Αγωνία για τους εννέα Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic

Αγωνία για τους εννέα Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic

Στην Πάτρα όλα τα μέλη του πληρώματος του πλοίου - Εντολή στις αρχές να δοθεί κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των ανθρωπων τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί - Στην Αθήνα έφτασαν άλλοι 127 διασωθέντες την παραμονή της Πρωτοχρονιάς

Αγωνία για τους εννέα Έλληνες αγνοούμενους του Norman Atlantic
Πέντε ημέρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που το Norman Atlantic έπιασε φωτιά ανοιχτά της Αδριατικής μετατρέποντας σε εφιάλτη το ταξίδι των εκατοντάδων ανθρώπων που επέβαιναν σε αυτό.

Παρά τις συνεχείς έρευνες από ιταλικά και ελληνικά εναέρια και πλωτά μέσα υπάρχουν ακόμα τουλάχιστον 18 άνθρωποι τα ίχνη των οποίων έχουν χαθεί, ανάμεσα στους οποίους και εννέα Έλληνες.

Ωστόσο ο αριθμός αυτός μπορεί και να μην είναι ο σωστός και τελικός καθώς το χάος στη διαχείριση της κατάστασης από τις ιταλικές αρχές συνεχίζεται. Ενδεικτικό είναι ότι όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη ο εκπρόσωπος τύπου του Λιμενικού, Νίκος Λαγκαδιανός, ο αριθμός των θυμάτων σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση των ιταλικών αρχών είναι πλεόν 10 και όχι 11 όπως είχε ανακοινωθεί. Όπως εξήγησε ο κ. Λαγκαδιανός στις λίστες που έρχονται από τις ιταλικές αρχές παρατηρούνται διπλοεγγραφές και αναγραμματισμοί στις αναγραφές. Για το λόγο αυτό η ελληνική πλευρά απηύθυνε έντονο διάβημα προς τις ιταλικές αρχές προκειμένου να δοθούν το συντομότερο δυνατόν τα τελικά και οριστικά στοιχεία.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Λιμενικού οι εννέα αγνοούμενοι είναι οι: 

1. ΚΟΥΦΟΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
2. ΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
3. ΤΣΑΜΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
4. ΝΙΚΟΛΑΡΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
5. ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
6. ΣΑΓΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
7. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
8. ΚΑΡΑΒΑΓΓΕΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
9. ΣΟΦΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Εντωμεταξύ στην Πάτρα έφτασαν όλα τα μέλη του πλρώματος του Norman Atlantic ενώ έχει δοθεί εντολή σε όλες τις αρχές να δώσουν κάθε δυνατή βοήθεια στους συγγενείς των εννέα αγνοουμένων.


Στην Αθήνα άλλοι 127 διασωθέντες

Τελείως αντίθετα ήταν τα συναισθήματα το βράδυ της παραμονής της Πρωτοχρονιάς στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς με δύο πτήσεις, μια της Aegean και μια με C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας επέστρεψαν στην Ελλάδα 127 διασωθέντες από το ναυτικό δυστύχημα του Norman Atlantic.

Οι πρώτοι 106 προσγειώθηκαν στο «Ελ. Βενιζέλος» το απόγευμα και οι υπόλοιποι 21 λίγο μετά τις 10 το βράδυ. Οι μαρτυρίες τους συγκλονιστικές την ώρα που έπεφταν με δάκρυα χαράς στις αγκαλιές των συγγενών τους.




«Επί δέκα ώρες, ανέβαινε ένα άτομο τη φορά, ανά μισή ώρα» περιγράφει την εμπειρία του ένας διασωθείς από το Norman Atlantic, ενώ τονίζει ότι δεν υπήρχε κανείς να καθοδηγήσει τους επιβάτες, τι να κάνουν. «Είδα ανθρώπους να πέφτουν στη θάλασσα» λέει. 



«Επιβάτες μοίραζαν τα σωσίβια» λέει συγκλονισμένος ένας οδηγός φορτηγού περιγράφοντας το χάος και τον πανικό που επικράτησε στο μοιραίο πλοίο.




«Κατέβηκε συνάδελφος οδηγός και κρεμάστηκε από το σκοινί για να δέσει το ρυμουλκό», περιγράφει την υπερπροσπάθεια που έκαναν οι επιβάτες του Norman Atlantic μόνοι τους, μέσα στον τρόμο, με τα στοιχεία της φύσης εναντίον τους και τη φωτιά να τους καίει τα πόδια. 



«Έσπασα το χέρι μου στο καράβι, ρίξανε μπλακ άουτ και δεν χτύπησε συναγερμός, σε μισή ώρα είχε φουντώσει όλο το καράβι», περιγράφει άλλος επιβάτης και συνεχίζει: «Είδα κόσμο να πέφτει στη θάλασσα, να πνίγεται, το πλήρωμα έφευγε πρώτο» καταγγέλει.



Αέρας, βροχή, χιόνι, χαλάζι και η φωτιά μας έκαιγε λέει διασωθείσα του δυστυχήματος, που επίσης τονίζει πως μόνοι τους οι επιβάτες προσπαθούσαν να σωθούν.



«Ένας ξεχώρισε από το πλήρωμα, ο Αλεξ, ο Ιταλός ύπαρχος, ήταν ο μόνος που μας βοήθησε» λέει άλλος επιβάτης που ταξίδευε με την πενταμελή του οικογένεια. «Ο ένας βοηθούσε τον άλλον, μεταξύ μας... Νιώθω τυχερός που σωθήκαμε όλοι», περιγράφει συγκινημένος. 




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης