΄Ηπειρος: Έπεσαν 121 τόνοι βροχής ανά στρέμμα!

΄Ηπειρος: Έπεσαν 121 τόνοι βροχής ανά στρέμμα!

Προβλήματα σε Ιωάννινα, Κοζάνη και Θεσπρωτία Στην πρωτεύουσα της Ηπείρου έπεσαν κολώνες της ΔΕΗ και δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες - Εγκλωβίστηκε κτηνοτρόφος στο Ζαγόρι - «Ποτάμια» οι δρόμοι στην Κοζάνη - Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν τις επόμενες δύο ημέρες.

΄Ηπειρος: Έπεσαν 121 τόνοι βροχής ανά στρέμμα!
Από τη δυτική Ελλάδα ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή της η κακοκαιρία που αναμένεται τα επόμενα 24ωρα να επηρεάσει όλη τη χώρα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργήθηκαν μέχρι στιγμής σε Ιωάννινα και Κοζάνη από τις έντονες βρχοπτώσεις και τις καταιγίδες ενώ προβλήματα καταγράφονται και στη Θεσπρωτία.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι σύμφωνα με τα στοιχεία από τον μετεωρολογικό σταθμό του Εθνικού Αστεροσκοπέιου Αθηνών στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων μέχρι τις 21:30 το βράδυ, είχαν πέσει 121 χλιοστά βροχής, ποσότητα που αντιστοιχεί σε 121 τόνους νερού ανά στρέμμα. 

Κλείσιμο
Αντίστοιχα στην Ηγουμενίτσα το ύψος βροχόπτωσης ανήλθε στα 98 χιλιοστά και στα Ιωάννινα στα 77 χιλιοστά.

Ιωάννινα

Ανεμοστρόβιλος έριξε δύο κολώνες της ΔΕΗ και τις παλιές στέγες στο στρατόπεδο Βελισαρίου, στο προάστιο Βρυσούλα των Ιωαννίνων, με αποτέλεσμα να προκληθούν διακοπές της ηλεκτροδότησης σε μεγάλα τμήματα της πόλης. Στο σημείο μετέβησαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συνεργεία της ΔΕΗ για να αποκαταστήσουν το πρόβλημα.



Από τη δυνατή βροχόπτωση πλημμύρισαν πολλοί δρόμοι της πόλης, ειδικά στις παραλίμνιες περιοχές και τα προάστια, κυρίως από τα βουλωμένα φρεάτια με φύλλα δένδρων, ενώ σε πολλά υπόγεια πολυκατοικιών το νερό φτάνει το ένα μέτρο. Επίσης, σε λίμνη έχουν μετατραπεί οι δρόμοι στον οικισμό που βρίσκεται μέσα στο Κάστρο.

Στο μεταξύ μεγάλη κατολίσθηση παρατηρείται σταδιακά στο χωρίο Παλιοχώρι, στα Τζουμέρκα που απέχει 35 χιλιόμετρα από τα Γιάννενα.
 

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ της Τρίτης η επιχείρηση της ΕΜΑΚ, για τον απεγκλωβισμό κτηνοτρόφου το Καβαλάρι Ζαγορίου.Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate μια από τις μικρές γέφυρες που υπήρχαν σε  χείμαρρο της περιοχής,κατέρρευσε όταν ο χείμαρρος ξεχείλισε και ο άτυχος κτηνοτρόφος δεν μπορούσε να επιστρέψει μαζί με το  κοπάδι του στην απέναντι όχθη.Οι άνδρες της ΕΜΑΚ κατάφεραν τελικά με τη βοήθεια μιας σκάλας να περάσουν στην απέναντι όχθη και να επιστρέψουν μαζί με τον κτηνοτρόφο.

Προβλήματα υπάρχουν και σε όλο το επαρχιακό δίκτυο του νομού Ιωαννίνων λόγω κατολισθήσεων και μεταφοράς φερτών υλικών, ενώ στον δρόμο που συνδέει το χωριό Άρματα με το Δίστρατο, στην Κόνιτσα, υποχώρησε το οδόστρωμα λόγω της ροής χειμάρρου.



Θεσπρωτία

Στην Ηγουμενίτσα, όπου ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε την πόλη, ενώ από τη δυνατή βροχή κατέβηκαν χείμαρροι με πέτρες και ξύλα με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι και πολλά υπόγεια. Δεκάδες κλήσεις δέχτηκε η πυροσβεστική, ενώ λόγω της έντονης νεροποντής κάποιοι οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα αυτοκίνητα τους για περισσότερο από μισή ώρα.

Δύο μεγάλοι χείμαρροι ήταν η αιτία να πλημμυρίσουν δρόμοι στο χωρίο Μαυρούδι και στα Σύβοτα, όπου επίσης δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλά υπόγεια.

Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot στη Θεσπρωτία είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί στην Πλαταριά ενώ κλειστή είναι και η νέα παραλιακή οδός της Ηγουμενίτσας που παραδόθηκε στην κυκλοφορία μόλις πριν από δυο μήνες! Εγκλωβισμένοι είναι οδηγοί που επέστρεφαν από τους Φιλιάτες στη πόλη της Ηγουμενίντσας,καθώς αυτή την ώρα έχει... πλημμυρίσει ο δρόμος κοντά στην Βρυσέλα.







Κοζάνη

Καταιγίδες εκδηλώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και στην Κοζάνη με αποτέλεσμα οι δρόμοι να μετατραπούν σε «ποτάμια» ενώ λόγω της έντονης κακοκαιρίας ματαιώθηκε η πορεία αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.



Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Το κύμα κακοκαιρίας που ξεκίνησε από τα δυτικά θα συνεχίσει να επηρεάζει όλη την επικράτει τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη με κύριο χαρακτηριστικό τις καταιγίδες και την λασποβροχή.

Η κακοκαιρία μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης θα επηρεάσει την Πιερία και την περιοχή του Θερμαϊκού - συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης - ενώ το πρωί της Τετάρτης με έντονες βροχές θα ξυπνήσουν οι κάτοικοι περιοχών της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης όπου θα είναι αισθητή και λασποβροχή.

Από το απόγευμα και προς το βράδυ της Τετάρτης θα επηρεαστούν όλες οι περιοχές από τη Θεσσαλία και προς τα νοτιότερα με τους μετεωρολόγους να εφιστούν την προσοχή στους κατοίκους της ανατολικής Πελοποννήσου από το Λεωνίδιο μέχρι το Ναύπλιο, της Θεσσαλίας και της Χαλκιδικής όπου αναμένεται να πέσουν μεγάλες ποσότητες βροχής.

Από την Πέμπτη το κύμα κακοκαιρίας θα μετακινηθεί ανατολικότερα προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ενώ στις υπόλοιπες περιοχές τα φαινόμενα αναμένεται σταδιακά να εξασθενήσουν.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης