Στο έλεος των σκουπιδιών η Φιλοσοφική Αθηνών

Στο έλεος των σκουπιδιών η Φιλοσοφική Αθηνών

Βρόμα, δυσωδία, ανύπαρκτη καθαριότητα, συνθέτουν εικόνες που μαρτυρούν εγκατάλειψη

Στο έλεος των σκουπιδιών η Φιλοσοφική Αθηνών
Δυσοσμία στην τουαλέτα, γλίτσα κολλάει στις σόλες των παπουτσιών των επισκεπτών, δυσωδία και σκουπίδια σε κοινόχρηστους χώρους συνθέτουν τις εικόνες ντροπής της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών.

Η Φιλοσοφική είναι το δεύτερο, μετά το Πεντάγωνο, μεγαλύτερο κτίριο της Αττικής, φιλοξενεί πάνω από 20.000 φοιτητές, πανεπιστημιακούς και διοικητικό προσωπικό- και, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Καθημερινής», είναι στο έλεος των σκουπιδιών και της ακαθαρσίας. Σωροί τα σκουπίδια πάνω και κάτω από τους νιπτήρες, σε τουαλέτες που ζέχνουν, την ίδα στιγμή που στους διαδρόμους κυκλοφορούν κατσαρίδες, στις αίθουσες χάσκουν πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, ενώ εμφανής είναι η προσπάθεια τα σκουπίδια να περιοριστούν στις γωνίες. 

Κλείσιμο


Το πρόβλημα είναι γνωστό από το καλοκαίρι και «έχει αφετηρία τα νομικά ζητήματα σχετικά με τη διαδικασία ανάθεσης της καθαριότητας σε εταιρείες». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το θέμα έχει απασχολήσει τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ ενώ το Συμβούλιο είχε ζητήσει από τον τέως πρύτανη Θεοδόσιο Πελεγρίνη να ενημερώσει για τις ενέργειές του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης