Βίντεο: Ένας Κρητικός δύτης στις έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων!

Βίντεο: Ένας Κρητικός δύτης στις έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων!

Είναι μέλος της διεθνούς αποστολής, με την ονομασία «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» που άρχισε νέες έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, 38 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του Ζακ Κουστώ

Βίντεο: Ένας Κρητικός δύτης στις έρευνες για το Ναυάγιο των Αντικυθήρων!
Ένας ολόκληρος ιστορικός κόσμος περιμένει να αποκαλυφθεί 60 μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας των Αντικυθήρων.

Τα μυστικά του περίφημου ναυαγίου της περιοχής, έχει την τύχη να εξερευνήσει ένας Κρητικός δύτης, εκπαιδευτής αυτοδυτών, ο Νίκος Γιαννουλάκης.

Κλείσιμο


Είναι ο δεύτερος Κρητικός που καταδύεται στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων. Ο πρώτος ήταν ένας από τους σφουγγαράδες που βούτηξαν όταν ανακαλύφθηκε το ναυάγιο το 1900 ο οποίος και πέθανε κατά την έρευνα από τη νόσο των δυτών!

  

Φυσικά ο Νίκος Γιαννουλάκης δεν είναι μόνος του στο «ταξίδι» αυτό αλλά μαζί με άλλους Έλληνες, Αμερικάνους, Αυστραλούς, Άγγλους, καθώς είναι μέλος της διεθνούς αποστολής, με την ονομασία «Επιστροφή στα Αντικύθηρα» που άρχισε νέες έρευνες στην περιοχή του ναυαγίου, 38 χρόνια μετά την τελευταία αποστολή του Ζακ Κουστώ.




Στόχος πρώτης αποστολής... επετεύχθη

Το πρώτο μέρος της αποστολής διήρκεσε ένα μήνα, από τις 15 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 15 Οκτωβρίου. Μετά την επεξεργασία των αποτελεσμάτων θα ακολουθήσουν και άλλες αποστολές.






Συμφωνα με τον κ. Γιαννουλάκη, στην αποστολή έγινε πλήρης χαρτογράφηση της περιοχής του ναυαγίου και μερική υποβρύχια ανασκαφή, κατά την οποία βρέθηκε μεταξύ άλλων ένα χάλκινο δόρυ, το οποίο προέρχεται από άγαλμα.



«Το πεδίο έρευνας βρίσκεται από τα 38-42 μέτρα μέχρι 60-65 μέτρα βάθος. Υπάρχουν όμως και σημεία στα οποία θα καταδυθούμε στις επόμενες αποστολές μέχρι και τα 90 μέτρα, σε μια ακτίνα 150 μέτρων», είπε και πρόσθεσε ότι οι νέες έρευνες θα κληθούν να ρίξουν φως στο θαλάσσιο εμπόριο της περιοχής και κυρίως στη διακίνηση έργων ελληνικής τέχνης, περίπου την περίοδο 60-50 πΧ.



Η παγκόσμια πρώτη για τον «Iron man» και η τελευταία λέξη της τεχνολογίας

Πάντως, στη νέα αυτή αποστολή και για πρώτη φορά στον κόσμο, έγινε χρήση της στολής Exosuit.

Η Exosuit ζυγίζει 250 κιλά, μετακινείται μόνο με γερανό όπως φαίνεται και στις φωτο και μπορεί να φτάσει σε βάθος τα 300 μέτρα...

Διαβάστε περισσότερα στο flashnews.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης