίνητο 
είναι δεσμευμένο από την ανεξάρτητη αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Στο σφυρί το «παλάτι» Λυμπέρη στη Μύκονο
Στο σφυρί βγαίνει στις 22 Ιουλίου η βίλα του Αντώνη Λυμπέρη στη Μύκονο από την Τράπεζα Eurobank, με τιμή εκκίνησης τα 3 εκατ. ευρώ.

Ο πλειστηριασμός της μινιμαλιστικής αρχιτεκτονικής βίλας που δεσπόζει στο ύψωμα της θέσης Τούρλος, με την πισίνα, τα υπόγεια γκαράζ και την πανοραμική θέα, από την οποία έχουν περάσει τα μεγαλύτερα ονόματα της διεθνούς και εγχώριας showbiz, θα γίνει στο Ειρηνοδικείο Μυκόνου και αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον πολλών κροίσων. Το ίδιο είχε γίνει και τον περασμένο Απρίλιο όταν στο Νησί των Ανέμων είχαν προσγειωθεί ελικόπτερα προκειμένου οι δικηγόροι να συμμετάσχουν στη διαδικασία και να το «χτυπήσουν» για λογαριασμό των πλούσιων πελατών τους. Τότε οι διαδικασίες του πλειστηριασμού είχαν αναβληθεί.

Υποθηκευμένο σε τρεις τράπεζες  

Κλείσιμο
Η Eurobank ζήτησε πριν από μερικές ημέρες, όπως φαίνεται στην κατασχετήρια έκθεση που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», την επίσπευση του πλειστηριασμού και πέτυχε να οριστεί ως ημερομηνία που το ακίνητο θα βγει στο σφυρί η Τετάρτη 22 Ιουλίου. Η απαίτηση της τράπεζας νομιμοτόκως ανέρχεται σε 4.039.406,95 ευρώ. Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι αυστηρή και περιγράφεται μέσα στις 14 σελίδες του εγγράφου που φέρει τον τίτλο «Α’ επαναληπτική περίληψη κατασχετήριας έκθεσης ακίνητης περιουσίας». «Η πλειοδοσία αρχίζει με βάση την τιμή πρώτης προσφοράς που αναφέρεται στην κατασχετήρια έκθεση, ήτοι 3.000.000 ευρώ. Ο πλειστηριασμός ενεργείται δημόσια ενώπιον συμβολαιογράφου της περιφέρειας του τόπου που έγινε η κατάσχεση. Ο πλειστηριασμός γίνεται με την υποβολή γραπτών και σφραγισμένων προσφορών». 

To ακίνητο Λυμπέρη στον Τούρλο της Μυκόνου μπορεί να βγαίνει σε πλειστηριασμό από τη Eurobank, όμως είναι υποθηκευμένο σε άλλες δύο τράπεζες. Συγκεκριμένα, στη Eurobank η υποθήκη ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατ. ευρώ, στην Εμπορική έχει γίνει προσημείωση για 2,4 εκατ. ευρώ και στην Τράπεζα Κύπρου για το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ. Φυσικά, αν η βίλα πουληθεί, τότε, όπως λένε οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά την υπόθεση, πρώτα θα πληρωθεί η Εμπορική, μετά η Κύπρου και τελευταία η Eurobank. Μάλιστα, επειδή η Εμπορική Τράπεζα και η Κύπρου έχουν συγχωνευθεί με την Alpha και την Πειραιώς, οι διεκδικήσεις θα γίνουν από τις συγκεκριμένες τράπεζες. 



Το ακίνητο του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη των lifestyle περιοδικών θεωρείται μετοχή με σταθερή αξία στο χρηματιστήριο του εγχώριου real estate

Η απαίτηση της επισπεύδουσας Eurobank ανέρχεται νομιμοτόκως στο ποσό των 4.039.406,95 ευρώ, αλλά δεν θα προηγηθεί στην ικανοποίησή της από το εκπλειστηρίασμα, καθώς προηγούνται άλλοι


Ωστόσο, όπως τονίζει στο «ΘΕΜΑ» ο δικηγόρος  Στέλιος Γκαρίπης που ασχολείται με την υπόθεση, ενδεχομένως ο πλειστηριασμός να μη γίνει αφού το ακίνητο είναι δεσμευμένο από την αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. «Σύμφωνα με τον νόμο 3691/2008, για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ένα από τα μέτρα είναι η απαγόρευση εκποίησης περιουσιακών στοιχείων του κατηγορουμένου. Η απαγόρευση αυτή αποσκοπεί στο να εμποδίσει οποιαδήποτε διάθεση περιουσιακού στοιχείου, είτε από τον ίδιο τον κατηγορούμενο, είτε από άλλο πρόσωπο, ακόμη και αν είναι το Ελληνικό Δημόσιο, κατά τη διάρκεια της ποινικής διαδικασίας. Η απαγόρευση δεν εμποδίζει, ωστόσο, τη διαδικασία διοικητικής εκτέλεσης (κατάσχεση κ.λπ.) των δεσμευμένων περιουσιακών στοιχείων», αναφέρει ο κ. Γκαρίπης. 



Ο Αντώνης Λυμπέρης (στη φωτογραφια με τη σύζυγό του Ελένη) υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους εκδότες lifestyle εντύπων στην Ελλάδα






Η βίλα των 883 τ.μ. με τη θέα που κόβει την ανάσα

 
Για όσους γνωρίζουν, το ακίνητο του άλλοτε πανίσχυρου εκδότη των ιλουστρασιόν περιοδικών αποτελεί μετοχή με σταθερή αξία στο χρηματιστήριο του εγχώριου real estate. Σε ύφος και χαρακτήρα της κλασικής αρχιτεκτονικής που κυριαρχεί στα νησιά των Κυκλάδων και ορίζεται στη γλώσσα των αρχιτεκτόνων ως ελληνικός μινιμαλισμός, η βίλα Λυμπέρη διακρίνεται για τις καθαρές γεωμετρικές γραμμές και τα φυσικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για την ανέγερσή της. Βότσαλο, πέτρα και ακατέργαστο ξύλο, σε συνδυασμό με τις πινελιές του λευκού ασβέστη και το μπλε της θάλασσας, κάνουν το συγκεκριμένο ακίνητο να ξεχωρίζει...

Σύμφωνα με την έκθεση, η βίλα αποτελείται από δύο ανεξάρτητες οικοδομές συνολικού εμβαδού 883 τ.μ. «Η Α’ οικοδομή αποτελούμενη από ισόγειο που χρησιμεύει ως χώρος υποδοχής και έναν όροφο που χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο. Η Β’ ισόγεια οικοδομή που χρησιμεύει για ξενώνες, μηχανοστάσιο, πισίνα και δεξαμενή. Συγκεκριμένα, γκαράζ στεγασμένο και κλειστό, κτίριο όπου υπάρχει γεννήτρια, μια δεξαμενή νερού και μια πισίνα, συνολικού εμβαδού 1.165 τ.μ. κατασκευής του 2005», αναφέρεται στην έκθεση περιγράφοντας με λίγες λέξεις τις διαστάσεις και την εικόνα της βίλας. 



Οπως λένε όσοι γνωρίζουν το σπίτι του Αντώνη Λυμπέρη, αν και δεν κατοικείται, είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Συντηρείται κανονικά και όποιος το αποκτήσει μπορεί άμεσα να εγκατασταθεί. Στις 22 Ιουλίου θα ξέρουμε τελικά ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης της βίλας, εκτός κι αν η αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος μπλοκάρει τη διαδικασία.  

Η νέα κατασχετήρια έκθεση







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης