Θεσσαλονίκη: Πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς

Διαδηλωτές επιτέθηκαν φραστικά στους κουκουλοφόρους, ενώ έσπευσαν να σβήσουν τη φωτιά - Σε κατάσταση σοκ βγήκαν έξω καταναλωτές και υπάλληλοι - Ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης

Θεσσαλονίκη: Πήγαν να τους κάψουν ζωντανούς
Η πορεία για την επέτειο από το θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου θα μπορούσε να έχει να έχει τραγική κατάληξη στη Θεσσαλονίκη, αφού τα άγρια ένστικτα κάποιων εκ των διαδηλωτών λίγο έλειψε να κοστίσουν τη ζωή δεκάδων συναθρώπων μας.

Ήδη από την αρχή της πορείας φάνηκε πως στη Θεσσαλονίκη η κατάσταση θα είναι έκρυθμη, αφού στους κεντρικούς δρόμους της συμπρωτεύουσαν σημειώθηκαν μάχες σώμα-με σώμα μεταξύ κουκουλοφόρων και αντρών της αστυνομίας. Μάλιστα, έπεσε «άγριο ξύλο» μεταξύ τους, ακόμη και με καδρόνια. Οι κουκουλοφόροι προκάλεσαν ζημιές σε τζαμαρίες καταστημάτων, κάδους, κάμερες τραπεζών, ενώ πέταξαν πέτρες και μάρμαρα σε αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Ξύλο, χημικά και χειροβομβίδες κρότου λάμψης χαρακτήρισαν την πορεία για την επέτειο του θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου στη Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, το περιστατικό που χαρακτήρισε την πορεία, ήταν η φωτιά που έβαλαν κουκουλοφόροι σε γνωστό πολυκατάστημα, προκαλώντας πανικό σε όλους όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα και ψώνιζαν. Οι διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ μέσα στο πολυκατάστημα με αποτέλεσμα να αρπάξει φωτιά ένα αντικείμενο της βιτρίνας. Αμέσως προκλήθηκε πανικός, καθώς το κατάστημα γέμισε καπνούς, οι καταναλωτές και οι υπάλληλοι πανικόβλητοι έτρεχαν να βγουν την έξοδο, με άλλους διαδηλωτές να συνδράμουν ώστε να βρουν την έξοδο και άλλους να αναζητούν πυροσβεστήρα για να κατασβήσουν τη φωτιά. Πολλοί που συμμετείχαν στην πορεία καταδίκασαν το γεγονός, ενώ επιτέθηκαν φραστικά στους κουκουλοφόρους. 

Κλείσιμο


Πάντως, από τη στιγμή που ξεκίνησαν τα επεισόδια, έντονη ήταν η χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, μέσα με τα οποία απάντησαν τα ΜΑΤ στις μολότοφ των διαδηλωτών. Οι διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα με κάδους, σε μερικούς εκ των οποίων έβαλαν φωτιά.



Σχεδόν επτά ώρες κράτησε το ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους της συμπρωτεύουσας, ενώ έγιναν περισσότερες από 22 προσαγωγές. 



Επεισόδια έξω από το Εργατικό Κέντρο

Το μεσημέρι του Σαββάτου οι διαδηλωτές έσπασαν την πόρτα του Εργατικού Κέντρου, ενώ είχε προηγηθεί ένταση πριν το κτήριο τεθεί υπό κατάληψη. Αργότερα, το βράδυ, η αστυνομία πραγματοποίησε επιχείρηση με δακρυγόνα και βομβίδες κρότου λάμψης. Όπως έγινε γνωστό, αφορμή αποτέλεσε η επίθεση ορισμένων εκ των καταληψιών σε δύο αστυνομικούς με πολιτικά. Στο σημείο βρέθηκαν στη συνέχεια και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο και για έναν τραυματία από πέτρα που δέχθηκε από αστυνομικούς.





























Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης