Ο Ντεμίρ Ιμπραήμ Ισίλ, ένας από τους διασωθέντες της τραγωδίας του Norman Atlantic, προχώρησε σε μια τρομακτική αποκάλυψη στην ιταλική τηλεόραση που μπορεί να αποτελεί και την αιτία που τόσοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες έζησαν έναν εφιάλτη.
Σύμφωνα με τον Τούρκο επιβάτη του πλοίου, Αφγανοί λαθρομετανάστες είχαν ανάψει φωτιά μέσα σε φορτηγό στο γκαράζ του Norman Atlantic για να ζεσταθούν: «Περισυλλέξαμε από τη θάλασσα την άλλη μέρα το πρωί άλλα τέσσερα άτομα: Έναν Έλληνα οδηγό, τρεις παράνομους Αφγανούς μετανάστες, από εκείνους που ήταν πάνω σε ένα φορτηγό και είχαν ανάψει φωτιά για να ζεσταθούν και κατάφεραν να σωθούν πέφτοντας στη θάλασσα», είπε στην RAI ο κ. Ισίλ.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας