Νέο μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Νέο μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός

Στο μικροσκόπιο της ΕΛ.ΑΣ σχεδιαγράμματα με δρομολόγια, οδούς και ωράρια συγκεκριμένου στόχου – Στο μικροσκόπιο των αναλυτών και τα καλάσνικοφ και το αντιαρματικό που βρέθηκαν στο σπίτι της Αναβύσσου - Ψάχνουν και τη γυναίκα που τον έκρυβε

Νέο μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός
Μεγάλο χτύπημα πριν τα Φώτα ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός!

Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι αστυνομικοί, από την έρευνα στην κατοικία των 300 τετραγωνικών της Αναβύσσου βρήκαν σχεδιαγράμματα που δείχνουν έναν συγκεκριμένο στόχο, οδούς και δρομολόγια για το χτύπημα που ετοίμαζε ο Χριστόδουλος Ξηρός πριν από τα Φώτα. 

Τα σχεδιαγράμματα έχουν μπει στο μικροσκόπιο και όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες έχουν ήδη ακολουθήσει το δρομολόγια σε μαι προσπάθεια να αποκωδικοποιήσουν ακριβώς το χτύπημα.

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί προσπαθούν να εντοπίσουν και νέα στοιχεία για νέα πρόσωπα, συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού, ενώ σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες οι έρευνες θα διαρκέσουν αρκετές ώρες ακόμα καθώς μέχρι στιγμής έχει ερευνηθεί μόλις το ένα από τα δωμάτια του σπιτιού.

Από την χθεσινή εξονυχιστική έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι, που προφανώς χρησιμοποιούσε και ως γιάφκα ο Ξηρός, εντοπίστηκε ένα τμήμα αντιαρματικού όπλου RPG καθώς και οκτώ όπλα τύπου καλάζνικοφ. Επίσης, στην αυλή του σπιτιού βρίσκονται πολλά σακιά με άμμο, τα οποία εξετάζεται εάν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν σε κάποια επίθεση, ενώ οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι βρέθηκε και εκρηκτική ύλη και συγκεκριμένα ένα βαρέλι ANFO (ζελατοδυναμίτιδα) καθώς και δύο μεταλλικά κιβώτια, τα οποία δεν γνωρίζουν ακόμη τι περιέχουν.
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα το  Κλιμάκιο των Αστυνομικών της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών ερευνών που βρίσκεται στο σημείο, σαρώνει τον χώρο προκειμένου να εντοπίσει αποτυπώματα καθώς και γενετικό υλικό που θα δείξει συγκεκριμένα πρόσωπα, συνεργούς του Ξηρού, αλλά και άτομα τα οποία τους τελευταίους τρεις μήνες μπαινόβγαιναν στην κατοικία των δύο επιπέδων της Αναβύσσου.















Ειδικότερα, τα καλάσνικοφ, τα εκρηκτικά (βρέθηκαν σε κούτα 1,5 επί 0,5 μέτρων), οι σφαίρες και τα υπολείμματα ρουκετών μπήκαν στο μικροσκόπιο των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ σε μια προσπάθεια να βρεθούν ίχνη γενετικού υλικού δακτυλικά αποτυπώματα και για τα όπλα να γίνει βαλλιστική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί αν και που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οι αναλυτές «ελπίζουν χωρίς να το φωνάζουν» πως ίσως βρεθεί η άκρη για να φτάσουν στην ομάδα των «Λαϊκών Αγωνιστών» που χτύπησαν πριν λίγες ημέρες την ισραηλινή πρεσβεία, τα γραφεία της Ν.Δ στη λεωφόρου Συγγρού και την οικία του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι.

Μάλιστα, τα καλάσνικοφ ίσως αποτελέσουν το κλειδί που θα ξεκλειδώσει πολλές υποθέσεις της νέας γενιάς ανταρτών πόλης. Το σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι η μονοκατοικία της Αναβύσσου να αποτελούσε τη γιάφκα πολλών τρομοκρατικών πυρήνων που ενεργούσαν είτε μεμονωμένα είτε σε συνεργασία και πιθανότατα να ετοίμαζαν μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα. Ο στόχος και ο οπλισμός που θα χρησιμοποιούνταν σε έχει ακόμα εξακριβωθεί, όμως στην αντιτρομοκρατική «πανηγυρίζουν» πως μετά την αποτροπή χτυπήματος με τη σύλληψη Σταμπούλου στο Βύρωνα, κατάφεραν να αποσοβήσουν ακόμα μια επίθεση.

Ψάχνουν τη γυναίκα που τον έκρυβε 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί αναζητούν μια γυναίκα που βρισκόταν στο πλευρό του Χριστόδουλου Ξηρού όλους αυτούς τους μήνες που ζούσε στην Ανάβυσσο, σε μια προσπάθεια να συνθέσουν το παζλ των κινήσεων του αρχιτρομοκράτη της 17Ν. 



Πληροφορίες από την Αντιτρομοκρατική αναφέρουν πως δεν έχουν ταυτοποιήσει τη φίλη του 58χρονου, όμως εκτιμούν πως γνώριζε πολλά για τα σχέδια του «Μανώλη» της 17Ν και ίσως να ήταν ο συνδετικός του κρίκος με τα άλλα μέλη της ομάδας.

Παράλληλα οι έρευνες συνεχίζονται και εκτός Αθηνών και συγκεκριμένα σε Θεσσαλονίκη, Ήπειρο,  Αίγιο και Λουτράκι καθώς οι πληροφορίες των αστυνομικών, αλλά και οι αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων έδειξαν ότι κάτι κινούνταν στις συγκεκριμένες περιοχές. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχει ανακοινωθεί κάτι από την Αστυνομία. 



Χριστόδουλος Ξηρός: «Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα»


Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε αντιληφθεί ότι παρακολουθούνταν και ετοιμαζόταν να φύγει από το σπίτι όπου τον τελευταίο καιρό διέμενε στην Ανάβυσσο.

Τα παραπάνω είπε το μεσημέρι της Κυριακής σε δημοσιογράφους ο δικηγόρος του «Μανώλη» της 17Ν, Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος τον επισκέφτηκε στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής, όπου κρατείται από χθες. 

Ο κ. Ραγκούσης είπε ακόμη ότι ο Ξηρός δεν ήθελε να συλληφθεί βράδυ, για να μην γίνει ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς, καθώς δεν είχε πρόθεση να χρησιμοποιήσει το όπλο του. 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι ο Ξηρός του δήλωσε πως δεν είναι τζιχαντιστής και γι' αυτό τον λόγο δεν ήθελε να συμπλακεί με αστυνομικούς, αλλά και πως δεν αποδέχεται καμία ενέργεια που τυχόν του αποδίδεται, για το διάστημα που ήταν φυγάς και δεν πρόκειται να δώσει κάποια πληροφορία στο στάδιο της ανάκρισης ή της προανάκρισης, «γιατί ο στόχος του ήταν να διαφεύγει της σύλληψης».

«Όλον αυτό τον καιρό, τον έζησε κάτω από έναν ασφυκτικό κλοιό της αστυνομίας, όπως είχε αντιληφθεί και ο ίδιος. Αυτό δεν του έδωσε τη δυνατότητα καμιάς συνεργασίας ή καμία δυνατότητα για οτιδήποτε. Παρέμεινε μόνος προσπαθώντας να κερδίσει την ελευθερία του, κάτω από έναν κλοιό που ένιωθε να στενεύει καθημερινά. Δηλώνει ότι ο ίδιος, με δικές του προσπάθειες προμηθεύτηκε όλον αυτόν τον εξοπλισμό για τον οποίο αναλαμβάνει και την ευθύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος διάβασε και δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού. 

Η δήλωση του Χριστόδουλου Ξηρού: 

«Καμία συνεργασία με τους μηχανισμούς που υπηρετούν τις δυνάμεις κατοχής και την κυβέρνησητων δοσιλόγων. Η Επανάσταση θα συνεχιστεί παρά το χτύπημα που δέχθηκα γιατί αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα. 

Κανένας σωτήρας και καμία ανάθεση. Καμία ελπίδα από κανέναν, ιδιαίτερα από το δίδυμο των δοσιλόγων Σαμαρά - Βενιζέλου, ούτε από τους επίδοξους συνεχιστές τους. Η μόνη διέξοδος ο δικός μας Αγώνας».











Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης