Χιλιάδες πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας

Για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν τα λείψανα στην Αγία Βαρβάρα, ο δήμος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης

Χιλιάδες πιστοί συρρέουν για να προσκυνήσουν τα ιερά λείψανα της Αγίας Βαρβάρας
Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» έφτασε το απόγευμα της Κυριακής το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο ήρθε ξανά στη χώρα μας έπειτα από 1.000 χρόνια. Η Ελλάδα υποδέχτηκε το ιερό λείψανο με τιμές αρχηγού κράτους, υπό τους ήχους της μπάντας της φιλαρμονικής του Στρατού και του Ναυτικού, ενώ μετά την παραλαβή του από το μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής, Νικόλαο, το λείψανο μεταφέρθηκε στο Ναό της Αγίας Βαρβάρας με αυτοκινητοπομπή.

Συγκεκριμένα, η δεύτερη υποδοχή του ιερού λείψανου της Αγίας Βαρβάρας, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, παρουσία χιλιάδων πιστών στα όρια του Δήμου Αιγάλεω και του Δήμου Αγίας Βαρβάρας. Εκεί, στη συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νικαίας, Αλέξιος, υποδέχθηκε ως επικεφαλής του ιερού κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα. 

Κλείσιμο


Στη συνέχεια, τα ιερά λείψανα τοποθετήθηκαν σε κιλλίβαντα και με λιτανευτική πομπή έφτασαν στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας που τα υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος. Από χθες στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας επικρατεί «λαοθάλασσα», καθώς χιλιάδες πιστοί συρρέουν μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης, για να προσκυνήσουν το ιερό σκήνωμα, που θα παραμείνει εντός του ναού για δύο εβδομάδες.



Αξίζει να σημειωθεί, τέλος, πως για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνει το λείψανο στην Αγία Βαρβάρα, ο δήμος έχει προγραμματίσει συγκέντρωση φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης. 













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης