Μετά την Κω, η Daily Mail εστιάζει στη Λέσβο: «Άλλο ένα αγαπημένο θέρετρο Βρετανών γεμίζει μετανάστες»

Μετά την Κω, η Daily Mail εστιάζει στη Λέσβο: «Άλλο ένα αγαπημένο θέρετρο Βρετανών γεμίζει μετανάστες»

Ούτε από αυτό το άρθρο έλειψαν τα σχόλια για την επίδραση που έχει η παρουσία των μεταναστών στον τουρισμό του νησιού

Μετά την Κω, η Daily Mail εστιάζει στη Λέσβο: «Άλλο ένα αγαπημένο θέρετρο Βρετανών γεμίζει μετανάστες»
Μετά από το δημοσίευμα-ντροπή της Daily Mail με θέμα την «ενοχλητική παρουσία» των μεταναστών που χαλάνε τις διακοπές των Βρετανών τουριστών στο νησί της Κω, η βρετανική εφημερίδα αποφάσισε τώρα να εστιάσει σε ένα άλλο ελληνικό νησί που αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα, τη Λέσβο.

Ο τίτλος του δημοσιεύματος χαρακτηριστικός: «Και το ελληνικό νησί της Λέσβου υποφέρει πλέον από το κύμα εισροής μεταναστών: Δεύτερος δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Βρετανούς που αρχίζει να ξεχειλίζει από παράνομους μετανάστες, με περίπου 300 νέες αφίξεις καθημερινά».

Παρουσιάζοντας εικόνες εξαθλιωμένων μεταναστών που αποβιβάζονται εξαντλημένοι στις ακτές του ελληνικού νησιού, η βρετανική εφημερίδα αναφέρει ότι περίπου 300 μετανάστες φτάνουν κάθε μέρα στη Λέσβο, που αποτελεί «αγαπημένο θέρετρο Βρετανών τουριστών».

Το οπτικό υλικό του άρθρου περιλαμβάνει πρόσφυγες να πηδούν έξω από βάρκες, ένα μικρό αγόρι να χρησιμοποιεί ένα χαρτόκουτο για λίγη σκιά και ένα μωρό να κοιμάται στο χώμα. Μάλιστα, όπως τονίζει το δημοσίευμα, οι φωτογραφίες αυτές από τη Λέσβο, έρχονται λίγο μετά τις εικόνες «των δεκάδων απελπισμένων για μια καινούρια ζωή που φωτογραφήθηκαν να καταφθάνουν τη χθεσινή νύχτα σε ένα άλλο ελληνικό νησί, την Κω».

Σύμφωνα με την Daily Mail, περίπου 30.000 μετανάστες έχουν φτάσει μέσω της Τουρκίας στην Ελλάδα από τις αρχές του χρόνου και η μεσογειακή χώρα «καλεί πλέον την Ευρώπη να τη βοηθήσει στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης».
Κλείσιμο

Οι άνθρωποι που απεικονίζονται στο δημοσίευμα της Daily Mail είναι «οι τελευταίοι από τους περίπου 1500 ανθρώπους που εκτιμάται ότι έφτασαν στο νησί μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, με πολλούς να κοιμούνται τώρα στις πόρτες των σπιτιών ή στους δρόμους, αφού δεν έχουν πουθενά αλλού να πάνε».

«Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν την Κυριακή δείχνουν άνδρες να κάνουν κουπί με αποφασιστικότητα ενάντια στα κύματα προκειμένου να φτάσουν στον δημοφιλή προορισμό διακοπών, κουβαλώντας μαζί τους σακίδια και βαριά ρούχα. Πολλοί από αυτούς εθεάθησαν να κοιμούνται στους δρόμους», αναφέρει το δημοσίευμα.

Φυσικά, ούτε από αυτό το άρθρο έλειψαν τα σχόλια για την επίδραση που έχει η παρουσία των μεταναστών στον τουρισμό του νησιού. Αυτή η φορά ωστόσο, η εφημερίδα εστίασε στην ανησυχία των επαγγελματιών του τουρισμού στη Λέσβο και όχι στα παράπονα των τουριστών. 

«Ξενοδόχοι, ιδιοκτήτες καφετεριών και μπαρ δηλώνουν ανήσυχοι ότι ο αριθμός των προσφύγων και τα αρνητικά δημοσιεύματα θα αποθαρρύνουν τους επισκέπτες - με τη βιομηχανία του τουρισμού να είναι ζωτική πηγή εισοδήματος για το νησί» λέει ο αρθρογράφος.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης