Δραματικές καταστάσεις στη Γαύδο: Άμεση ανάγκη να μεταφερθούν οι μετανάστες

Δραματικές καταστάσεις στη Γαύδο: Άμεση ανάγκη να μεταφερθούν οι μετανάστες

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο - Ένας από τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων είχε υποστεί ανακοπή και σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών

Δραματικές καταστάσεις στη Γαύδο: Άμεση ανάγκη να μεταφερθούν οι μετανάστες
«Ματώνει η ψυχή μου βλέποντας αυτούς τους ανθρώπους. Κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, αλλά ζούμε δραματικές καταστάσεις».

Με αυτά τα λόγια περιέγραψε τα όσα διαδραματίζονται στην ακριτική Γαύδο, ο δημοτικός σύμβουλος και δημοσιογράφος του Gavdos Fm Βασίλης Τζουνάρας, με τις περίπου 160 ανθρώπινες ψυχές που βρέθηκαν χθες, Μεγάλη Πέμπτη στο νησί, βιώνοντας τον δικό τους «Γολγοθά».

Κλείσιμο


Οι καιρικές συνθήκες πολύ κακές με συνεχή βροχή στη διάρκεια της νύχτας, θυελλώδεις ανέμους και κρύο, ανάγκασαν τον Δήμο και τους λιγοστούς κατοίκους του νησιού να μοιράσουν όπως-όπως τους μετανάστες σε διάφορα οικήματα. Στο δημοτικό σχολείο, στο δημαρχείο, σε μια ταβέρνα... Οι κάτοικοι άνοιξαν όλα τα ντουλάπια τους, έβγαλαν ότι προμήθειες είχαν και για την ημέρα του Πάσχα, προκειμένου να μπορέσουν να τους προσφέρουν κάποια τροφή.



Στο νησί παραμένουν γιατροί και όπως γνωστοποίησε ο Βουλευτής Χανίων κ. Παύλος Πολλάκης με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χθες ένας απο τους μετανάστες που μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων, μόλις 13 ετών, είχε υποστεί ανακοπή και σώθηκε χάρη στις προσπάθειες των γιατρών.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης