Ατελέσφορη η συνάντηση Αθανασίου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ρωμανού

Ατελέσφορη η συνάντηση Αθανασίου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ρωμανού

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου ενημερώνει εκπροσώπους των κομμάτων για τη ρύθμιση που προωθείται ώστε ο φυλακισμένος απεργός πείνας να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του

Ατελέσφορη η συνάντηση Αθανασίου με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Ρωμανού
Εκπροσώπους όλων των κομμάτων κάλεσε στο γραφείο του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου προκειμένου να τους ενημερώσει για την υπόθεση του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Λίγο μετά τις 18.00 ολοκληρώθηκε η συνάντηση της αντιπροσωπείας των οκτώ βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, για τα νομοθετικά μέτρα που θα ληφθούν για το Νίκο Ρωμανό.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας χαρακτήρισε τη νομοθετική πρωτοβουλία των υπουργείων Δικαιοσύνης και Παιδείας ατελέσφορη ως προς το περιεχόμενο και το χρόνο, όπως επίσης τόνισε ότι η προτεινόμενη νομοθετική λύση αποτελεί πολιτική ατολμία.

Ακόμα ανέφερε ότι «θέσανε απόψε όλες τις προσπάθειες για να υπάρξει άμεση λύση η απόρριψη της αίτησης. Για τυπικούς λόγους πρέπει να ξεπεραστεί με νέα διαδικασία που θα ξεπερνά τις παραλείψεις».

Επιπλέον πρόσθεσε ότι υπάρχει πεδίο εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων, υπενθυμίζοντας ότι το ερχόμενο Σάββατο 6 Δεκεμβρίου είναι «κρίσιμη ημέρα λόγω της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου».
Κλείσιμο

Από την πλευρά της η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι «είναι υπόθεση ζωής, δημοκρατίας και δεν μπορεί να επιτρέψουμε να είναι ο Ρωμανός θύμα της πολιτικής, θύμα των σκοπιμοτήτων, θύμα της ίδιας της δημοκρατίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο υπουργός Δικαιοσύνης αύριο, Πέμπτη, θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους από τα υπόλοιπα κόμματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης