Εύβοια: Ήταν οι ληστές με το σίδερο ή μιμητές τους;

Εύβοια: Ήταν οι ληστές με το σίδερο ή μιμητές τους;

Ως τώρα, η σπείρα με το σίδερο έχει χτυπήσει μόνο στην Αττική και πάντα με τέσσερα ή πέντε μέλη της να παίρνουν μέρος σε κάθε ληστεία - Η πιθανότητα να «έσπασε» σε μικρότερες ομάδες η εγκληματική οργάνωση, προκαλεί ανησυχίες στην ΕΛ.ΑΣ. 

Εύβοια: Ήταν οι ληστές με το σίδερο ή μιμητές τους;
Το ενδεχόμενο να έχουν βρει μιμητές τα μέλη της αδίστακτης συμμορίας των «ληστών με το σίδερο» ερευνά η Ασφάλεια Χαλκίδας, μετά την άγρια ληστεία στο σπίτι ενός ζευγαριού ηλικιωμένων στα Στύρα Ευβοίας. Γι’ αυτό ζητήθηκε βοήθεια από κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής που ασχολείται με τις έρευνες για τη δράση των σαδιστών κακοποιών.

Ο μικρός αριθμός των δραστών της ληστείας -που, σύμφωνα με τα θύματα, ήταν δύο- προβληματίζει τους αστυνομικούς. Ως τώρα, η σπείρα με το σίδερο έχει χτυπήσει μόνο στην Αττική και πάντα με τέσσερα ή πέντε μέλη της να παίρνουν μέρος σε κάθε ληστεία. Η πιθανότητα να «έσπασε» σε μικρότερες ομάδες η εγκληματική οργάνωση, προκαλεί ανησυχίες στην ΕΛ.ΑΣ. καθώς σε αυτή την περίπτωση τα «μέτωπα» της έρευνας διευρύνονται τόσο που δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η εξάρθρωσή της.

Δεν αποκλείεται, πάντως, να τους μιμούνται κάποιοι άλλοι κακοποιοί, είτε επειδή βρήκαν… αποτελεσματική τη μέθοδό τους ή επειδή βρίσκουν ικανοποίηση στο βάναυσο βασανισμό των ανυπεράσπιστων θυμάτων τους. Και σε αυτή την περίπτωση, πάντως, προκαλεί ανησυχία το ενδεχόμενο να βρίσκεται εν τη γενέσει της και δεύτερη ομάδα σαδιστών ληστών. Πάντως, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής θα επισκεφθούν τα νέα θύματα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Καρύστου, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν αν οι περιγραφές των δραστών ταιριάζουν με αυτές των μελών της σπείρας που δρα στην Αθήνα.
Η δράση της σπείρας των «ληστών με το σίδερο»

Τους τελευταίους εννέα μήνες, η συμμορία των αλλοδαπών -πιθανότατα Γεωργιανών- ληστών έχει χτυπήσει τέσσερις φορές στα βόρεια και νότια προάστια της Αττικής, πάντα με την ίδια μέθοδο.
Κλείσιμο

3 Μαρτίου
: Η πρώτη ληστεία που συγκλόνισε το πανελλήνιο είχε γίνει στη μονοκατοικία γνωστού δερματολόγου και πρώην διευθυντή ιδιωτικής κλινικής στη Φιλοθέη. Οι τουλάχιστον τρεις ληστές είχαν υποβάλει την 55χρονη σύζυγό του σε μεσαιωνικά βασανιστήρια καίγοντάς την με το πυρακτωμένο οικιακό ατμοσίδερο στην κοιλιακή χώρα και στα μπράτσα, για να τους αποκαλύψει πού έχουν κρυμμένα χρήματα και κοσμήματα. Τότε οι κακοποιοί είχαν αρπάξει 2.000 ευρώ, 1.500 δολάρια και διάφορα κοσμήματα.

7 Ιουλίου: Τέσσερα μέλη της άγριας συμμορίας εισέβαλαν φορώντας κουκούλες στη βίλα γνωστού δικηγόρου στους Θρακομακεδόνες ξύπνησαν τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα δυο παιδιά τους ηλικίας 16 και 17 ετών, υπό την απειλή όπλων και του προκάλεσαν ελαφρά εγκαύματα με σίδερο, προκειμένου να τους αποκαλύψει πού έχει χρήματα και κοσμήματα. Αφού άρπαξαν και τα οικογενειακά κοσμήματα, τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

8 Οκτωβρίου
: Η σπείρα «μετακόμισε» στα νότια προάστια και εισέβαλε στο σπίτι 55χρονου μεγαλεμπόρου υγρών καυσίμων στη Βούλα, τον οποίο χτύπησε πρώτα άγρια στο πρόσωπο και το κεφάλι με ένα μεταλλικό κλομπ και μετά τον βασάνισαν με πρωτοφανή αγριότητα μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών και της συζύγου του καίγοντάς τον με το οικιακό σίδερο για να τους αποκαλύψει πού είχε κρυμμένο το χρηματοκιβώτιο. Όταν -μέσα στη σύγχυσή του- το θύμα έδωσε λάθος κωδικό, του έκαιγαν την πληγή με το πυρακτωμένο σίδερο!

9 Δεκεμβρίου
: Πέντε μέλη της σπείρας εισέβαλαν στη μονοκατοικία της 40χρονης ιδιοκτήτριας ινστιτούτου σολάριουμ Αναστασίας Σαγκιώνη στην Πεύκη από την κεντρική είσοδο έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους. Σήκωσαν εκείνη και την 12χρονη κόρη της από το κρεβάτι και τις έδεσαν με ταινίες, όπως και μια φίλη της που φιλοξενούσε και τη χτύπησαν επειδή φώναζε. Οι εισβολείς απείλησαν τη γυναίκα πως θα την κάψουν με το σίδερο και θα της σπάσουν τα δάχτυλα, ώσπου αποκάλυψε πού έκρυβε 800 ευρώ, κοσμήματα αξίας 20.000 ευρώ και πιστωτικές κάρτες. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης