Ποιοι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί ζητούν να δοθεί άδεια στον Ρωμανό

Ποιοι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί ζητούν να δοθεί άδεια στον Ρωμανό

Κείμενο υπέρ του δικαιώματος εκπαιδευτικής άδειας  και  στήριξης των απεργών πείνας Ν. Ρωμανού και Η. Κωστάρη

Ποιοι πανεπιστημιακοί και εκπαιδευτικοί ζητούν να δοθεί άδεια στον Ρωμανό
Κείμενο  υπό τον τίτλο «Όταν η Δημοκρατία εκδικείται…» διακινείται  από πανεπιστημιακούς  μέλη  της Συνάντησης Πανεπιστημιακών Δασκάλων υπέρ του δικαιώματος του Ν. Ρωμανού για εκπαιδευτική άδεια .  Η Συνάντηση Πανεπιστημιακών Δασκάλων που αποτελεί σύμπραξη του ΣΥΡΙΖΑ και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς προήλθε  ως αντιμνημονιακό μέτωπο καθηγητών στο οποίο προστέθηκαν και μέλη από το το Δίκτυο, αυτόνομες πρωτοβουλίες της Φιλοσοφικής Σχολής και της Φυσικομαθηματικής Αθηνών,  

Συγκεκριμένα τονίζεται: «Ως πανεπιστημιακοί δάσκαλοι παρακολουθούμε αποσβολωμένοι τις συνεχείς απορρίψεις ενός καθ’ όλα νόμιμου αιτήματος, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος εξόφθαλμων εξαιρέσεων και διακρίσεων εις βάρος του Ν. Ρωμανού. Η κατάργηση στοιχειωδών δικαιωμάτων κάθε ανθρώπου, και ειδικά ενός νέου ανθρώπου, στη μόρφωση και εκπαίδευση, ανεξάρτητα από τις επιλογές του, είναι δείγμα μιας χώρας που σέρνεται ολοταχώς σε ένα μεσαιωνικό σκοτάδι αυταρχισμού και οπισθοδρόμησης.Καλούμε τα αρμόδια όργανα, πριν είναι αργά, να εγκρίνουν την  εκπαιδευτική άδεια που τυπικά δικαιούται ο Ν. Ρωμανός, προκειμένου να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη φοίτησή του ώστε να μη θρηνήσουμε θύματα. Διότι η Δημοκρατία που εκδικείται παύει να είναι Δημοκρατία.»
 
Την ίδια ώρα από καθηγητές  και δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης όπως  οι ίδιοι τονίζουν , κυκλοφορούν   κείμενο υπέρ του δικαιώματος εκπαιδευτικής άδειας  και  στήριξης των απεργών πείνας Ν. Ρωμανού και Η.Κωσταρη Το κείμενο υπογράφεται από εκπαιδευτικούς που ανήκουν  στις Αγωνιστικές Παρεμβάσεις  Συσπειρώσεις  (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, εξωκοινοβουλευτική Αριστερά)  με τίτλο « πρόσβαση στην εκπαίδευση, αυτονόητο δικαίωμα όλων

Συγκεκριμένα μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Oσοι υπογράφουμε αυτό το κείμενο, δάσκαλοι από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, επισημαίνουμε κατ’ αρχάς τον κίνδυνο να απαξιωθεί και να ακυρωθεί στην πράξη ο πολύτιμος όσο και πολύπαθος θεσμός του σχολείου εντός της φυλακής. Πάνω απ’ όλα όμως, θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν δυο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους και βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία τους. Ζητούμε να δοθεί στους δύο απεργούς πείνας άμεσα, πριν να είναι αργά, η εκπαιδευτική άδεια την οποία δικαιούνται και να εξασφαλισθεί η απρόσκοπτη παρακολούθηση των μαθημάτων τους.
 
Υπερασπιζόμαστε  το δικαίωμα του απεργού πείνας Ν. Ρωμανού και του Ηρ. Κωστάρη στις εκπαιδευτικές άδειες και, συνολικά, τα δικαιώματα που έχουν ως κρατούμενοι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης