Έφτασαν στην Αθήνα οι σοροί θυμάτων του Norman Atlantic

Έφτασαν στην Αθήνα οι σοροί θυμάτων του Norman Atlantic

Στο Ελ.Βενιζέλος προσγειώθηκε στις 17:00 το στρατιωτικό αεροσκάφος που μεταφέρει τις δύο σορούς - Με εντολή του Νίκου Δένδια, τα έξοδα μεταφοράς των σορών καλύπτονται από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Έφτασαν στην Αθήνα οι σοροί θυμάτων του Norman Atlantic
Λίγα λεπτά μετά τις 17:00 το στρατιωτικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας που μετέφερε τις σορούς δύο Ελλήνων που επέβαιναν στο Norman Atlantic προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι σοροί των Παράσχη και Καζαντζίδη έφυγαν λίγο πριν τις 19.00 απο το Ελ. Βενιζελος. Η τρίτη σορός μεταφέρεται στην Ημαθία καθώς ο άτυχος άντρας διέμενε μόνιμα εκεί με την οικογένειά του.

Κλείσιμο


Το μεταφορικό αεροσκάφος τύπου C-27J προερχόταν από το αεροδρόμιο του Μπάρι απ' όπου παρέλαβε δύο από τους Έλληνες που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic. 



Σύμφωνα με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με εντολή του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια, τα έξοδα μεταφοράς των σορών καλύπτονται εξ ολοκλήρου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. 

Την Τετάρτη, ιταλικά ΜΜΕ, επικαλούμενα την Εισαγγελία του Μπάρι, αναφέρθηκαν στα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών των θυμάτων του τραγικού δυστυχήματος.



Σε ό,τι αφορά στους τρεις Έλληνες, τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη, μετέδωσαν ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του «σοκ» που υπέστη ο οργανισμός τους από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.



Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό οι σοροί επρόκειτο να μεταφερθούν χθες στην Ελλάδα, όμως οι ιταλικές αρχές αργά το απόγευμα της Πέμπτης ενημέρωσαν ότι δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί εκ μέρους τους όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης