Διαβάστε όλο το πόρισμα του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Διαβάστε όλο το πόρισμα του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη

Δεν προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας του βουλευτή Παύλου Χαϊκάλη - Ο Αποστολόπουλος είχε παγιδεύσει επίσης τον Χαϊκάλη

Διαβάστε όλο το πόρισμα του εισαγγελέα για τις καταγγελίες Χαϊκάλη
Το σκεπτικό με το οποίο ο εσαγγελέας Εφετών κ. Παν. Παναγιωτόπουλος βάζει την υπόθεση Χαϊκάλη στο αρχείο χωρίς να γίνει άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του Γ. Αποστολόπουολου, αναλύει εκτενώς ο ίδιος στο πόρισμά που παρέδωσε στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών κ. Ισίδωρο Ντογιάκο.

Στο επτασέλιδο πόρισμά του, ο εισαγγελέας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στην κατάθεσή του, ο καταγγέλων δεν ανέφερε τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που τον προσέγγισε να τον δωροδοκήσει, ούτε καν προσδιόρισε έστω εμμέσως αυτό, χωρίς να ανταποκρίνεται στην αληθή των πραγμάτων κατάσταση, το υπό του Παύλου Χαϊκάλη κατατεθέν (στην από 21.12.2014 κατάθεσή του) ότι υπήρξε προς τούτο «προτροπή» των αρμοδίων εισαγγελέων, οι οποίοι, αντιθέτως, επιμόνως ζητούσαν τα στοιχεία ταυτότητας προκειμένου να εντοπίσουν το συγκεκριμένο πρόσωπο και να ενεργοποιήσουν, εάν παρίστατο ανάγκη, την αυτόφωρη διαδικασία».

Κλείσιμο
Ιδιαίτερη αξία, έχει το σημείο εκείνο του πορίσματος όπου ο κ. Παναγιωτόπουλος περιγράφει το χρόνο που οι αρχές πληροφορήθηκαν τα στοιχεία του Γ. Αποστολόπουλου. Αναφέρει στο πόρισμά του ο εισαγγελέας Εφετών: «Με εξαιρετικά κατεπείγουσα παραγγελία προς τη διερεύνηση ασφάλειας Αττικής διάταξε «τη τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας αν διαπιστωθεί επ αυτοφώρω τέλεση αξιόποινης πράξης».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα «στο πλαίσιο της ως άνω παραγγελίας οργανώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. επιχείρηση με εξειδικευμένη επιχειρησιακή ομάδα με επικεφαλής αξιωματικό, «για τη σύλληψη του δράστη παράνομης συναλλαγής, η οποία θα λάμβανε χώρα επί της οδού....στην οικία του Π. Χαϊκάλη. Όμως το ζητούμενο πρόσωπο δεν εμφανίστηκε την συμφωνηθείσα ώρα δηλαδή 18:00, στην ως άνω επιτηρούμενη πανταχόθεν από ενεδρεύοντες αστυνομικούς οικία και, καθ' α προκύπτει από την κατάθεση του αστυνομικού Α. Ράπτη 'περί ώρα 18.15 ενημερωθήκαμε από τον βουλευτή Χαϊκάλη ότι η συνάντηση είχε αναιρεθεί από το πρόσωπο που επρόκειτο να συναντηθεί μαζί του. Όπως μας ενημέρωσε το άτομο που επρόκειτο να συναντηθούν είναι ο Αποστολόπουλος Γεώργιος που χρησιμοποιεί για τις μεταξύ τους συνεννοήσεις την υπ. αριθμόν 69..... σύνδεση κινητής τηλεφωνίας'. Από τα παραπάνω προκύπτει αναμφίβολα ότι μέχρι την ώρα 18:15 της 12.12.2014, τόσο η εισαγγελία Εφετών δια του διευθύνοντος αυτήν και του διενεργούντος την προκαταρκτική εξέταση εισαγγελέως όσο και και τη διεύθυνση ασφάλειας Αττικής, δεν γνώριζαν τα στοιχεία ταυτότητας του προσώπου που θα προσέγγισε και θα επισκέπτονταν τον καταγγέλοντα Π. Χαϊκάλη στην οικία του, και τα οποία η μεν ασφάλεια έμαθε ατύπως εκείνη την στιγμή (18:15ώρα της 12.12.2014) επισήμως δε την 20.10 ώρα ότε ο ανωτέρω καταγγέλων έδωσε κατάθεση στη ΓΑΔΑ.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, η βασιμότητα της καταγγελίας δεν προκύπτει, μεταξύ άλλων, και γιατί στη συνάντηση που είχε στο ξενοδοχείο Plaza o βουλευτής Παύλος Χαϊκάλης με τον Γιώργο Αποστολόπουλο, ο τελευταίος είχε και αυτός παγιδεύσει το χώρο με τοποθέτηση συσκευής καταγραφής ήχου κάτω από το τραπέζι. Επικαλούμενος σχετική βιβλιογραφία αναφέρει ακόμη ο εισαγγελικός λειτουργός: «Αντιβαίνει προς την «λογική των εγκληματιών» ο δράστης εν σοβαρότατου κακουργήματος εν προκειμένου ο Γ. Αποστολόπουλος, ενός σοβαρού κακουργήματος, όπως η δωροδοκία βουλευτή» να αυτοπαγιδεύεται και να κινδυνεύει με διαρροή των ενοχοποιητικών για εκείνον στοιχείων.

Κατά τον κ. Παναγιωτόππουλο «ουδόλως προέκυψε ότι όπισθεν του Γ. Αποστολόπουλου «κρύπτεται ή υπάρχει οποιοδήποτε τραπεζικό ή επιχειρηματικό στέλεχος, πολιτικό κόμμα, η κυβέρνηση ή οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγων. Αντιθέτως πιθανολογείται ότι η δράση του Γ. Αποστολόπουλου δεν είχε πολιτικές προεκτάσεις ή πολιτικά κίνητρα....».

Διαβάστε ολόκληρο το πόρισμα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης