Energa: Φλώρος και Μηλιώνης επιστρέφουν 103 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Energa: Φλώρος και Μηλιώνης επιστρέφουν 103 εκατ. ευρώ στο δημόσιο

Κατέθεσαν αίτημα στο δικαστήριο ελπίζοντας σε πιο ευνοϊκή μεταχείριση - Διεκόπη η δίκη για τις 5 Φεβρουαρίου - Εισέπρατταν το ΕΤΗΔΕ μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ αλλά δεν το απέδωσαν ποτέ - Στα 275 εκατ. η ζημιά του δημοσίου με βάση το παραπεμπτικό βούλευμα

Την πρόθεσή τους να επιστρέψουν ένα ποσό πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ στο δημόσιο και τους δήμους, από αυτά που ήδη έχουν δεσμευθεί από την Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος, δηλώνουν εγγράφως οι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Energa - Hellas Power, με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε διακοπή για τις 5 Φεβρουαρίου η δίκη τους ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Τα 103 εκατ. ευρώ που προτίθενται να επιστέψουν βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και έχουν δεσμευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Οι κατηγορούμενοι δηλώνοντας την πρόθεσή τους να επιστρέψουν το ποσό αυτό, ευελπιστούν σε πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση από το δικαστήριο βάσει σχετικού νόμου που ψηφίστηκε τα Χριστούγεννα. Ωστόσο, το τοπίο γύρω από την επιστροφή των χρημάτων παραμένει «θολό» καθώς ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί η υπουργική απόφαση που θα ορίζει σε ποιο λογαριασμό θα κατατεθούν – αν τελικώς επιστραφούν – τα χρήματα αυτά!

Ειδικότερα, κατηγορούμενοι για το μεγάλο σκάνδαλο της Energa – Hellas Power – είναι 19 συνολικά πρόσωπα. Πρόκειται για στελέχη των δυο εταιρειών, που βρίσκονται αντιμέτωπα με σειρά κακουργηματικών πράξεων όπως υπεξαίρεση με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του δημοσίου, λαθρεμπορία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες. Τα αδικήματα που τους έχουν καταλογιστεί επισύρουν ακόμη και την ποινή των ισοβίων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δυο εταιρίες ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος εισέπρατταν τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το γνωστό χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν απέδιδαν τα χρήματα αυτά στο δημόσιο με αποτέλεσμα να προκαλέσουν ζημία η οποία εκτιμάται στα 275 εκατ. ευρώ. Οι κατηγορούμενοι φέρονται επίσης να επιχειρούσαν να εξαφανίσουν τα χρήματα από τους φόρους, τοποθετώντας τα ποσά σε λογαριασμούς τους στο εξωτερικό.

Από τη δράση αυτή των κατηγορουμένων, σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η ζημία από την υπόθεση Energa – Hellas Power αγγίζει τα 257 εκατομμύρια ευρώ.Επιστρέφουμε 103 εκατ. ευρώ
Τώρα, ωστόσο, οι κατηγορούμενοι έχουν υποβάλλει αιτήσεις και δηλώνουν ότι επιθυμούν να επιστρέψουν μέρος των χρημάτων στο ελληνικό δημόσιο και τους δήμους.

Συγκεκριμένα, μιλούν για επιστροφή 103 εκατ. ευρώ, χρήματα που βρίσκονται σε εταιρικούς λογαριασμούς και έχουν δεσμευθεί από τον Φεβρουάριο του 2012, από την Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η πλευρά των κατηγορουμένων έχει υποβάλλει το σχετικό αίτημα προς το συμβούλιο Εφετών. Σκοπός τους είναι να να υπαχθούν οι κατηγορούμενοι και εντολείς τους στις διατάξεις του νόμου που ψηφίστηκε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα και επιφυλάσσει ευνοϊκή ποινική μεταχείριση σε όλους όσοι επιστρέφουν ποσά για τα οποία κατηγορούνται, στο ελληνικό Δημόσιο.

Ωστόσο, οι αιτήσεις αυτές διαβιβάστηκαν από το αρμόδιο εισαγγελέα του συμβουλίου Εφετών στο δικαστήριο, το οποίο και θα αποφασίσει τελικώς για το ποιος είναι αρμόδιος να αποφανθεί επί των αιτήσεων (δηλαδή το δικαστήριο ή το δικαστικό συμβούλιο) και δεύτερον σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα σε ποιο λογαριασμό θα κατατεθούν αυτά τα χρήματα. Κι αυτό γιατί δεν έχει εκδοθεί ακόμα η υπουργική απόφαση η οποία θα καθορίζει τις λεπτομέρειες αυτές, δηλαδή που θα κατατίθενται αυτά τα χρήματα!

Σύμφωνα πάντως με το βούλευμα, η ζημία από την υπόθεση Energa - Hellas Power αγγίζει τα 257 εκατομμύρια ευρώ. Στην παρούσα φάση, επιστρέφονται 103 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία αναλυτικά διατίθενται ως εξής: 52 εκατομμύρια προς το Δημόσιο, 29 εκατομμύρια προς τους δήμους, ενώ ό,τι υπολείπεται διατίθεται έναντι των οφειλών προς τους φορείς ΛΑΓΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Επειδή λοιπόν η ζημία που επικαλείται το δημόσιο είναι άνω των 250 εκατομμυρίων ευρώ γιαυτό και θα υπάρξει μάχη νομικών επιχειρημάτων , αφού θα προβληθεί ισχυρισμός πως αποδέχονται να αποκαταστήσουν μόνο το μέρος της ευθύνης που νομικά τους αναλογεί. Υποστηρίζουν δηλαδή πως τα υπόλοιπα χρήματα είναι αντικείμενο αστικής διαφοράς (αμφισβητούμενη οφειλή) μεταξύ ΔΕΣΜΗΕ και εταίρων, η οποία εκκρεμεί στα αστικά δικαστήρια.

Αν τα χρήματα αποδοθούν τότε με βάση το νέο νόμο θα πέσουν στα μαλακά όχι μόνο οι πέντε βασικοί κατηγορούμενοι (Αριστείδη Φλώρο, Αχιλλέα Φλώρο, Βασίλη Μηλιώνη, Στέφανο Σιαφάκα και Νίκο Δεκόλη), αλλά και οι υπόλοιποι 14 κατηγορούμενοι. Οι κατηγορίες αφορούν τα εξής αδικήματα: υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την υπόθεση είχε ερευνήσει η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου, η οποία είχε ασκήσει ποινικές διώξεις. Την ανάκριση είχε αναλάβει ο πρόεδρος πρωτοδικών Σπύρος Γεωργουλέας, ο οποίος είχε προχωρήσει στην έκδοση ενταλμάτων σύλληψης. Αρχικά είχαν συλληφθεί και είχαν προφυλακιστεί έξι κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους οι Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Χαράλαμπος Σμυρλιάδης και Αντώνης Δεκόλης.

ΣΧΟΛΙΑ (106)

ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ-ΜΕΣΑ ΛΕΜΕ ΙΣΟΒΙΑ!

Στη Μύκονο δεν έκανε γενέθλια ο ένας τους ο "μετανοημένος" τον Ιούλιο; ( πριβέ πάρτι στη παραλία με φεράρι -λάμπο κλπ με ακριβές πληρωμένες σίτι τούρς των 1000-3000 ευρώ η βίζιτα (!) όλο το Σ/Κ για τους φίλους του; αυτός ο εορτάζων τότε δεν άνοιγε 1000δες κρύσταλ σαμπάνιες των 300 ευρώ και αμέτρητα πούρα ( κωστόπουλου στάιλ) των 100 ευρώ το ένα ; ΣΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΑΛΗΤΕΣ - ΚΑΤΑΣΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΚΡΥΦΑ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΑ - ΚΑΙ ΑΝ ΞΟΦΛΗΣΟΥΝ Χ 7 ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΦΤΥΣΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΩΤΑ!

ΑΔΙΑΦΘΟΡΟΣ

ΤΑ ΠΑΛΛΙΚΑΡΙΑ ΑΥΤΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΣΤΗ ΜΥΚΟΝΟ ΜΕ ΚΑΤΙ ΒΙΖΙΤΟΥΔΕΣ . ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΤΟ ΣΔΟΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

city tours των 3000 η βίζιτα ήταν φίλε!

Φίλε ta koρίτσια που έφερε ηταν city tours - ευρωπαίες βιζιτες και αυτό σημαίνει πώς πήραν το αεροπλάνο απο τις ευρωπαικές χώρες τους ήρθαν mykonos ένα Σ/Κ πληρώθηκαν 3000 η μία τις εξτρά "υπηρεσίες τους" πρός τους φίλους του και φύγαν πρωί Δευτέρα με το πρώτο αεροπλάνο. Το ΣΔΟΕ έπρεπε να τις ελέγξει πρίν να φύγουν και να είναι παρόν με τα λάπ τοπ στο παρτάκι του σπάταλου λαμόγιου.

φωτιαδης Χρηστος

Ποιον κοροϊδεύουν επιστρέφουν χρήματα τα οποία είναι είδη κατασχεμένα από τις Ελληνικές αρχές!!!! για τα αλλά που έχουν κρυμμένα δεν μας λένε τίποτα.. καμιά ανοχή σε κλέφτες. Εντόκως επιστροφή τον χρημάτων,,, και να αποζημιωθούν όλοι οι συνέλληνες μας για ψυχικοί οδύνη επειδή τους εμπιστεύτηκαν και αυτοί τους καταχράστηκαν τα χρήματα και φυσικά να πάνε φυλακή χωρίς ελαφρυντικά.

Φωτογράφος

Οι φωτογραφίες τα λένε όλα..... Φλωρος και Φλωρος,με σπουδές στα γνωστά κέντρα,γνωριμίες στα γνωστά παράκεντρα και 269 εκατ. στη τσέπη.... Δικαστής δεν είμαι ,αλλά αν υπάρχει και η ελάχιστη βάση,καθώς τα ποινικά πανε με ενδείξεις,πρέπει να ΠΕΛΕΚΗΘΟΥΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ

wtf

Μονο επιστροφη ολου του ποσου με τοκους και φυλακη χωρις κανενα ελαφρυντικο. Αυτες οι ΣαμαροΒενιζελικες νομοθετικες ρυθμισεις μετα την εξαγγελια των εκλογων εγιναν στοχευμενα για αγαπημενα τους παιδια μεταξυ των οποιων Φλωρος και Μηλιωνης που ειναι ελευθεροι ακομα αν δεν το εχετε καταλαβει, ωστε τα κακουργηματικα χαρακτηρος οικονομικα εγκληματα τους που εμαθαν στο city του Λονδινου να γινουν πλημελληματα, οπως εγιναν του Παπαντωνιου και σημερα κυκλοφορει ελευθερος και ωραιος. Αυτη ειναι η σαπιλα που μας κυβερνα και που μαζι με την Δικαστικη εξουσια που ειναι πειθηνιο οργανο τους εχουν ισοπεδωσει την ελληνικη κοινωνια και τους νομους. Φανταστειτε οτι και οι δυο εκαναν αυτες τις λαμογιες πριν γινουν 30 δηλαδη εκπροσωπουν την νεα γενια λαμογιων της ΝΔ και Πασοκ και μαλιστα εν μεσω οικονομικης κρισης της χωρας μας. Γιαυτο οχι μονο δεν πρεπει επιεικια αλλα παραδειγματικη τιμωρια, φυλακη και κατασχεση περιουσιακων στοιχειων μεχρι του τελευταιου χρεωστουμενου ευρω. Οχι συμφωνιες με εγκληματιες που επαιρναν το υστερημα μας για να ζουνε τη μεγαλη ζωη. Την οποια ακομη κανουν αφου ειναι εξω με εγγυηση.

γιωργος

Εάν δε κάνει η δικαισύνη αυτό που πρέπει, τότε σε μας η ευθύνη αγαπητοί συμπολίτες... Σ' εμάς εναπόκειται να επιτρέπουμε σε αυτά τα λαμόγια να ζουν ανάμεσα μας...

aisxos

kai mono gia ayto prepei na pesei o samaras kai i vromodeksia stis ekloges

GA

ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΣΑΝ ΟΙ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΔΕΗ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ?

Δυεισδιτικο Κεφάλι

Πουλημένοι δικαστικοί

βρωμοχωρα

αν αυτα τα δυο υπερλαμογια δεν καταδικαστουν τρις ισοβια, πρεπει να ελεγχθουν τα οικονομικα/περιουσιακα των αντιστοιχων δικαστων.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης