«Οδηγός» για Πρωτομαγιά: Μετακίνηση, συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας

«Οδηγός» για Πρωτομαγιά: Μετακίνηση, συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας

Ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στους εορτασμούς της εργατικής Πρωτομαγιάς - Στάση εργασίας έως τις 9 το πρωί σε Μετρό, ΗΣΑΠ, τραμ - Τα λεωφορεία θα κινηθούν, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ

«Οδηγός» για Πρωτομαγιά: Μετακίνηση, συγκεντρώσεις, στάσεις εργασίας
Μετ' εμποδίων θα πραγματοποιούνται οι μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς  σήμερα Παρασκευή 1η Μαΐου  λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για να τιμήσουν την εργατική Πρωτομαγιά.

Στάση εργασίας από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 9 το πρωί θα πραγματοποιήσουν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ. 

Κλείσιμο
Τα λεωφορεία θα κινηθούν, από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ τα τρόλεϊ από τις 8.30 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Δεν θα πραγματοποιείται κανένα δρομολόγιο με τα  τρένα του ΟΣΕ και του προαστιακού σιδηροδρόμου, ενώ οι συρμοί του μετρό θα τερματίζουν στον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας».  Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν την Παρασκευή  τα πλοία όλων των κατηγοριών, με έναρξη από τις 00.01 τα ξημερώματα και λήξη στις 24.00 τα μεσάνυχτα, λόγω συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ για την εργατική Πρωτομαγιά.

Στην Αθήνα η απεργιακή συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του Εργατικού  Κέντρου Αθήνας θα γίνει στις 11πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος.  

Στη Θεσσαλονίκη το εργατικό κέντρο της πόλης  οργανώνει συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Αριστοτέλους. 

Το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει συγκέντρωση στο Σύνταγμα ,στις 10 πμ.

Ο Τσίπρας στην πορεία της Παρασκευής

Την Πρωτομαγιά ο πρωθυπουργός θα είναι στην πορεία. Σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους ο Αλέξης Τσίπρας θα δώσει το παρών στους εορτασμούς της εργατικής Πρωτομαγιάς, όπως άλλωστε έκανε κάθε χρόνο πριν ορκιστεί πρωθυπουργός.

Παράλληλα, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκεντρώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου και στον Πειραιά, στην πλατεία Καραϊσκάκη, ενώ στις 8:30 το πρωί, αντιπροσωπεία του θα καταθέσει στεφάνια στο Πολυτεχνείο και στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής.
Συγκεντρώσεις  θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλης της χώρας.

Στη διακήρυξή της η ΓΣΕΕ  υπογραμμίζει ότι  « παλεύουμε και απεργούμε για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών, για να διασφαλίσουμε και να κερδίσουμε ξανά τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα » ενώ στην ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ τονίζει πως «ο αγώνας  ενάντια στα μνημόνια, ή όπως αλλιώς θα «βαφτιστούν» τυχόν νέες πολιτικές παράτασης της λιτότητας, θα ενταθεί για να αντιμετωπίσει τις υπαναχωρήσεις απέναντι στις πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ.

Οι εργαζόμενοι δεν εκβιάζονται και δεν αναγνωρίζουν τα άλλοθι των πιέσεων και των εκβιασμών σε αυτούς που εφαρμόζουν πολιτικές εξαθλίωσης.»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης