Αλγερινός ο συλληφθείς στην Αθήνα για τον τζιχαντιστικό πυρήνα του Βελγίου

Αλγερινός ο συλληφθείς στην Αθήνα για τον τζιχαντιστικό πυρήνα του Βελγίου

Οδηγείται στον εισαγγελέα καθώς έχει υποβληθεί αίτημα έκδοσής του στο Βέλγιο - Πλήρης ταυτοποίηση των στοιχείων του δράστη εκτός των δακτυλικών αποτυπωμάτων

Αλγερινός ο συλληφθείς στην Αθήνα για τον τζιχαντιστικό πυρήνα του Βελγίου
Ένας 33χρονος Αλγερινός είναι τελικά αυτός που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική σε εκτέλεση Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης των Βελγικών Αρχών, με την κατηγορία της τρομοκρατικής δραστηριότητας στο Βέλγιο.

Ο Αλγερινός ήταν ένας από τους τέσσερις προσαχθέντες μετά το σήμα της βελγικής αστυνομίας μέσω της Europol αφού το τελευταίο διάστημα ανιχνεύθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες από την Αθήνα προς το Βέλγιο και το αντίστροφο.
Κλείσιμο

Τα τηλέφωνα έδειχναν προς το Παγκράτι, περιοχή από την οποία έγιναν οι τέσσερις προσαγωγές.

Αρχικά υπήρξε η εκτίμηση ότι ένας από τους τέσσερις αλλοδαπούς ήταν ο αρχηγός των τζιχαντιστών, κάτι που διέψευσαν οι βελγικές αρχές, οι οποίες ενημέρωσαν τις αντίστοιχες ελληνικές ότι κανείς από τους τέσσερις δεν σχετίζεται με την πρόσφατη επιχείρηση εξάρθρωσης τζιχαντιστικών πυρήνων στο Βέλγιο.

Ωστόσο λίγο πριν την απελεύθερωση και των τεσσάρων αλλοδαπών, στο αρχηγείο της ΕΛΑΣ έφτασε δεύτερο σήμα με το οποίο ζητούνταν η έκδοση του 33χρονου Αλγερινού καθώς φέρεται να εμπλέκεται σε άλλες υποθέσεις τρομοκρατίας στο Βέλγιο.
περιοχή της Αθήνας.

Να θυμίσουμε ότι ο τζιχαντιστικός πυρήνας ετοίμαζε πολλαπλά χτυπήματα εναντίον αστυνομικών και αστυνομικών τμημάτων σε όλο το Βέλγιο. Οι ελληνικές αστυνομικές αρχές βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις βελγικές ώστε να διερευνήσουν εάν υπάρχει πιθανότητα να βρίσκονται και άλλοι συνεργοί του στη χώρα μας, που να σχετίζονται, ενδεχομένως, με την επίθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης