«Βοηθάμε όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης»

«Βοηθάμε όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης»

Οι πολίτες ενώνουν τις δυνάμεις τους  το Σάββατο με την οικογένεια του 20χρονου φοιτητή για να βοηθήσουν στις έρευνες που γίνονται για τον εντοπισμό του στον Πειραιά

Δεν έχει τέλος η αγωνία για την τύχη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη που φοιτούσε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Εχουν περάσει 21 ημέρες από την ημέρα που ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε και τα σενάρια για το τι έχει συμβεί και πού μπορεί να είναι ο 20χρονος φοιτητής ποικίλουν.

Νεώτερες μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι είδαν τον φοιτητή από την Κρήτη στον Πειραιά. Οι μαρτυρίες  δύο γυναικών, που ισχυρίστηκαν πως συνάντησαν και συνομίλησαν με τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στον Πειραιά, έχουν στρέψει τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, αλλά και του ιδιωτικού ντετέκτιβ Γιώργου Τσούκαλη, στην ευρύτερη περιοχή.

Ομως, δεν είναι μόνο ο οι αρχές και ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, που αναζητούν στον Πειραιά τον 20χρονο φοιτητή. Σε μία συγκινητική και πρωτοφανή προσπάθεια εντοπισμού του, η οικογένεια του το Σάββατο θα προσπαθήσει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο, με απώτερο σκοπό να ξεχυθούν όλοι στους δρόμους της πόλης για να αναζητήσουν τον Βαγγέλη.
Η κίνηση αυτή έχει γίνει ευρέως γνωστή από το facebook και μέσω της σελίδας «ΒΟΗΘΑΜΕ όλοι να βρεθεί ο Βαγγέλης Γιακουμάκης» την οποία διαχειρίζεται η αδερφή του, Ελένη.Οι δικοί του άνθρωποι γράφουν στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης: «Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 μαζευόμαστε όλοι στον Ηλεκτρικό Σταθμό Πειραιά να βοηθήσουμε να βρούμε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Όσοι μπορείτε εκτυπώστε φωτογραφίες του Βαγγέλη ώστε να τις δείχνουμε σε περαστικούς!».

Σημειώνεται πως πάνω από 700 άτομα έχουν δηλώσει πως θα παρευρεθούν στη συγκέντρωση. Σημείο συνάντησης είναι ο Ηλεκτρικός Σταθμός Πειραιά και ώρα συνάντησης έχει οριστεί στις 11.00. Ο ιδιωτικός ντετέκτιβ, Γιώργος Τσούκαλης, που έχει αναλάβει την υπόθεση, θα χωρίσει σε γκρουπ τους παρευρισκόμενους και θα τους καθοδηγήσει.

ΣΧΟΛΙΑ (21)

Ευαγγελία

ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του Mobbing & Bullying ΤΩΡΑ! Στην περίπτωση του αδικοχαμένου σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη που οδηγήθηκε στην αυτοχειρία, λόγω του ακραίου Bullying που υφίστατο, δεν θα διωχθούν οι υπαίτιοι-ηθικοί αυτουργοί, λόγω έλλειψης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου για την προστασία των θυμάτων του Mobbing-Bullying που περιλαμβάνει και την δίωξη των δραστών-θυτών. Όμως οι ηθικοί αυτουργοί που τον οδήγησαν σ αυτή την πράξη απελπισίας διέπραξαν εγκληματική πράξη εξίσου εγκληματική με εκείνη του φόνου. Πίσω από αυτούς υπήρχαν και άλλοι, είτε στελέχη της Σχολής, είτε πολιτικοί, που τους κάλυπταν και κουκούλωναν τις εγκληματικές τους πράξεις, όπως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, το ίδιο ένοχοι με τους θύτες-δράστες. Αν υπήρχε ο Νόμος για την προστασία των θυμάτων του Mobbing-Bullying, εκτός του ότι θα λειτουργούσε προληπτικά, δεν θα χανόταν τόσο άδικα η ζωή ενός νέου παιδιού, θα τιμωρούνταν οι υπαίτιοι-θύτες, θα άνοιγαν τα στόματα εκείνων που ήξεραν και δεν μιλούσαν και θα προστατεύονταν οι μάρτυρες. Διότι και η σιωπή είναι συνενοχή. Ο Νόμος αυτός υπάρχει σε όλες τις χώρες της Ευρώπης εδώ και χρόνια, η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει την Ελλάδα να ψηφίσει τον σχετικό Νόμο, αλλά η χώρα μας δεν το κάνει. Γιατί άραγε; Όμως οι συνθήκες είναι πιο ώριμες από ποτέ να ψηφιστεί αυτός ο Νόμος, αν θέλουμε να λεγόμαστε ακόμη Ευρώπη. Διότι το Mobbing-Bullying δεν ασκείται μόνο στα σχολεία, αλλά έχει επεκταθεί και διαπερνά όλη την Κοινωνία μας και υπάρχουν τέτοια φαινόμενα και στην Εργασία (ιδιωτικό και δημόσιο τομέα), όπου σχετίζεται στενά με φαινόμενα διαφθοράς, στον Στρατό κ.λπ., με ανυπολόγιστες συνέπειες για τα θύματα που το υφίστανται. Επιβάλλεται, λοιπόν η ποινικοποίηση του Mobbing-Bullying άμεσα, γιατί τα ανώδυνα ευχολόγια περί του αντιθέτου δεν πρόκειται να μας σώσουν.

ΓΛ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΙΚΟ ΧΑΜΟ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ. Με αφορμή τον άδικο χαμό του σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ως συνέπεια του άγριου bullying που είχε υποστεί, την απραξία της πολιτείας να καλύψει το νομικό κενό παρά τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης εδώ και χρόνια, έχω να σας εκθέσω τα πιο κάτω: Για περίπου 5 χρόνια έχω δεχθεί ένα άγριο mobbing-bullying ως υπάλληλος του ΕΜΠ. Όλα αυτά άνθισαν σε ένα εργασιακό περιβάλλον πλήρους οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων, κλικών, αυθαιρεσίας, ανομίας κ.λπ. Χρόνια τώρα τα καταγγέλλω (κατ επανάληψη) σε Υπουργεία, Επιθεώρηση Εργασίας, Συνήγορο του Πολίτη, Βουλή, βουλευτές, ΜΜΕ κ.λπ. Όμως όλα συγκαλύπτονταν και συγκαλύπτονται και όλοι αυτοί σιωπούν ή δηλώνουν αν-αρμόδιοι (!). Ζητούσα κατ επανάληψη από όλους αυτούς να νομοθετήσουν για την προστασία των θυμάτων του mobbing-bullying και την πρόληψη τέτοιων φαινομένων. Όλοι σιωπούσαν και όταν ετίθετο το θέμα στη Βουλή, ως αναφορά, περιέργως εξαερώνετο. Όλους αυτούς τους θεωρώ συνυπεύθυνους της δολοφονίας του Βαγγέλη και του κάθε Βαγγέλη, διότι οι πράξεις τους και οι παραλείψεις τους καλλιεργούν και φουντώνουν αυτά τα φαινόμενα. Τώρα οψίμως και υποκριτικά μιλάνε για κενό νόμου!!! Να μην τολμήσουν να δώσουν συλλυπητήρια για την δολοφονία (ναι, είναι δολοφονία) του Βαγγέλη. Είναι σαν να περιυβρίζουν τον νεκρό. Δεν τους επιτρέπεται πλέον καμία υποκρισία. Ο Βαγγέλης ήταν 20 ετών, δηλαδή ενήλικος και όμως όλοι μιλάνε για ενδοσχολική βία (η οποία ναι, υπάρχει), και την περιορίζουν εσκεμμένα στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο-Λύκειο. Το μεγάλο όμως mobbing-bullying είναι και στην εργασία, σε άντρα ανομίας και διαφθοράς κ.λπ., όπως περιέγραψα για το Δημόσιο πιο πάνω. Μήπως, γι αυτό σιωπούν; Η διαφθορά, η οικογενειοκρατία, οι παράνομες προσλήψεις στο Δημόσιο πάνε παρέα με το άγριο mobbing-bullying εναντίον εργαζομένων που δεν έχουν σχέση με τα πιο πάνω και αντιστέκονται στη διαφθορά. Επιτέλους, ας μιλήσουν για την εργασιακή παρενόχληση, mobbing-bullying στο Δημόσιο και σε ενήλικους (όπως ήταν ο Βαγγέλης Γιακουμάκης). Γιατί πάνε να το περιορίσουν στα ανήλικα και μόνο; Γιατί; Μήπως, δεν θέλουν να αγγίξουν καν την διαφθορά στο Δημόσιο χτυπώντας το εργασιακό mobbing-bullying; Το μόνο που έχω να πω σε όλους αυτούς είναι Αιδώς Αργείοι και ότι σε τελική ανάλυση είναι και αυτοί συνένοχοι κακοποίησης και δολοφονίας ψυχών και ανθρώπων. Κωφεύουν ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ζητά την σχετική νομοθεσία με οδη

Δεσποινα Ζερβου

Ειμαι μανα εχω και εγω παιδια παραρακολουθω απο την μερα που χαθηκε ο βαγγελης τη εξελιξη καθε βραδυ ειμαι το κομπιουτρ στο χερι να μαθω για το βαγγελακη κατι ση ερα το πρωι ακουσα τα νεα λυπαμε συλιπητιρια στην οικογενεια του ευχωμε αυτοι που εφερα το παιδι σε αυτο το σημειο να το πληρωσουν να μην μπορου ναβρου υσηχια

Δεσποινα Ζερβου

Να πλερωσουν τα χτηνη αυτοι που εφεραν το βαγγελακη σε αυφτο το σημειο αισχο ντροπη ντροπη

ελενη

Εύχομαι ολόψυχα να εχει αισιο τελος η περιπέτεια του βαγγελη.

eva

Euxomai simera na einai i teleutaia mera agonias gia tous dikous sou k gia oli tin ellada.

Νικος

Μακάρι να βρεθείς παιδί μου!δεν σου αξίζει αυτό! Τα κακά μονο στα καλά παιδιά συμβαινουν

πολυτεκνη

Ευχομαι να βρεθεις ζωντανος αγορι μοτ γλυκοπου εχεις την ιδια ηλικια με τον γιο μου

Alexikerauno

Βαγγέλη δε σε γνώρισα ποτέ αλλά ακούγοντας την ιστορία σου πολλές φορές δάκρυσα. Εύχομαι να είσαι καλά όπου και να σαι και να γυρίσεις πίσω στην οικογένεια σου. Όλη η Ελλάδα σ'αγαπάει.

ΕΙΡΗΝΗ

ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟΝ ΘΕΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ!ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΘΗΝΑ ΕΚΕΙ ΘΑ ΗΜΟΥΝ!

βασω

Μακαρι να ημουνα στην Αθηνα να πηγαινα να ψαξω γι'αυτο το παιδι που με το γλυκο του προσωπο κερδισε τις καρδιες μας .Ας γινει κατι Θεε μου να βρεθει και να γυρισει στην αγκαλια της μανουλας του και να χαρουμε ολοι.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

kosioni

Η Σία Κοσιώνη μοιράστηκε με τον κόσμο μια φωτογραφία που δείχνει την καταστροφή από την έκρηξη με τα σπασμένα τζάμια δίπλα στα γραφεία, δείχνοντας πόσο επικίνδυνη για τις ζωές των εργαζομένων ήταν η επίθεση