Ο Σήφης ο κροκόδειλος είναι «θείο δώρο», λένε οι Ρεθυμνιώτες

Ο Σήφης ο κροκόδειλος είναι «θείο δώρο», λένε οι Ρεθυμνιώτες

Έγινε «χωριανός» μας, υποστηρίζουν οι κάτοικοι των Βολιώνων του Αμαρίου - Γιατί δεν θέλουν να φύγει από τα μέρη τους

Ο Σήφης ο κροκόδειλος είναι «θείο δώρο», λένε οι Ρεθυμνιώτες
Την ώρα που ο κροκόδειλος «Σήφης των Ποταμών» παραμένει ασύλληπτος ακόμα και από τον ειδικό ερπετοδαμαστή Ολιβιέ Μπερά, οι χωριανοί του στη μικρή κοινωνία των Βολιώνων του Αμαρίου τον έχουν συμπεριλάβει στα… δημοτολόγια της τοπικής κοινότητας και χαρακτηρίζουν την εμφάνιση και παραμονή του «θείο δώρο». Μάλιστα, θεωρούν πως «τους ανήκει» καθώς όπως εξηγεί ο συνταξιούχος ναυτικός κ. Στέλιος Κεχαγιαδάκης, «τις πιο πολλές φορές ζει στα δικά μας χωράφια και εκεί περνά την ώρα του, λιάζεται και και τρέφεται».

Ανεξάρτητα, πάντως, με το πού έχει… πολιτογραφηθεί μετά και τη διεθνή διάσταση που έχει πάρει το θέμα, «ο Σήφης ανήκει και στα τρία χωριά της λίμνης των Ποταμών, και δεν είναι ούτε Βολιωνίτης, ούτε Παντανασσώτης, ούτε Πατσώτης και εμείς υπογράφουμε με χέρια και με πόδια να μείνει στον τόπο μας». 

Όπως φαίνεται όμως ούτε ο Σήφης θέλει να τους αποχωριστεί αφού ακόμα και οι επιχειρήσεις του Γαλλο-Μαροκινού απέτυχαν και πριν λίγους μήνες και πρόσφατα.

Τις αποτυχίες του κάποιοι φανατικοί «κροκοδειλάκηδες» των Βολιώνων, της Παντάνασσας και του Πατσού, τις πανηγυρίζουν.  Μάλιστα ο πρόεδρος του πολιτικού κόμματος της περιοχής, Μάρκος Ιερωνυμάκης, έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου με ομιλίες και συγκέντρωση υπογραφών ώστε «να μείνει ο Σήφης στο φράγμα γιατί δημιουργεί ανάπτυξη».

Διαβάστε περισσότερα στο
Κλείσιμο
madeincreta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης