Με «παρέλαση» υπουργών και ένα γλέντι που κράτησε σχεδόν 24 ώρες γιόρτασαν οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών την επαναπρόσληψή τους μετά από τον πολυμήνο αγώνα τους.
Τα «κόκκινα γάντια», όπως έγιναν γνωστή η ομάδα των γυναικών αυτών το τελευταίο διάστημα, πιάνει από σήμερα δουλειά μετά τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης που προβλέπει την αποκατάστασή τους με τετράωρη - σε πρώτη φάση - απασχόληση.
Από το πεζοδρόμιο της Καραγιώργη Σερβίας, το «στρατόπεδο» των καθαριστριών όλους αυτούς τους μήνες, πέρασαν οι υπουργοί που «πρωταγωνίστησαν» στον αγώνα τους όπως ο αρμόδιος για τη ρύθμιση επαναπρόσληψής τους υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, η προϊστάμενή τους Νάντια Βαλαβάνη αλλά και ο υπερυπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. «Παρών» έστω και δια μακροσκελούς δήλωσης-μήνυμα ακόμα και για τη διαπραγμάτευση και ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Η Νάντια Βαλαβάνη, μάλιστα, έπεσε συγκινημένη στις αγκαλιές των καθαριστριών τις οποίες φρόντισε να γλυκάνει με ένα κουτί γλυκά για την περίσταση.
Η γιορτή της αποχώρησης συνεχίστηκε όλη την ημέρα αλλά και τη νύχτα έξω από το υπουργείο Οικονομικών καθώς την ανταλλαγή ευχών, φιλοφρονήσεων και συγχαρητηρίων διαδέχθηκε τις βραδυνές ώρες γλέντι μετά μουσικής επί της Καραγιώργη Σερβίας.
Κλείσιμο
Όπως έλεγαν οι ίδιες «θα το ξημερώουμε» για να εκφράσουν τη μεγάλη τους χαρά για το γεγονός πως από σήμερα παίρνουν τις δουλειές τους πίσω.
Περίπου 200 άτομα έκλεισαν το δρόμο και πήραν μέρος στο γλέντι για να γιορτάσουν την επιτυχή κατάληξη του αγώνα των καθαριστριών.
Μέσα από έναν μεγάλο διαγωνισμό όπου δυο τυχεροί κερδίζουν δυο ολικές ανακαινίσεις μπάνιου συνολικής αξίας €30.000, η εταιρεία Κυπριώτης αναδεικνύει τη δύναμη του σωστού σχεδιασμού να μεταμορφώνει την καθημερινότητα στο σπίτι.
Η ProCredit Bank προσφέρει στις επιχειρήσεις πραγματική οικονομική ανάσα και την ευκαιρία να χτίσουν τα θεμέλια για μια ουσιαστική και μακροχρόνια συνεργασία.