Υπ. Πολιτισμού: Το γκράφιτι στο ΕΜΠ βανδάλισε το αρχιτεκτονικό μνημείο

Υπ. Πολιτισμού: Το γκράφιτι στο ΕΜΠ βανδάλισε το αρχιτεκτονικό μνημείο

«Αλλοίωσε όχι μόνο τη μορφολογία του, αλλά και την ιστορική του φυσιογνωμία» δήλωσε ο αναπ. υπουργός, Νίκος Ξυδάκης - Το υπουργείο θα διαθέσει την τεχνογνωσία των συντηρητών του για την αποκατάσταση των μαρμάρινων στοιχείων 


Υπ. Πολιτισμού: Το γκράφιτι στο ΕΜΠ βανδάλισε το αρχιτεκτονικό μνημείο
Το ασπρόμαυρο γκράφιτι που καλύπτει τις τελευταίες ημέρες τον εξωτερικό τοίχο στο κεντρικό κτίριο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στην οδό Στουρνάρη «απεικόνισε την κρίση στη χώρα, στην πόλη. Η σκοτεινιά του αναδύεται από το ζοφερό μικροκλίμα της περιοχής» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού, Νίκος Ξυδάκης. 

«Κατέλαβε επιθετικά το ΕΜΠ και βανδάλισε το αρχιτεκτονικό μνημείο. Αλλοίωσε όχι μόνο τη μορφολογία του, αλλά και την ιστορική του φυσιογνωμία. Επιπλέον έφθειρε τα μάρμαρα, ελπίζουμε όχι ανεπανόρθωτα» τόνισε ο κ. Ξυδάκης. 

Το υπουργείο Πολιτισμού διαμηνύει ότι θα διαθέσει στο ΕΜΠ την τεχνογνωσία των συντηρητών του για την αποκατάσταση των μαρμάρινων στοιχείων και ότι θα  αναλάβει πρωτοβουλίες για αναβάθμιση μαζί με όλους τους θεσμικούς φορείς και τις κοινωνικές συλλογικότητες, μετά την κλιμακούμενη αποσάθρωση του αστικού ιστού. 

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Ηλίας Ζαγοραίος διέταξε κατεπείγουσα εισαγγελική έρευνα για να διερευνηθεί αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διακεκριμένης φθοράς αντικειμένου που χρησιμεύει για το κοινό όφελος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης