Κρήτη: Σπασμένα δέντρα και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους

Κρήτη: Σπασμένα δέντρα και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους

Η Πυροσβεστική κλήθηκε σε περίπου 15 περιπτώσεις σε όλη την Κρήτη για κοπή δέντρων που είχαν "σπάσει" αλλά και για να απομακρύνει αντικείμενα που είχαν "κάνει φτερά" και είχαν βρεθεί στο δρόμο

Κρήτη: Σπασμένα δέντρα και ζημιές από τους θυελλώδεις ανέμους
Καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν από χθες το βράδυ σε όλη την Κρήτη που για ένα περίπου 24ωρο, σύμφωνα με την πρόγνωση των μετεωρολόγων, θα βρεθεί στο "μάτι της κακοκαιρίας". Οι ισχυροί άνεμοι που φτάνουν κατά τόπους και τα 10 μποφόρ, "κρατούν" τις βροχοπτώσεις σε επίπεδο και δεν προκαλούνται φαινόμενα πλημμυρών που είδαμε να συμβαίνουν παραμονή και ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Ωστόσο δεν λειπουν τα προβλήματα καθώς η μανία των ανέμων "λύγισε" δέντρα και οδήγησε διάφορα αντικείμενα στο οδόστρωμα προκαλώντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Το Συντονιστικό Τμήμα της Πυροσβεστικής κλήθηκε σε περίπου 15 περιπτώσεις σε όλη την Κρήτη για κοπή δέντρων που είχαν "σπάσει" αλλά και για να απομακρύνει αντικείμενα που είχαν "κάνει φτερά" και είχαν βρεθεί στο δρόμο. Σε δύο περιπτώσεις στο Ηράκλειο, στην Πυργού και Μάρθα Βιάννου δέντρα που έπεσαν στο δρόμο, διέκοψαν για λίγο την κυκλοφορία, ενώ υπενθυμίζεται ότι μια πρόγευση για το τι αναμένεται να συμβει είχαν λάβει κάτοικοι του Ηρακλείου το απόγευμα της Δευτέρας όπου ένα δέντρο 35 μέτρων έπεσε σε πολυκατοικία.

Κλείσιμο
Ευτυχώς δεν έχουν καταγραφεί άλλα σοβαρότερα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις προγνώσεις των μετεωρολόγων σήμερα σε ολόκληρη την Κρήτη θα επικρατήσουν  νεφώσεις με βροχές , κατά τόπους ισχυρές ή και τοπικές καταιγίδες (τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα στα βόρεια προσήνεμα του νησιού).

Οι άνεμοι στη Δ. Κρήτη διατηρούνται από Βόρειες- ΒορειοΑνατολικές διευθύνσεις πολύ Ισχυροί έως και Θυελλώδεις (αντίστοιχα διατηρείται και ο υψηλός κυματισμός στις βόρειες ακτές). Στην Α. Κρήτη (με τα μέχρι τώρα προγνωστικά στοιχεία) οι άνεμοι θα είναι από ΒορειοΑνατολικές έως και Ανατολικές διευθύνσεις στα 4-5 Μποφώρ, τοπικά έως και 6 Μποφώρ. Από τις βραδινές ώρες της Τρίτης αναμένεται σταδιακή εξασθένηση των ανέμων και στη Δ. Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ˚C η ελάχιστη (στις παράκτιες ζώνες) και η μέγιστη στους 9 ˚C.

Πηγή: flashnews.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης