«Η σειρήνα χτύπησε ενώ φλεγόταν το μισό πλοίο», λέει επιβάτης του Norman Atlantic

«Η σειρήνα χτύπησε ενώ φλεγόταν το μισό πλοίο», λέει επιβάτης του Norman Atlantic

«Κυριολεκτικά άνοιγε το πάτωμα και έβγαζε φωτιές, καιγόντουσαν τα πόδια μας», καταγγέλλει η Βαρβάρα Λέφα, κάνοντας λόγο για τραγικές ελλείψεις και παραλείψεις 

«Η σειρήνα χτύπησε ενώ φλεγόταν το μισό πλοίο», λέει επιβάτης του Norman Atlantic
«Γλιτώσαμε από την κόλαση…». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια της Βαρβάρας Λέφα, η οποία περιέγραψε στην  εφημερίδα «Πατρίς» τις δραματικές ώρες που πέρασε μαζί με τους υπόλοιπους επιβαίνοντες στο Norman Atlantic. 

«Ήταν η ώρα 5:30 το πρωί όταν ακούσαμε φωνές από τη διπλανή καμπίνα. Μέχρι τότε δεν είχε γίνει καμία ανακοίνωση. Η σειρήνα χτύπησε στις 5:40, όταν είχε φουντώσει το μισό πλοίο και καιγόταν το δάπεδο. Ανεβήκαμε τρέχοντας στο deck που ήταν η ρεσεψιόν και κυριολεκτικά άνοιγε το πάτωμα και έβγαζε φωτιές, καιγόντουσαν τα πόδια μας. Αμέσως μετά ανεβήκαμε στη γέφυρα. Μόνοι μας ψάχναμε να βρούμε σωσίβια, δεν υπήρχαν βάρκες, κόπηκε το ρεύμα, δεν υπήρχε νερό στις μάνικες…», τονίζει καταγγέλλοντας τραγικές ελλείψεις και παραλείψεις.

«Ο αέρας ήταν στα 10 μποφόρ και έβρεχε ασταμάτητα. Εγώ βράχηκα και στέγνωσα πέντε φορές. Την ώρα που ήμουν στη γέφυρα και είχαν σπάσει τα παράθυρα για κλάσματα δευτερολέπτου γλίτωσα από το νερό που έριχναν τα πυροσβεστικά. Αναπνεύσαμε ατελείωτο δηλητήριο. Και φυσικά δεν ισχύει τίποτα από όσα λένε. Όση ώρα ήμασταν στην κόλαση του φλεγόμενου πλοίου δεν είχαμε ούτε νερό, ούτε τρόφιμα, ούτε κουβέρτες, ούτε φάρμακα», αποκαλύπτει. 

«Εγώ διασώθηκα το βράδυ της Κυριακής με ελικόπτερο και με μετέφεραν στο Minoan Lines. Εκεί πράγματι οι άνθρωποι μας βοήθησαν πάρα πολύ. Το μεσημέρι βγήκε και ο άνδρας μου και ευτυχώς επιστρέφουμε. Να μην το ζήσει κανείς αυτό που ζήσαμε…», λέει η κυρία Λεφά που ταξίδευε με προορισμό την Ιταλία με τον σύζυγό της που είναι οδηγός νταλίκας εταιρείας από τη Ζάκυνθο. 

Διαβάστε περισσότερα από το 
Κλείσιμο
patrisnews.com εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης