«Ξυπνήσαμε από τον καπνό, όλοι φώναζαν "φωτιά-φωτιά"»

«Ξυπνήσαμε από τον καπνό, όλοι φώναζαν "φωτιά-φωτιά"»

Δείτε τι λένε στην κάμερα του protothema.gr κάποια από τα παιδιά που διασώθηκαν από το μοιραίο πλοίο

«Ξυπνήσαμε από τον καπνό, όλοι φώναζαν "φωτιά-φωτιά"»
Με την θερμοκρασία να αγγίζει το μηδέν οι Έλληνες διασωθέντες του Norman Atlantic μεταφέρθηκαν λίγη ώρα μετά τις 18:30 στο αεροδρόμιο του Μπάρι έπειτα από συντονισμένες ενέργειες των ιταλικών και ελληνικών Αρχών, προκείμενου να επιβιβαστούν στο ελληνικό C-130, που πέταξε στις 20:29 έχοντας προορισμό την Αθήνα.

Οπως θα δείτε και στα βίντεο που ακολουθούν οι μαρτυρίες των συμπατριωτών μας που μιλούν στο protothema.gr για τον εφιάλτη που έζησαν μέσα στο φλεγόμενο πλοίο είναι συγκλονιστικές.

«Δε μπορώ να μιλήσω. Θα πέσω κάτω», δήλωσε ένας άντρας που έφερε τραύμα στο κεφάλι, καθώς έμπαινε μέσα στο ελληνικό C-130 και ευρισκόμενος σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.


Κλείσιμο

Σοκαριστικότερες όλων, ωστόσο, είναι οι μαρτυρίες μικρών παιδιών, που μέσα στη νύχτα και χωρίς να καταλαβαίνουν τι γίνεται, άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητα μαζί με τους γονείς τους, για να σωθούν. Πώς να γιατρέψει κανείς μία παιδική ψυχή, όταν αυτά που έζησε ήταν άκρως τραυματικά ακόμα και για ενήλικες;

«Στις πέντε η ώρα ακούγαμε να σηκώνονται όλοι στο διάδρομό μας και να φωνάζουν: “φωτιά-φωτιά”», λέει στο protothema.gr ένα αγοράκι, λίγο πριν μπει μέσα στο ελληνικό C-130.

«Ξυπνήσαμε, γιατί μυρίσαμε τον καπνό», λέει ένα άλλο, περιγράφοντας στη συνέχεια τα όσα ακολούθησαν μέχρι να βγει με τους δικούς του στο κατάστρωμα.




















Των Κατερίνας Φάκα, Ελενας Καραθάνου

Δεκάδες στην Ελευσίνα περιμένοντας το C-130
Την ίδια ώρα, δεκάδες άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στην Ελευσίνα, περιμένοντας το C-130, που μεταφέρει τους συγγενείς τους από την Ιταλία στην Ελλάδα. 

Δυο κυρίες τυχαία είδαν έναν δικό τους άνθρωπο στην τηλεόραση την ώρα που επιβιβαζόταν στο C-130, καθώς περίμεναν με αγωνία να μάθουν νέα του. Όπως είπαν οι δυο κυρίες, είχαν να του μιλήσουν από το απόγευμα κι έτσι πήγαν στην Ελευσίνα με την ελπίδα ότι ίσως κάποιος από τους ανθρώπους που μεταφέρονται στην Αθήνα, τον είχε συναντήσει και γνώριζε τι του συνέβη.

Ομως, προς μεγάλη τους έκπληξη ήταν ένας από τους διασωθέντες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης