ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Η αρχή της πτώσης και η αλλαγή σκυτάλης στο «Πεντελικόν»

Η αρχή της πτώσης και η αλλαγή σκυτάλης στο «Πεντελικόν»

Τον περασμένο μήνα, κάτω από άκρα μυστικότητα, πραγματοποιήθηκε πλειστηριασμός του ξενοδοχείου που πέρασε έναντι τιμήματος 23 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικό σχήμα που φέρεται να δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο

Η αρχή της πτώσης και η αλλαγή σκυτάλης στο «Πεντελικόν»
Αναστάτωση προκλήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο πεντάστερο ξενοδοχείο «Πεντελικόν» έπειτα από τις πληροφορίες ότι το ιστορικό ξενοδοχείο κατεβάζει ρολά και κλείνει οριστικά. 

Σε επικοινωνία που είχε το protothema.gr με εργαζομένους του ξενοδοχείου, τόνισαν πως δε μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν κλείνει ή όχι. Ωστόσο, σημείωσαν πως οι ίδιοι δεν είχαν λάβει κάποια επίσημη ενημέρωση. 

Με βάση τα όσα δήλωσαν στο protothema.gr, αυτή την ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες από τον νέο ιδιοκτήτη του ιστορικού ξενοδοχείου, ο οποίος είναι επιχειρηματίας ελληνοαμερικανικής καταγωγής. 

Ποιος είναι ο Χαράλαμπος Βαρδής, ο μέχρι πρότινος ιδιοκτήτης του «Πεντελικόν»

Κλείσιμο
Ο Χαράλαμπος Βάρδης είναι ομογενής από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Σε ηλικία μόλις 16 ετών ταξίδευσε εκεί για δουλειές και για να πραγματοποιήσει σπουδές στα ξενοδοχειακά. Ήταν μόλις 20 ετών όταν μαζί με τον αδελφό του αγόρασε ένα καφέ στο Σίδνεϊ, που σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε το νέο «hot spot» της πόλης. Το 1980 θα ταξιδεύσει στην Ελλάδα, πραγματοποιώντας το μεγάλο του όνειρο για επιστροφή στην πατρίδα. Γρήγορα θα μπει στους πολιτικούς κι επιχειρηματικούς κύκλους της χώρας και σε μία τυχαία συνάντηση με έναν γνωστό του μεσίτη στην Πανεπιστημίου, θα αποκτήσει την πρώτη του επαφή με το «Πεντελικόν».

Το ιστορικό ακίνητο του 1927 στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς που επί τέσσερα χρόνια αναζητούσε αγοραστή είχε μόλις βρει τον επόμενο και μέχρι σήμερα ιδιοκτήτη του. «Μόλις το είδα, το ερωτεύτηκα» είχε πει ο κ. Βάρδης, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο τον Νοέμβριο του 1984. Η ανακαίνιση του χώρου διήρκησε τρία έτη και τον Ιούνιο του 1987 έγιναν τα εγκαίνια του πολυτελούς ξενοδοχείου, με λαμπερές παρουσίες και μεγάλες προσωπικότητες της εποχής να δίνουν το παρών. 

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα με τα τέσσερα νεοκλασικά κτίσματα μέσα στον κατάφυτο κήπο των 3.500 τ.μ. δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ενώ ανέκαθεν αποτελούσε σημείο φανερών ή κρυφών συναντήσεων πολιτικών κι επιχειρηματιών εντός κι εκτός χώρας. Το 1990 η Κεντρική Επιτροπή του ΠAΣOΚ, σε μία ταραχώδη συνεδρίαση, εξέλεξε ως πρώτο γραμματέα του κόμματος, τον Άκη Τσοχατζόπουλο. 

Τότε η Μελίνα Μερκούρη, οι Θεόδωρος Πάγκαλος, Κώστας Λαλιώτης και Κώστας Σημίτης προόριζαν για την θέση τον κ. Παρασκευά Αυγερινό, ερχόμενοι σε μετωπική σύγκρουση με τον Ανδρέα Παπανδρέου. Ο Ανδρέας Παπανδρέου από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής σε έντονους τόνους δήλωνε: «Βρέθηκα ενώπιον ενός ωμού εκβιασμού κι αν χρειαστεί θα δώσω τα στοιχεία. Δεν πρόκειται να υποκύψω. Δέχομαι την πρόκληση. Η πρότασή μου για τη θέση του Γραμματέα είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος». Στο πλευρό του προέδρου του κόμματος τάχθηκε τότε και ο Γεώργιος Γεννηματάς, λέγοντας τη θρυλική ατάκα: «Χωρίς τον Άκη δεν υπάρχει ΠΑΣΟΚ». Παράλληλα, μεταξύ των ινκόγκνιτο επαφών που έλαβαν χώρα στο «Πεντελικόν», ήταν κι εκείνη που έγινε στο καφέ του ξενοδοχείου το 2009, όπου ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, είχε κρυφές συναντήσεις με στελέχη της Goldman Sachs.

Η αρχή της πτώσης του «Πεντελικόν» υπό Βαρδή

O όμιλος που διηύθυνε μέχρι πρότινος ο κ. Βάρδης τον Σεπτέμβριο του 2010 μπήκε στο άρθρο 99, το οποίο προβλέπει προστασία από πιστωτές. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει τότε πως η εταιρεία του μπήκε στον πτωχευτικό κώδικα από… λάθος του δικηγόρου του. Ωστόσο, οι περιπέτειες για τον κ. Βαρδή δεν έληξαν εκεί, καθώς τον Φεβρουάριο του 2012 ο γνωστός επιχειρηματίας συνελήφθη για οφειλές ύψους 68.124,17 ευρώ και είχε αφεθεί ελεύθερος, με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, χωρίς κανένα περιοριστικό όρο.

Όπως έγινε γνωστό, η εταιρεία του είχε προλάβει να ρυθμίσει τις οφειλές της προς την αρμόδια ΔΟΥ, γεγονός που δεν είχε κοινοποιηθεί στο αρμόδιο τμήμα της ΕΛ.ΑΣ. που διέταξε τη σύλληψή του. Εντούτοις, έναν χρόνο μετά ο κ. Βαρδής θα συλληφθεί εκ νέου και πάλι για οφειλές προς το ΙΚΑ, αυτή τη φορά ύψους 259.916 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Βαρδής κατά την πρώτη του σύλληψη για οφειλές στο ΙΚΑ είχε απασχολήσει σύσσωμο τον ελληνικό Τύπο, καθώς βίντεο με εκείνον πρωταγωνιστή έκανε τον γύρο του Διαδικτύου. Σε αυτό κανείς έβλεπε τον κ. Βαρδή να επιτίθεται τουλάχιστον τρεις φορές σε εργαζόμενους που ζητούσαν τα δεδουλευμένα τους. Το περιστατικό είχε σημειωθεί την Κυριακή 21/10/2012, κατά την κινητοποίηση που πραγματοποίησαν εργαζόμενοι του ξενοδοχείου, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τις 8/2, μαζί με το συνδικάτο Επισιτισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων και την Επιτροπή Αγώνα Κηφισιάς.

Η αλλαγή σκυτάλης στο «Πεντελικόν»

Σύμφωνα με πληροφορίες τον περασμένο μήνα, κάτω από άκρα μυστικότητα, πραγματοποιήθηκε πλειστηριασμός του ξενοδοχείου που πέρασε έναντι τιμήματος 23 εκατ. ευρώ σε επιχειρηματικό σχήμα που φέρεται να δραστηριοποιείται στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης