Επεισόδια στις Σκουριές: Κρότου λάμψης από τα ΜΑΤ και μία προσαγωγή

Aστυνομικοί προσήγαγαν ένα διαδηλωτή, ενώ προχώρησαν σε ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν πριν από λίγο ανάμεσα σε διαδηλωτές και ΜΑΤ στο δάσος έξω από το εργοτάξιο εξόρυξης χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το www.seleo.gr.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες, μέχρι στιγμής, πληροφορίες αστυνομικοί προσήγαγαν ένα διαδηλωτή, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ενώ προχώρησαν σε ρίψη βομβίδων κρότου-λάμψης προκειμένου να τους απωθήσουν. Στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ με κλούβες, που εμποδίζουν τους διαδηλωτές να προχωρήσουν.

Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκαν δυο συγκεντρώσεις στις Σκουριές. Η μία όσων διαμαρτύρονται στην εξόρυξη χρυσού που ξεκίνησε στις 11 το πρωί από τον κόμβο της Μεγάλης Παναγιάς από φορείς, συλλογικότητες και απλούς πολίτες και την ίδια ώρα ξεκίνησε και αντισυγκέντρωση από εργαζόμενους στην «Ελληνικός Χρυσός».

Μετά το πέρας της συγκέντρωσης των αντιδρόντων στην εξόρυξη χρυσού, περίπου 150 άτομα μέσα από δασικούς χιονισμένους δρόμος προσέγγισαν την πίσω πύλη («2») του εργοστασίου με αποτέλεσμα να υπάρξει μικρής έκτασης συμπλοκή με τις δυνάμεις των ΜΑΤ που βρίσκονται στο σημείο και να γίνει ρίψη κρότου-λάμψης.

Στη συνέχεια έγινε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η προσαγωγή. Οι διαδηλωτές αποχωρούν. 

Πηγή: Seleo.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr