Με μια σκληρή ανακοίνωση ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιάννης Γιακουμάκης, ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξουν σαρωτικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Με τη δήλωσή του στο protothema.gr ο κ. Γιακουμάκης διευκρινίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση αυτοχειρίας ο νόμος έχει προβλέψει την τιμωρία του ηθικού αυτουργού.
Όπως δηλώνει στο protothema.gr ο ποινικολόγος συγγενής του άτυχου 20χρονου: Στην όποια περίπτωση με πιθανότητα ή βεβαιότητα αυτοχειρίας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθιστά ανύπαρκτες και δεν αποδυναμώνει τις ούτως ή άλλως βαρύτατες ποινικές ευθύνες υπέχουν οι όποοι συμμέτοχοι ως «ηθικοί αυτουργοί». Ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί «οπωσδήποτε» καλώς και δικαίως τον ηθικό αυτουργό ισάξια πολλές φορές και βαρύτερα όταν αυτός εμπίπτει απόλυτα τόσο στην αντικειμενική όσο και στην υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος. Ο ποινικος νομοθέτης προβλέπει στο κεφάλαιο περί εγκλημάτων κατά ζωής ακόμη και με την καθ' οιοδήποτε τρόπο «συμμετοχή» σε αυτοχειρία σύμφωνα με το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα. Η δικαιοσύνη καλείται να πράξει το καθήκον της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και είναι βέβαιο ότι θα το πράξει στην όποια συμμετοχή έστω ως ηθική αυτουργία οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην τραγική κατάληξη.
Οι μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία σπάνια ανακοινώνουν την άφιξή τους. Δεν ξεκινούν με μια ανακάλυψη ούτε με μια εφεύρεση. Ξεκινούν τη στιγμή που μια ιδέα, τόσο βαθιά ριζωμένη που μοιάζει αυτονόητη, παύει ξαφνικά να ισχύει. Μία από αυτές τις ιδέες ήταν ότι υπάρχει ένας σωστός τρόπος να τρώμε.
Τα Ελληνικά Κολλέγια αποτελούν μια σύγχρονη εκπαιδευτική επιλογή για νέους που θέλουν να χτίσουν το επαγγελματικό τους μέλλον, παραμένοντας στον τόπο τους.
Η εταιρεία αναλαμβάνει Ονομαστικός Χορηγός της διοργάνωσης, επενδύοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας γύρω από το Κύπελλο και στη δημιουργία νέων δράσεων και περιεχομένου για τους φιλάθλους