Εδώ γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους του Μένη Κουμανταρέα

Εδώ γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους του Μένη Κουμανταρέα

Στέκι του ήταν η γειτονιά που λάτρεψε, η Φωκίωνος Νέγρη, η οποία ήταν για εκείνον το πιο όμορφο σημείο της πόλης, όπως συνήθιζε να λέει

Εδώ γράφτηκαν οι τίτλοι τέλους του Μένη Κουμανταρέα
Οδος Ζακύνθου 3. Εδώ έπεσαν οι τίτλοι τέλους του σεναρίου ζωής του πασίγνωστου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του πασίγνωστου συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, ο οποίος βρέθηκε δολοφονημένος λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του, εκεί όπου διέμενε όλα αυτά τα χρόνια της πλούσιας πορείας του.

Ο 83χρονος συγγραφέας, αιρετικός για κάποιους, με απόψεις που προκαλούσαν σε πνευματικούς κύκλους τροφή για συζήτηση και προβληματισμό ήταν ένας συμπαθής και καταδεκτικός άνθρωπος, για τον οποίο μόνο καλά λόγια λένε φίλοι και γείτονες.

Κλείσιμο
Ζούσε μία διακριτική ζωή, χωρίς να δίνει λαβές για σχόλια σε κανέναν, είχε ελάχιστους αλλά καλούς φίλους, με τους οποίους συνήθιζε να πηγαίνει είτε σε φιλολογικά συμπόσια, είτε σε εκδηλώσεις που γόνονταν κατά καιρούς, παρά το προχωρημένο της ηλικίας του.



Στέκι του ήταν η γειτονιά που λάτρεψε, η Φωκίωνος Νέγρη, η οποία ήταν για εκείνον το πιο όμορφο σημείο της πόλης, όπως συνήθιζε να λέει.

Η καθημερινότητά του ήταν λίγο έως πολύ τυπική στη λογική: Ξεκινούσε τη μέρα του νωρίς, απολάμβανε τον καφέ του στην καφετέρια που βρίσκεται κάτω από το σπίτι του, μοιράζοντας χαμόγελα και ανταλλάσσοντας απόψεις με ανθρώπους -ακόμη και νέους- που τον πλησίαζαν για να του εκφράσουν το θαυμασμό και τους προβληματισμούς τους.

Άκουγε τα πάντα, ψυχανεμιζόταν τους ταλαντούχος ανθρώπους και στήριζε κυρίως τους νέους που έψαχναν διέξοδο καλλιτεχνικής έκφρασης μέσα από τη λογοτεχνία.

Τα μεσημέρια πήγαινε σε ταβερνάκια, του άρεσε να απολαμβάνει το κρασί του και να μιλά με κόσμο, ενώ τα απογεύματα έκανε περιπάτους κατά μήκος της πλατείας. Οι γείτονές του δηλώνουν σοκαρισμένοι και η πλατεία σήμερα θρηνεί για το δραματικό τέλος στο βιβλίο της ζωής του, το οποίο έκλεισε με αίμα. 



Ο φίλος του με τον οποίο χθες βράδυ τρώγανε μαζί, λίγη ώρα μετά του τηλεφωνεί και διαπιστώνει πως ο συγγραφέας για κάποιο λόγο δεν απαντά. Αναστατωμένος τρέχει να δει τι συμβαίνει. Όταν θα φτάσει στο σπίτι θα είναι πολύ αργά. Το θέαμα που θα δει θα τον σοκάρει. Ο Μένης έχει δολοφονηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης