Οι φυλακές Κορυδαλλού, ο στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού

Οι φυλακές Κορυδαλλού, ο στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού

Σχεδίαζε να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς με τους οποίους είχε περάσει την πρωτοχρονιά του 2014, λίγο πριν αποδράσει - Πώς θα γινόταν η επίθεση που ήταν σχεδιασμένη για το επόμενο διάστημα - Αναζητούνται ένας 30χρονος άνδρας, μια γυναίκα και αυτός που νοίκιασε τη μονοκατοικία στην Ανάβυσσο - Βίντεο του Ξηρού μια μέρα πριν την σύλληψη 

Οι φυλακές Κορυδαλλού, ο στόχος του Χριστόδουλου Ξηρού
Οι φυλακές Κορυδαλλού ήταν ο μεγάλος στόχος του Χριστόδου Ξηρού και το χτύπημα που κατάφεραν να αποτρέψουν τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Κυριακής παρουσιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες της ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη ήταν να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν το χτύπημα θα γινόταν στις Φυλακές Κορυδαλλού ή κατά τη διάρκεια μεταγωγής μελών της Πυρήνας της Φωτιάς.

Το επόμενο βήμα για τους αστυνομικούς είναι να εξετάσουν τώρα αν τα όπλα που βρέθηκαν έχουν χρησιμοποιηθεί και αν ναι σε ποιες ενέργειες

Άλλο ένα ερώτημα που αναζητά απάντηση είναι το από πού αντλούσε χρήματα ο Ξηρός καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι πλήρωνε με δεσμίδες μετρητών.















Αυτό ήταν το σχέδιο του Ξηρού
Το χτύπημα, το οποίο σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, θα πραγματοποιούνταν σε λίγες ημέρες θα γινόταν με δύο βαν. Στο ένα ο τρομοκράτης και η ομάδα του θα τοποθετούσαν τους μεγάλης ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς και με το δεύτερο θα μεταφερόταν η ομάδα υποστήριξης, η οποία κατά πληροφορίες θα αποτελούνταν από τουλάχιστον έξι άτομα. 

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα μεταφέρονταν περίπου 100 κιλά εκρηκτικής ύλης καθώς οι αστυνομικοί στη γιάφκα βρήκαν επτά σακιά με 10 κιλά ANFO (ζελατοδυναμίτιδα) και δύο σακιά με συνολικά 12 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας. Στο αυτοκίνητο αυτό μάλιστα θα είχαν σακιά με άμμο και έναν ειδικό κώνο με τσιμέντο το οποίο θα κατηύθυνε το ωστικό κύμα στον τοίχο των φυλακών.

Δείτε το σχεδιάγραμμα του οπλισμού μέσα στο βαν


Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή στη μονοκατοικία της Αναβύσσου βρέθηκαν δρομολόγια προσέγγισης, δρομολόγια διαφυγής και εναλλακτικές διαδρομές προς τις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο επόμενος στόχος της ΕΛΑΣ είναι ο εντοπισμός ενός 30χρονου άνδρα και μιας γυναίκας στην οποία φέρεται να ανήκει το πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα δελτία Ελένη Μελανή. Ειδικά για την γυναίκα τα στοιχεία της ταυτότητας ανήκουν σε μια 24χρονη της οποίας έκλεψαν την τσάντα τον Μάρτιο του 2014.



Παράλληλα αναζητείται και άλλος ένας άνδρας ο οποίος τον Ιούνιο νοίκιασε με πλαστά στοιχεία το σπίτι της Αναβύσσου.

Σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν την πραματική ταυτότητα της γυναίκας και την αναζητούν.


Βίντεο - ντοκουμέντο: Ο Ξηρός μια μέρα πριν συλληφθεί
Την «κανονική» ζωή που ήθελε να δείχνει πως έχει ο τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός αποδεικνύει και βίντεο που τον απεικονίζει μια μέρα πριν από την σύλληψή του. 

Ο Ξηρός φαίνεται από την κάμερα ασφαλείας να μπαίνει σε κατάστημα στην Ανάβυσσο, λίγες μόλις ώρες πριν συλληφθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης