Και στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εγκαταστάσεις για τον Έμπολα

Και στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εγκαταστάσεις για τον Έμπολα

Εκεί άλλωστε νοσηλεύτηκε την περασμένη άνοιξη και ο Έλληνας που είχε νοσήσει με MERS κορονοϊό, μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού για την οποία είχε σημάνει συναγερμός

Και στο νοσοκομείο «Σωτηρία» εγκαταστάσεις για τον Έμπολα
Το «κενό ασφαλείας» που υπήρχε στον επιχειρησιακό σχεδιασμό του υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά Στο νοσοκομεία αναφοράς για κρούσμα Έμπολα κλείνουν οι αρμόδιοι, με την απόφαση της δημιουργίας χώρου και στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
 
Υπενθυμίζεται ότι κατά την πρώτη φάση του σχεδιασμού είχε οριστεί ως νοσοκομείο Αναφοράς για πιθανό κρούσμα Έμπολα το «Αμαλία Φλέμινγκ», το οποίο θα υποδεχτεί σε ειδικά διαμορφωμένα χώρο, στην παλαιά Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, άτομο που πιθανολογείται ότι φέρει τον ιό.
 
Μετά την «έλευση» του ιού του αιμορραγικού πυρετού στην Ευρώπη, όμως, και τα περιστατικά δευτερογενούς μετάδοσης που καταγράφηκαν, τα μέτρα του επιχειρησιακού σχεδιασμού εντάθηκαν. Καθίσταται πλέον αναγκαία και Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για τη νοσηλεία τυχόν ασθενή, δηλαδή ατόμου που θα επιβεβαιωθεί ότι έχει μολυνθεί με τον ιό Έμπολα. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η δημιουργία ΜΕΘ στο «Σωτηρία» - εκεί άλλωστε νοσηλεύτηκε την περασμένη άνοιξη και ο Έλληνας που είχε νοσήσει με MERS κορονοϊό, μια μεταδοτική νόσος του αναπνευστικού για την οποία είχε σημάνει συναγερμός.
 
Κλείσιμο
Σε ό,τι αφορά τον Έμπολα, εάν το ύποπτο κρούσμα δεν επιβεβαιώνεται, η διαχείριση θα ολοκληρώνεται στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Εάν όμως το περιστατικό Έμπολα επιβεβαιωθεί και πρέπει να νοσηλευτεί, τότε θα μεταφέρεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» όπου υπάρχει ΜΕΘ - ο ασθενής με Έμπολα κινδυνεύει από πολυοργανική ανεπάρκεια, οπότε θα πρέπει να υπάρχει διαθεσιμότητα σε Μονάδα.
 
Πάντως, ειδικοί υποστηρίζουν ότι η λύση της διακομιδής τυχόν ασθενούς από το «Αμαλία Φλέμινγκ» σε ΜΕΘ άλλου νοσοκομείου, εν προκειμένω στο «Σωτηρία», εκτός του ότι δεν ενδείκνυται για τον ασθενή, με δεδομένη τη βαρύτητα ενός τέτοιου περιστατικού, αυξάνει σημαντικά το πεδίο μετάδοσης του ιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης