Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Ο Αλβανός μάλωσε για μια κοπέλα, λένε μαρτυρίες

Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Ο Αλβανός μάλωσε για μια κοπέλα, λένε μαρτυρίες

Μέλος εγκληματικής οργάνωσης που εμπλέκεται με ναρκωτικά και πορνεία ο δράστης σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ - Αναμένεται εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του - Πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει στον Αγιο Παντελεήμονα και είχε σκοτώσει 44χρονο σε μπαρ στο Μεταξουργείο

Πυροβολισμοί στον Πειραιά: Ο Αλβανός μάλωσε για μια κοπέλα, λένε μαρτυρίες
Τη μαρτυρία ότι ο Αλβανός που άνοιξε πυρ εναντίον των θαμώνων μπαρ στο Μικρολίμανο είχε προηγουμένως μαλώσει για μια κοπέλα, ερευνούν οι αστυνομικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον ανιψιό του ιδιοκτήτη «έτσι απλά, ελληνάδικο» οι θαμώνες του μπαρ υποστηρίζουν ότι ο δράστης «μάλωσε για μια κοπέλα».


Κλείσιμο

Από τις μαρτυρίες που έχει συγκεντρώσει η Ελληνική Αστυνομία προκύπτει ότι ο Αλβανός μπήκε στο μαγαζί μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής με δύο ακόμη άτομα. Αρχικώς δεν δημιούργησε πρόβλημα, ούτε έκανε φασαρία, λένε αστυνομικοί.

Κάποια στιγμή, λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Αλβανός δράστης μίλησε με κάποια κοπέλα, ήπιε ένα ποτό και οι άλλοι δύο με τους οποίους είχε πάει στο μαγαζί του ζητούσαν να φύγουν.

Κι ενώ ο ηλικίας 30 ως 35 ετών άνδρας έφυγε από το μαγαζί, περίπου 15 λεπτά μετά τις 4 τα ξημερώματα επέστρεψε οπλισμένος στο μπαρ της ακτής Δηλαβέρη από την οδό Φιλίππων. Σύμφωνα με τους αστυνομικούς που ερευνούν την υπόθεση, πρώτα πυροβόλησε στον αέρα και έπειτα έστρεψε προς το «ελληνάδικο» και άρχισε να πυροβολεί με το καλάσνικοφ που είχε στα χέρια του ουρλιάζοντας: «Θα χυθεί αίμα».

Ο Αλβανός, που φορούσε μαύρα ρούχα μόλις άδειασε τις σφαίρες που είχε προς τους θαμώνες του μπαρ εξαφανίστηκε. Η πληροφορία ότι διέφυγε διαψεύδεται, αφού φαίνεται ότι επιβεβαιώθηκε ότι ο δράστης έφυγε από το μπαρ με ένα κλεμμένο τζιπ Ford Maverick μαύρου χρώματος.

Στην ΕΛΑΣ έχουν φωτογραφία του δράστη και θεωρούν ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουν στη σύλληψή του. Οι αστυνομικοί θεωρούν ότι ο «μανιακός» με το καλάσνικοφ είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης που ασχολείται με διακίνηση ναρκωτικών και κυκλώματα πορνείας. Επίσης, πιστεύουν ότι δεν είχε συνεργάτες όταν πυροβόλησε εναντίον των θαμώνων.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο δράστης δεν θα παραδοθεί εύκολα, τον χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά επικίνδυνο και πιθανώς χρήστη ναρκωτικών, ενώ επιμένουν ότι πρόκειται για σεσημασμένο κακοποιό.

Επιπλέον, λένε αστυνομικές πηγές, ο Αλβανός δράστης φαίνεται πως είναι το ίδιο πρόσωπο που είχε ανοίξει πυρ σε καφενείο στον Αγιο Παντελεήμονα στις 6 Νοεμβρίου και είχε σκοτώσει έναν 44χρονο Αλβανό στο Μεταξουργείο, θαμώνα ενός καφενείου. Μάλιστα, τις επόμενες ώρες αναμένεται να εκδοθεί εισαγγελική εντολή για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του.

Ο Αλβανός τραυμάτισε συνολικά 15 νέους, εννέα εκ των οποίων νοσηλεύονται στον Ευαγγελισμό, το Αττικόν, τον Ερυθρό Σταυρό και το Θριάσιο. Τρεις από τους τραυματίες νοσηλεύονται, μάλιστα, σε σοβαρή κατάσταση. Πρόκειται για μια νεαρή η οποία βρίσκεται στο Αττικόν με τραύμα στο κεφάλι και δύο άντρες, έναν 30χρονο και έναν 39χρονο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον Ερυθρό Σταυρό. Διαβάστε αναλυτικά τις τελευταίες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας των τραυματιών εδώ

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση

Πάντως, ένα βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση του Αλβανού κακοποιού έχει στα χέρια της η Αστυνομία.

Στο οπτικοακουστικό αυτό υλικό, που προέρχεται από κάμερες ασφαλείας καταστήματος, απεικονίζεται ένας άντρας, ο οποίος φέρεται να είναι ο δράστης της επίθεσης.

Ο άντρας στέκεται αρχικά στο πεζοδρόμιο έξω από το μπαρ, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο, ενώ στη συνέχεια φαίνονται οι λάμψεις από τις ριπές του Καλάσνικοφ με το οποίο «γάζωσε» τους θαμώνες του καταστήματος.

Συγκεκριμένα, στις 04:18 τα ξημερώματα του Σαββάτου ο δράστης φαίνεται να πλησιάζει το κατάστημα και από απόσταση δέκα μέτρων να αρχίζει να πυροβολεί.



Τρομοκρατημένοι οι πελάτες του καταστήματος πέφτουν στο έδαφος, ενώ ο άντρας, ο οποίος πιθανολογείται ότι είναι ο δράστης του μακελειού, απεικονίζεται να στέκεται για λίγα δευτερόλεπτα έξω από το μπαρ και στη συνέχεια να απομακρύνεται.

Στο βίντεο φαίνεται, επίσης, ο δράστης να περπατά λίγα μέτρα μακριά από το κατάστημα και εκεί να τον πλησιάζουν δύο άντρες και να συνομιλούν μαζί του.

Αμέσως μετά ο φερόμενος ως δράστης απεικονίζεται να διασχίζει την οδό Φιλίππων. Εκεί, σταμάτησε και ένας διερχόμενος οδηγός ταξί, ωστόσο, για την ώρα οι αρχές δεν γνωρίζουν αν  είχε σχέση με τον κακοποιό.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης