Μειώνονται οι καταλήψεις, παραμένει η ένταση στα σχολεία

Μειώνονται οι καταλήψεις, παραμένει η ένταση στα σχολεία

Ενδεικτικά τα περιστατικά βίας κατά μαθήτριας στην Κοζάνη που δεν ήθελε να κάνει αποχή και κατά πρόεδρου 15μελους που ήθελε να εφαρμόσει την απόφαση για άρση της κατάληψης

Μειώνονται οι καταλήψεις, παραμένει η ένταση στα σχολεία
Τεταμένο φαίνεται ότι παραμένει το κλίμα στον χώρο της εκπαίδευσης καθώς παρά το ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο απόλυτος αριθμός των σχολείων που τελούν υπό κατάληψη βαίνει μειούμενος, η ένταση στα σχολεία παραμένει.

Την ίδιά ώρα, δε, επανεμφανίστηκε στο Facebook η σελίδα με τίτλο «Πανελλήνια Κατάληψη, όχι στο νέο σύστημα», η οποία είχε προκαλέσει αντιδράσεις καθώς μέσω αυτής φάνηκε να γίνεται ένας... συντονισμός κινητοποιήσεων μαθητών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Η σελίδα είχε «κατέβει» την Τετάρτη και με αφορμή το αίτημα του υπουργείου Παιδείας να ερευνηθεί από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ποιοι διαχειρίζονται τη σελίδα αυτή. Ο διαχειριστής της, μάλιστα, δημοσίευσε ένα κείμενο παραδεχόμενος ότι υποκίνησε τις καταλήψεις επιχειρώντας, παράλληλα, να εξηγήσει γιατι προέβη σε αυτή την κίνηση.

Ενδεικτικά της κατάστασης ήταν τα περιστατικά που σημειώθηκαν σε δύο περιοχές της βόρειας Ελλάδας, την Κοζάνη και την Αρναία, ανάμεσα σε μαθητές με διαφορετική άποψη όσον αφορά τις κινητοποιήσεις.

Στην Κοζάνη ένας 23χρονος Αλβανός μαθητής, ο οποίος αποβλήθηκε επειδή συμμετείχε στην αποχή από τα μαθήματα την περασμένη Τρίτη, ξυλοκόπησε μια 15χρονη με τη μητέρα της να καταγγέλλει στο protothema.gr ότι έφτασε στο σημείο να της πετάξει βιβλία και θρανία!

Στο ΕΠΑΛ Αρναίας καταληψίες επιτέθηκαν στον πρόεδρο του 15μελους, ο οποίος επιχείρησε να εφαρμόσει την απόφαση του οργάνου για την λύση της κατάληψης. Όταν όμως επιχείρησε να σπάσει τις κλειδαριές οι καταληψίες αρχικά τον προπηλάκισαν και στη συνέχεια τρια άτομα του επιτέθηκαν, εκτός σχολείου, όταν τον συνάντησαν σε μια καφετέρια. Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο άτομα που οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο με τον πρόεδρο του 15μελους τελικά να αποσύρει τη σε βάρος του μήνυση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης