Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Καθηγητής είχε κόψει... ταρίφα για τους βαθμούς στους φοιτητές του!

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Καθηγητής είχε κόψει... ταρίφα για τους βαθμούς στους φοιτητές του!

Για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ, για να βάλει «6» ζητούσε 250 ευρώ, ενώ το «άριστα» στοίχιζε 400 ευρώ!

Ειδικές τιμές για να... περάσουν το μάθημα οι φοιτητές του είχε βγάλει αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 

Το ποσό μάλιστα, είχε να κάνει άμεσα με τον βαθμό που ήθελαν οι φοιτητές.

Για να βαθμολογήσει μάθημα με «8» ζητούσε 300 ευρώ, για να βάλει «6» ζητούσε 250 ευρώ, ενώ το άριστα στοίχιζε 400 ευρώ! 

Μετά τις αποκαλύψεις αυτές, ο καθηγητής απολύθηκε οριστικά από το πανεπιστήμιο.

Είχε προηγηθεί η καταδίκη του από το Τριμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση, ποινή που επικυρώθηκε από τον Αρειο Πάγο, ενώ ο συνεργός διαμεσολαβητής του καθηγητή καταδικάστηκε σε φυλάκιση ενός έτους για άμεση συνέργεια σε παθητική δωροδοκία κατ' εξακολούθηση.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας αντιμετώπισε με τον πρέποντα τρόπο και τηρώντας τις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες την προ ετών μεμονωμένη περίπτωση ενός μέλους του ΔΕΠ που είχε τότε προβεί σε πράξεις τις οποίες έκρινε με τελεσίδικες αποφάσεις της η ελληνική δικαιοσύνη, την οποία σέβεται πλήρως και ανεπιφύλακτα το ΠΑΜΑΚ.

Σχετικά, από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου υπογραμμίζονται τα εξής:

«Η απαρέγκλιτη τήρηση του νόμου, αλλά και ο σεβασμός προς την έννοια του υπηρεσιακού καθήκοντος και την αυτονόητη ηθική υποχρέωση της προσωπικής ακεραιότητας και αυτοπροστασίας του κύρους των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας αποτελούν αρχές απολύτως σεβαστές στο Πανεπιστήμιο. Παράλληλα, αποτελεί κανόνα η απόλυτη καταδίκη πράξεων εκτροπής από την ακαδημαϊκή δεοντολογία. Στο πλαίσιο αυτό, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, όταν ανέκυψε η μεμονωμένη περίπτωση καθηγητού -η οποία απασχολεί τα μέσα δημοσιότητας- την αντιμετώπισε με συναίσθηση ευθύνης και τηρώντας, σε όλο το χρονικό διάστημα της δικαστικής διαδρομής της, όλες τις εκ του νόμου απορρέουσες υποχρεώσεις του για τη διαχείριση παρόμοιων υποθέσεων. Η ελληνική δικαιοσύνη έκρινε τελεσίδικα την εν λόγω περίπτωση και από πλευράς του ΠΑΜΑΚ, στο πλαίσιο του πλήρους σεβασμού προς τις αποφάσεις της, ελήφθησαν στον κατάλληλο χρόνο τα εκ του νόμου και του Πειθαρχικού Δικαίου επιβαλλόμενα μέτρα».

Διαβάστε περισσότερα στο Πρώτο ΘΕΜΑ που κυκλοφορεί

ΣΧΟΛΙΑ (66)

.

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΤΕΤΟΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Αυτο συνέβη πριν 8 έτη

Το ένα λόγω μεμονωμένο περιστατικό συνέβη πριν 10 έτη περίπου και το έστειλε στη δικαιοσύνη το ίδιο το Πανεπιστημιο. Μην ισοπεδωνετε τα πάντα.

tzo

τζαμπα πραμα

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ.

ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ??? 3 ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΜΑΖΙ ΑΡΚΟΥΣΑΝ ΝΑ ΤΟΝ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΕΓΝΑ.

ΜΑΡΙΟΣ

Το συμβάν έγινε το 2008 και αφορά πράξεις του 2003.

ΠΑΜΑΚίτης

Πολύ παλιά είδηση, την είχε βγάλει ο Δημοσιογράφος στην εκπομπή του πριν καμιά 10ετία, απλά τώρα έγινε η απόλυση. Το θέμα βέβαια είναι ότι χρειάστηκε να περάσουν 10 χρόνια για να απολυθεί.

Να επιτραπούν τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Όλοι οι κηφήνες καθηγητές ιδρώνουν στο άκουσμα των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Να βγει εκτός κρατικού προϋπολογισμού η χρηματοδότηση των πανεπιστημίων. Να ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια και ο κάθε πολίτης (χωρίς καν να δώσει εξετάσεις) σε ηλικία 18 ετών να παίρνει επιταγή από το κράτος ίση με το κόστος φοίτησης (εξαργυρώσιμη μόνο σε πανεπιστημιακή εκπαίδευση για τετραετές σπουδές) που θα επιλέγει αν την δώσει στο δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο της επιλογής του για τις σπουδές του. Αν εγκαταλείψει τις σπουδές θα επιστραφούν τα χρήματα για τα υπολειπόμενα έτη (με ακρίβεια μηνός) στο κράτος. Έτσι ο καθένας μας (μαθητής και η οικογένειά του) θα αξιολογήσει και θα επιλέξει που θα ξοδευτεί ο φόρος του για εκπαίδευση διασφαλίζοντας ταυτόχρονα δωρεάν πρόσβαση στην εκπαίδευση σε όλους. Επίσης μια τέτοια διαδικασία που επιτρέπει δίκαιο ανταγωνισμό θα επιτρέψει να εξοικονομηθούν τεράστια ποσά που ξοδεύονται από τα δημόσια πανεπιστήμια (άπειρα σκάνδαλα κλοπών και σπαταλών) ενώ θα απομονώσει τελείως φαινόμενα καταλήψεων. Επίσης οι αγορά (εργοδότες) θα επιβραβεύουν ή θα τιμωρούν τα πανεπιστήμια με ανάλογη με την ποιότητα σπουδών απορρόφηση αποφοίτων. Έτσι θα υπάρχει υγιής ανταγωνισμός που θα βελτιώσει την ποιότητα των σπουδών καταργώντας το κρατικό μονοπώλιο και την σημερινή οικογενειοκρατία των δημοσίων πανεπιστημίων. Αν κάποιο πανεπιστήμιο δεν έχει έσοδα από έρευνα αλλά και από τα δίδακτρα (τα οποία θα παρέχονται δωρεάν από το κράτος στους μαθητές) των μαθητών τότε θα κλείνει ή θα μειώνει το προσωπικό του ανάλογα για να επιβιώσει. Επίσης όλα τα πανεπιστήμια θα προσπαθούν συνεχώς να αναβαθμίσουν την ποιότητα σπουδών ώστε να προσελκύσουν μαθητές και να γίνονται οι απόφοιτοί τους περιζήτητοι σε εργοδότες.

Βερτης

ΣΩΣΤΟΣ αδερφε !!! πολυ σωστα τα λες !!!!!

Γιάννης

δεν έχεις άδικο... ωραίες ιδέες.. αλλά σκοντάφτουν στην αξιολόγηση...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ SOS

εντελως διαφορετικα ποσα κοστιζει η εκπαιδευση γιατρου (παρα πολλα) απο μηχανικο (πολλα) απο φυσικο (αρκετα) απο δικηγορο (λιγα) και απο φιλολογο (ελαχιστα)...

@ Μαρία Καράντη

για την τελευταία φράση, έχεις στοιχεία; Αν ναι, να τα δώσεις στον Εισαγγελέα.Αν όχι, να επιληφθούν τα αρμόδια όργανα του ιδρύματος για τα νόμιμα προς προστασία των φοιτητών του από συκοφαντικά σχόλια!

Καράντη Μαρία

Χιλιάδες απόφοιτοι αυτού του Πανεπιστημίου, που πέρασαν από αυτόν τον Καθηγητή τα περασμένα χρόνια, έχουν μόνιμη τη ρετσινιά της διαφθοράς, και τα πτυχία τους πλήρως απαξιωμένα κι αναξιόπιστα. Σε άλλες, προηγμένες Χώρες, θα απαιτούσαν να επανεξεταστούν για να καθαρίσουν το όνομα τους, αλλά εδώ στη Σοβιετία των Βαλκανίων, όλοι κάνουν την πάπια. Με 7.500 ευρώ κάποιος μπορούσε θεωρητικά να περάσει όλα τα μαθήματα, όλων των Τμημάτων, χωρίς καν να πατήσει στις παραδόσεις ή να μελετήσει, να γίνει Οικονομολόγος, να προσληφθεί στο ΥΠΟΙΚ, και να πειραματίζεται με την Ελληνική Οικονομία!

Γιάννης

@ Καράντη Μαρία 23/11/201421:56...................... Αμάν κυρία μου με τις βαθυστόχαστες αναλύσεις σου. ..... Κουβέντα εσύ και τόσοι αλλοι εδω δεν λέτε για καθηγητές που περνάνε στο μαθημά τους φοιτητές που το μόνο τους προσόν ειναι η κομματική τους ταυτότητα η η δήλωσή τους οτι ανήκουν στον χώρο της εξω κοινοβουλευτικής τάδε η δείνα οργάνωσης η στον χώρο των μπαχαλάκηδων και που τους απειλούν οτι θα τους στοχοποιήσουν η θα τους το κάνουν το αμφιθέατρο οπου διδάσκουν μαντάρα . Και αυτοί σαν κότες υποκύπτουνκαι τους περνάνε για να τους ξεφορτωθούν. .......... Κουβέντα δεν ακουσα να γίνεται και για τις διάφορες τύπου θεογκόμενες φοιτήτριες που οταν εχουν προφορική εξέταση φορούν τα σούπερ μίνι και τα σι θρού πουκάμισα και πάνε για .....να εξεταστούν. Θαμπώνουν τον γερο σαλιάρη καθηγητή με τα ναζάκια τους και ποιός κοιτάζει αν ειναι διαβασμένη η π.χ αυριανή γιατρός που θα γίνει. ..... Κακώς και κάκιστα βέβαια και ο λεγάμενος καθηγητής που τα έπιανε, αλλα απλούστατα αυτός φάνηκε και μόνο ως διεφθαρμένος, και οχι οι τόσοι αλλοι που κολυμπάνε με αλλους τρόπους μέσα στην διαφθορά και στην διαπλοκή.

Αντώνης

Αν διαβάσει κάποιος τα σχόλια (ορισμένα από αυτά) θα καταλάβει γιατί υπάρχουν ακόμα τα δύο κόμματα στην βουλή που εδώ και 40 χρόνια είναι στο προσκήνιο. Με τέτοια ζώα να τους ψηφίζουν τι να κάνεις .....

Καράντη Μαρία

Το σχόλιο αυτό δεν είναι δικό μου.

Μενέλαος

Η είδηση δεν είναι ότι απολύθηκε (που καλώς απολύθηκε), αλλά το ότι χρειάστηκε να πάει η υπόθεση και να τελεσιδικήσει τον Άρειο Πάγο. Εάν είσαι δημόσιος υπάλληλος και κατηγορηθείς ΑΠΛΑ για κακούργημα βγαίνεις σε διαθεσιμότητα αυτόματα. Εάν είναι όμως καθηγητής, δηλαδή για όσους γνωρίζουν ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, τότε μαγικά οι νόμοι δεν σε πιάνουν. Είναι μίας μορφής ασυλία που έχει η συντεχνία των καθηγητών, πέρα από τους υψηλούς μισθούς με τροπολογίες που τους εξαιρούν από όλα τα όρια για τους κοινούς θνητούς.

Νικος

Αναφέρεσαι προφανώς στους Καθηγητές Πανεπιστημίων και όχι της Β'βάθμιας εκπαίδευσης.

Μενέλαος

Προφανώς.

Dr.

Γιατί, οι καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ήταν αποδεδειγμένα παιδόφιλοι, απολύθηκαν μήπως;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

xioni_main

Η ΕΜΥ προβλέπει ότι η κακοκαιρία θα ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου – Σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Χιόνια ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας

5