Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Βαγγέλη: To DNA θα «μιλήσει»;

Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Βαγγέλη: To DNA θα «μιλήσει»;

«Όσο απομακρυνόμαστε από τον χρόνο του θανάτου τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο, ωστόσο θα κάνουμε το καλύτερο», λέει στο protothema.gr ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης

Αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του Βαγγέλη: To DNA θα «μιλήσει»;
Κρίσιμη η επόμενη Δευτέρα με πιθανότητα πλέον να δοθεί επιτέλους απάντηση στα τεράστια ερωτηματικά που σχετίζονται με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο νεαρός φοιτητής Βαγγέλης Γιακουμάκης βρέθηκε νεκρός σχεδόν 40 μέρες μετά την εξαφάνισή του. Τεράστια σημασία έχει το εάν θα βρεθεί και άλλο γενετικό υλικό τόσο στο μαχαίρι που βρέθηκε δίπλα στη σορό του άτυχου νέου, όσο και στα ρούχα του. 

«Είναι αυτονόητο πως όσο απομακρυνόμαστε από το χρόνο του θανάτου τα πράγματα δυσκολεύουν περισσότερο ωστόσο θα κάνουμε το καλύτερο. Από τη Δευτέρα θα έχουμε τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και αιματολογικών εξετάσεων αλλά και τα αποτελέσματα DNA από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της αστυνομίας», σημειώσει ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Βουγιουκλάκης μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr και προσθέτοντας ότι οι δυσκολίες σε κάθε περίπτωση είναι πολλές: «Γεγονός πάντως είναι ότι η έκθεση του πτώματος για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και δεδομένων των άσχημων καιρικών συνθηκών μάλλον θα δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα», θα σημειώσει.

Ένταση χθες στη Γαλακτοκομική Σχολή με εισβολή στο χώρο διαδηλωτών
Κλείσιμο

Στο μεταξύ επεισοδιακή ήταν η χθεσινή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Γαλακτοκομικής Σχολής, καθώς εκατοντάδες νέοι έσπασαν την κεντρική είσοδο, κατέβασαν τη σιδερένια πόρτα και εισέβαλαν στο προαύλιο. Εκεί παρατάχθηκαν δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος στο κτίριο. Να σημειωθεί ότι οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν για πολλή ώρα στο χώρο φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των σπουδαστών. «Δεν είναι αυτοκτονία, είναι δολοφονία», «Ποτέ και πουθενά, διώξτε τους τραμπούκους» ήταν τα κεντρικά τους συνθήματα χθες. Να σημειωθεί ότι οι σπουδαστές της Σχολής εκείνη την ώρα βρίσκονταν στο χώρο της Εστίας, πίσω ακριβώς από το κτίριο όπου ήταν οι διαδηλωτές.

«Προσοχή μας στοχοποιείτε», λένε οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής

Την ίδια ώρα προβληματισμένοι και ενοχλημένοι δηλώνουν οι φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων και με ανακοίνωση που έδωσαν χθες τοποθετήθηκαν επίσημα και δημόσια κάνοντας λόγο για κίνδυνο δικής τους στοχοποίησης και διαπόμπευσης. Συγκεκριμένα στη χθεσινή ανακοίνωση ανέφεραν: «Δεν χρειάζεται να τονίσουμε για μια ακόμα φορά πόσο θλιμμένοι και αναστατωμένοι είμαστε από την τραγική απώλεια του συμμαθητή μας. Σαν μαθητές δε θα υποκαταστήσουμε το έργο της δικαιοσύνης με το να "καταδικάσουμε" τον οποιοδήποτε. Καλούμε να τηρηθεί η ίδια στάση από κάθε καλοπροαίρετο και ευαισθητοποιημένο άτομο που θέλει να δηλώσει τη συμπαράσταση του και δεν υιοθετεί άκριτα την κάθε "πληροφορία". Αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης είναι να στοχοποιείται άκριτα οποιοσδήποτε από εμάς .Έτσι γινόμαστε με τη σειρά μας θύματα εκφοβισμού και διαπόμπευσης από όσους ισχυρίζονται ότι είναι πολέμιοι των φαινομένων αυτών. Απαιτούμε να πάψουν άμεσα τα τηλεοπτικά και διαδικτυακά "λαϊκά δικαστήρια" που δυναμιτίζουν καθημερινά το κλίμα και μπορούν να καταστρέψουν σε μια νύχτα τη ζωή αθώων ανθρώπων. Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη και αστυνομία. Αυτοί και μόνο θα αποδώσουν δικαιοσύνη για το χαμό του Βαγγέλη. Καλούμε τους συμμαθητές μας -όπως ήδη έχουν κάνει- να καταθέσουν στη δικαιοσύνη ο,τιδήποτε γνωρίζουν».










Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης