Φωτογραφίες: Στο Καστρί οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Γαύδο

Φωτογραφίες: Στο Καστρί οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Γαύδο

Οι περίπου 80 κάτοικοι του ακριτικού νησιού, έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν φιλοξενία στους περισσότερους απο 100 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι

Φωτογραφίες: Στο Καστρί οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν στη Γαύδο
Στο Καστρί, την πρωτεύουσα της Γαύδου, μεταφέρονται οι παράτυποι μετανάστες οι οποίοι εντοπίστηκαν σήμερα στην παραλία Τρυπητή, στα νότια του νησιού.

Να σημειωθεί πως η απόσταση απο την παραλία της Τρυπητής μέχρι το Καστρί είναι αρκετά μεγάλη και το μονοπάτι είναι ανηφορικό, οπότε χρειάζεται αρκετός χρόνος έως ότου μεταφερθούν όλοι στο χωριό.

Κλείσιμο
Και οι περίπου 80 κάτοικοι του ακριτικού νησιού, έχουν κινητοποιηθεί προκειμένου να προσφέρουν φιλοξενία στους περισσότερους απο 100 μετανάστες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν γυναικόπαιδα και ηλικιωμένοι.



Οι μετανάστες, άμεσα εξετάζονται απο την νοσηλεύτρια που υπάρχει στην Γαύδο, ενώ άλλοι κάτοικοι ετοιμάζουν φαγητό και γενικά ο δήμος της Γαύδου προσπαθεί να οργανώσει την πρωτόγνωρη για το ακριτικό αυτό νησί κατάσταση, με δεδομένο το ότι οι μετανάστες που αποβιβάστηκαν είναι περισσότεροι απο τους κατοίκους.

Αγωνία υπάρχει για το θέμα της διαμονής τους, αλλά και για τα εφόδια, καθώς το νησί είναι αποκλεισμένο ακτοπλοικά αφού ισχύει απαγόρευση απόπλου λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.flashnews.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης