Θρίλερ με φορτηγό πλοίο ανοιχτά των Χανίων

Θρίλερ με φορτηγό πλοίο ανοιχτά των Χανίων

Το πλοίο «Mare» έριξε άγκυρες και ακύρωσε το αίτημα για συνδρομή ώστε το πλήρωμα να εγκαταλείψει το φορτηγό από αέρος - Το πλοίο, με σημαία Αγίου Βικεντίου, εξέπεμψε SOS και ζήτησε εγκατάλειψη ενώ βρισκόταν ένα ναυτικό μίλι από τη στεριά - Στην περιοχή επικρατούν βόρειοι άνεμοι έντασης 9 με 10 μποφόρ

Θρίλερ με φορτηγό πλοίο ανοιχτά των Χανίων
Συναγερμός έχει σημάνει σήμερα στις Λιμενικές Αρχές καθώς το φορτηγό πλοίο «Mare» σημαίας Αγίου Βικεντίου εξέπεμψε σήμα SOS, ενώ βρισκόταν ένα ναυτικό μίλι από τη στεριά, κοντά στα Αφράτα.

Ο πλοίαρχος του «Mare» ζήτησε βοήθεια για την εγκατάλειψη του φορτηγού που έπλεε ακυβέρνητο ανοιχτά στον Κόλπο του Κολυμβαρίου στα Χανιά. Στο σημείο που βρίσκεται το πλοίο έφτασε άμεσα ελικόπτερο Σούπερ Πούμα όμως ο καπετάνιος απέσυρε το αίτημα για εκκένωση του «Mare» ενημερώνοντας τις αρχές ότι κατάφερε να ρίξει δύο άγκυρες και ελέγχει το πλοίο.

Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί βόρειοι άνεμοι εντάσεως 9 μποφόρ.

Το φορτηγό-πλοίο «Mare», που βρίσκεται μισό ναυτικό μίλι από την παραλία, δεν παρουσιάζει κάποιο πρόβλημα ούτε εισροή υδάτων, ενώ μεταφέρει διάφορα υλικά.

Με εξαμελές αλλοδαπό πλήρωμα το φορτηγό πλοίο είχε ξεκινήσει από λιμάνι της Τουρκίας με προορισμό την Τυνησία.
Κλείσιμο

Το Ενιαίο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας ήδη απέστειλε ελικόπτερο σούπερ πούμα στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο.

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης