Γάμος πίσω από τα κάγκελα. Σπουδές;

Γάμος πίσω από τα κάγκελα. Σπουδές;

Ο έρωτας στα χρόνια της αναρχίας: ποιο είναι το κορίτσι που έκλεψε την καρδιά του Νίκου Ρωμανού

Γάμος πίσω από τα κάγκελα. Σπουδές;
Στη ζωή του Νίκου Ρωμανού κάποιες ημερομηνίες είναι κομβικές. Δεν είναι μόνο εκείνο το παγωμένο βράδυ τον Δεκέμβριο του 2008 που ο κολλητός του φίλος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έσβηνε στην αγκαλιά του, ούτε ο Φεβρουάριος του 2013 στο Βελβεντό Κοζάνης όταν, μετά από πολλούς μήνες στο αναρχικό κίνημα, έπεφτε στα χέρια των διωκτών του μαζί με τρία ακόμη άτομα.

Ολοι όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις λένε ότι μία ακόμη ημερομηνία σημάδεψε τον νεαρό αναρχικό. Η μέρα που μαθητής ακόμα γνώρισε το κορίτσι του, το οποίο μέχρι και σήμερα του συμπαραστέκεται και τον βοηθάει σε όλες τις δύσκολες στιγμές. Η Βιργινία και ο Νίκος Ρωμανός ερωτεύτηκαν και τελικά ένωσαν τις ζωές τους μέσα στη φυλακή. Η λεπτεπίλεπτη κοπέλα με τα καστανά μακριά μαλλιά και τα εκφραστικά μάτια που ασχολείται με το μπαλέτο είναι ο φύλακας άγγελός του.

Κλείσιμο


Ο Νίκος Ρωμανός και η Βιργινία την ημέρα του γάμου τους στις Φυλακές Αυλώνα

Η ζωή στη φυλακή για τον 21χρονο νεαρό διαφέρει από αυτή των άλλων παιδιών που έπεσαν στα δίχτυα του νόμου για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Διάβασε, τελείωσε το σχολείο και κατάφερε μέσα από τη διαδικασία των Πανελληνίων Εξετάσεων να εισαχθεί σε ΤΕΙ. Και όλα αυτά κάτω από άθλιες συνθήκες, σε έναν θάλαμο 30 ατόμων μέσα στις Φυλακές Αυλώνα. Ισως, λένε αυτοί που γνωρίζουν, να μην έπαιρνε αυτόν τον δρόμο αν δεν βρισκόταν στο πλευρό του η αγαπημένη του Βιργινία...



Η γνωριμία, το διάβασμα και ο γάμος
Ο Νίκος Ρωμανός μέχρι τη Γ’ Γυμνασίου πήγαινε στη Σχολή Μωραΐτη, ένα από τα ακριβότερα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας, αγαπούσε τη μουσική και έκανε ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου με μία από τις πιο διάσημες Ελληνίδες πιανίστες. Αγαπημένο του άθλημα ήταν το τένις, ενώ ως φανατικός οπαδός του Παναθηναϊ­κού δεν έχανε αγώνα της αγαπημένης του ομάδας.

Εκείνη την εποχή γνώρισε την κατά δύο χρόνια μικρότερή του Βιργινία. Ηταν ένας έρωτας κεραυνοβόλος. Από τότε τα δύο παιδιά δεν χώρισαν ποτέ. Ούτε όταν εκείνος ήταν καταζητούμενος και ζούσε κυνηγημένος, ούτε όταν τον έπιασαν και τον έκλεισαν στη φυλακή. Τους πρώτους μήνες η επικοινωνία και η επαφή μεταξύ τους ήταν πολύ δύσκολη. Οι γονείς και οι συγγενείς του μπορεί να τον επισκέπτονταν τρεις φορές την εβδομάδα, η φίλη του όμως δεν είχε αυτό το δικαίωμα. Ετσι, το ζευγάρι έψαχνε να βρει τρόπους επαφής και τότε ο Νίκος Ρωμανός αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Αυτό έγινε το καλοκαίρι του 2013. Ωστόσο το γεγονός ότι ο Ρωμανός ήταν ακόμη υπόδικος, ενώ υπήρχαν και προβλήματα διαδικαστικά, έκανε τους δύο νέους να αναβάλλουν συνεχώς την τελετή, η οποία τελικά έγινε στις 8 Αυγούστου του 2014. Εκείνη την Παρασκευή ο Νίκος Ρωμανός παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο στις Φυλακές Αυλώνα την αγαπημένη του. Τον γάμο πραγματοποίησε ο δήμαρχος Αυλώνα μέσα στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών, σε ένα κλίμα βαθιά φορτισμένο και παρουσία μόνο των μελών των δύο οικογενειών. Φυσικά, μετά τις ευχές και τα γλυκά, ο νεαρός επέστρεψε στο κελί του μαζί με τους υπόλοιπους συγκρατούμενούς του, ενώ οι υπόλοιποι γευμάτισαν σε ταβέρνα της περιοχής.



Η Βιργινία φωτογραφίζεται φορώντας το νυφικό λίγο πριν από τον γάμο

Αλλος άνθρωπος πλέον, ο 21χρονος γαμπρός είχε τη δυνατότητα να βλέπει μέρα παρά μέρα τη σύζυγό του, όπως ορίζει άλλωστε ο νόμος, και να κουβεντιάζουν από κοντά πλέον τα μελλοντικά σχέδια και τα όνειρά τους.

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων Εξετάσεων που έδωσε έδειξαν ότι ο Ρωμανός εκτός από γαμπρός θα γίνει και φοιτητής. Ο 21χρονος μετά από πολλά ξενύχτια και τις εξετάσεις που έδωσε στο ειδικό εξεταστικό κέντρο των φυλακών πέρασε στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μονάδων Υγείας του ΤΕΙ Αθηνών. Οπως λένε αυτοί που γνωρίζουν, είναι ένα αντικείμενο που του αρέσει πολύ. Στον περίπου ενάμιση χρόνο που κρατείται στις Φυλακές Αυλώνα παρακολουθούσε τα μαθήματα της Β’ και της Γ’ Λυκείου και ειδικότερα αυτά της Θεωρητικής και Θετικής Κατεύθυνσης και, όπως λένε οι καθηγητές του, ήταν άριστος μαθητής και ποτέ δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα.

Μάλιστα για το γεγονός ότι ήταν ο ένας από τους τέσσερις κρατούμενους που εισήχθησαν σε ιδρύματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Πολιτεία θέλησε να τον επιβραβεύσει. Για τον λόγο αυτό ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου επισκέφθηκε το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Αυλώνα προκειμένου να τον βραβεύσει για την προσπάθειά του και το αποτέλεσμα αυτής. Ωστόσο ο Ρωμανός δεν παρέστη. «Δεν θα παραλάβει τον έπαινο και το έπαθλο των 500 ευρώ, καθώς αν προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια θα ερχόταν σε αντίθεση με τις αξίες που πρεσβεύει», τόνισε ο διευθυντής του σχολείου των φυλακών, Πέτρος Δαμιανός, για λογαριασμό του Ρωμανού.



Ενα ποτό για τα δύο παιδιά που σφράγισαν τον έρωτά τους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης