«Κομφούζιο» πραγματογνωμόνων για τα φρένα της μοιραίας νταλίκας

«Κομφούζιο» πραγματογνωμόνων για τα φρένα της μοιραίας νταλίκας

Συμφωνούν ότι υπήρχε πρόβλημα - Είχε όλο το χρόνο να μειώσει δραστικά ταχύτητα, λέει ο ειδικός Παναγιώτης Σταμίρης

«Κομφούζιο» πραγματογνωμόνων για τα φρένα της μοιραίας νταλίκας
Μετά τη φονική καραμπόλα που στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, ενώ ένας ακόμη δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, το απόγευμα της Δευτέρας έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της πρώτης αυτοψίας στην νταλίκα που «έσπειρε» το θάνατο.

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του πραγματογνώμονα και όπως μετάδωσε το Mega, η νταλίκα δεν είχε φρένα, όπως ακριβώς υποστήριξε ο οδηγός από την πρώτη στιγμή. 

Ο εμπειρογνώμονας έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος λίγη ώρα μετά το τραγικό συμβάν για να διαπιστώσει πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι η νταλίκα είχε πρόβλημα στα φρένα της. Αυτό, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του σταθμού, είναι μια άτυπη εκτίμηση και αναμένεται να γίνει ενδελεχής έρευνα, να εξεταστεί το όχημα και να δοθεί επίσημη απάντηση για το αν αυτή η εκτίμηση πράγματι ισχύει.

Το ίδιο πάντως ισχυρίζεται και ο οδηγός, ο 39χρονος Ρουμάνος, στην πρώτη κατάθεση που έδωσε στους αστυνομικούς, ότι δηλαδή αντιμετώπισε πρόβλημα με τα φρένα και για 23 ολόκληρα χιλιόμετρα προσπαθούσε να ακινητοποιήσει την νταλίκα. Μάλιστα, όπως υποστήριξε, όταν έφτασε στο σημείο του δυστυχήματος, άναψαν τα λάστιχά του, πήραν φωτιά, με αποτέλεσμα να παρασέρνει τα αυτοκίνητα το ένα μετά το άλλο και να μην μπορεί να αντιδράσει.

Κλείσιμο
«Ο οδηγός της νταλίκας είχε το χρόνο να μειώσει ταχύτητα»

Ωστόσο, το γεγονός πως ο οδηγός της νταλίκας είχε όλο το χρόνο, αν δεν δούλευαν τα φρένα, να μειώσει ταχύτητα και να κάνει ελεγχόμενο ατύχημα, υποστήριξε ο πραγματογνώμονας τροχαίων δυστυχημάτων, Παναγιώτης Σταμίρης, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή του ΑΝΤ1.

Μεταξύ άλλων, ο πραγματογνώμων δήλωσε ότι το πιθανότερο είναι ο οδηγός της νταλίκας να μην έδωσε την απαιτούμενη προσοχή στις ενδείξεις για έργα. «Μάλλον, δεν πρόσεξε τα έργα που γίνονταν και δεν έδωσε την απαιτούμενη προσοχή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής ο Ρουμάνος υποστηρίζει ότι η τραγωδία συνέβη επειδή παρουσιάστηκε πρόβλημα με τα φρένα του αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23 χλμ. από το σημείο στο οποίο ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα λόγω των έργων της ΔΕΗ λίγο μετά την έξοδο για Βέροια.

Ωστόσο η εκδοχή αυτή δεν είναι η μοναδική που εξετάζει η Τροχαία Βέροιας που διεξάγει την έρευνα, με τους αστυνομικούς να μιλούν για ενδεχόμενο ο 39χρονος να κοιμήθηκε πάνω στο τιμόνι και γι' αυτό δεν πρόλαβε να αντιδράσει όταν είδε μπροστά του τα οχήματα.

Την Πέμπτη η απολογία του οδηγού

Την Πέμπτη θα δώσει ο 39χρονος Ρουμάνος οδηγός τις πολυαναμενόμενες απαντήσεις στο γιατί η νταλίκα που οδηγούσε κατέληξε να κάνει σμπαράλια περισσότερα από 30 αυτοκίνητα στην Εγνατία Οδό και να προκαλέσει το θάνατο πέντε ανυποψίαστων οδηγών το πρωί της Κυριακής.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε τη Δευτέρα ενώπιον του εισαγγελέα ο οποίος του άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή αλλά ο Ρουμάνος μέσω του Ρουμάνου δικηγόρου του, τον οποίο τοποθέτησε το ρουμανικό προξενείο, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί σε τρεις ημέρες από σήμερα.

Μια ημέρα πριν τον Ρουμάνο την πόρτα του ανακριτή θα περάσει εκ νέου ο 42χρονος υπεύθυνος της αναδόχου εταιρείας εκτέλεσης των εργασιών που ήταν σε εξέλιξη στο οδόστρωμα και ο οποίος αντιμετωπίζει την κατηγορία της διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών.



Μάχη για τη ζωή του δίνει ο 76χρονος 

Από τους 30 πολυτραυματίες που διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Βέροιας τη Δευτέρα πήραν εξιτήριο οι εννέα, ενώ για νοσηλεία παραμένουν οι 17. Πιο σοβαρά είναι ένας 76χρονος ο οποίος υπέστη πολλαπλά κατάγματατα και στα δύο πλευρά και θλάση του μεσεντερίου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σταθερή παραμένει η καστάσταση τόσο της 18χρονης που είναι διασωληνωμένη στο ΑΧΕΠΑ όσο και του 64χρονου και του 22χρονου που νοσηλεύονται στο ίδιο νοσοκομείο. Παρόμοια εικόνα και για τα δύο παιδιά ηλικίας 4 ετών και 16 μηνών που νοσηλεύονται στο Γ. Γεννηματάς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης