Θείος Βαγγέλη: Ο νόμος προβλέπει την τιμωρία του ηθικού αυτουργού σε περίπτωση αυτοχειρίας

Θείος Βαγγέλη: Ο νόμος προβλέπει την τιμωρία του ηθικού αυτουργού σε περίπτωση αυτοχειρίας

Διαβάστε τι δηλώνει στο protothema.gr o ποινικολόγος Γιάννης Γιακουμάκης σχετικά με την υπόθεση του αδικοχαμένου 20χρονου ανηψιού του

Θείος Βαγγέλη: Ο νόμος προβλέπει την τιμωρία του ηθικού αυτουργού σε περίπτωση αυτοχειρίας
Με μια σκληρή ανακοίνωση ο θείος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Γιάννης Γιακουμάκης, ξεκαθαρίζει ότι θα υπάρξουν σαρωτικές εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο για την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Με τη δήλωσή του στο protothema.gr ο κ. Γιακουμάκης διευκρινίζει ότι ακόμα και στην περίπτωση αυτοχειρίας ο νόμος έχει προβλέψει την τιμωρία του ηθικού αυτουργού.

Όπως δηλώνει στο protothema.gr ο ποινικολόγος συγγενής του άτυχου 20χρονου: Στην όποια περίπτωση με πιθανότητα ή βεβαιότητα αυτοχειρίας, αυτό σε καμία περίπτωση δεν καθιστά ανύπαρκτες και δεν αποδυναμώνει τις ούτως ή άλλως βαρύτατες ποινικές ευθύνες υπέχουν οι όποοι συμμέτοχοι ως «ηθικοί αυτουργοί». Ο νόμος προβλέπει και τιμωρεί «οπωσδήποτε» καλώς και δικαίως τον ηθικό αυτουργό ισάξια πολλές φορές και βαρύτερα όταν αυτός εμπίπτει απόλυτα τόσο στην αντικειμενική όσο και στην υποκειμενική υπόσταση του εγκλήματος. Ο ποινικος νομοθέτης προβλέπει στο κεφάλαιο περί εγκλημάτων κατά ζωής ακόμη και με την καθ' οιοδήποτε τρόπο «συμμετοχή» σε αυτοχειρία σύμφωνα με το άρθρο 301 του ποινικού κώδικα. Η δικαιοσύνη καλείται να πράξει το καθήκον της και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και είναι βέβαιο ότι θα το πράξει στην όποια συμμετοχή έστω ως ηθική αυτουργία οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην τραγική κατάληξη.

Κλείσιμο
Ο Γιάννης Γιακουμάκης


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης