Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Η απεργία σχετιζόταν με την αποχή των υπαλλήλων από τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, τις σχετικές εισηγήσεις, καθώς και από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο

Παράνομη η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση
Την άμεση διακοπή της απεργίας της ΑΔΕΔΥ, που αφορούσε στους υπαλλήλους που σχετίζονται με την αξιολόγηση των δημοτικών υπαλλήλων, διέταξε σήμερα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, έπειτα από αγωγή του υπουργείου Οικονομικών.

Η απεργία σχετιζόταν με την αποχή των υπαλλήλων από τις εκθέσεις αυτοαξιολόγησης, τις σχετικές εισηγήσεις, καθώς και από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο.

Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, η δικαστική απόφαση αναφέρει: "H συγκεκριμένη μορφή απεργίας δεν είναι μια συνιθησμένη διεκδικητική απεργία, αλλά πρόκειται για απεργία διαμαρτυρίας. Η τελευταία δεν μπορεί να έχει ως σκοπό την κάμψη της βούλησης των νομοθετικών οργάνων, ούτε μπορεί να διαρκέσει μέχρι η πολιτεία να υποκύψει και να αποδεχθεί τα αιτήματα των απεργών, διαφορετικά, αν έχει τέτοιο σκοπό είναι παράνομη".  

Επιπλέον, υπογραμμίζεται: "Πρέπει επίσης να υποχρεωθεί η εναγόμενη να διεκόψη την επίδικη απεργία και περεταίρω, επειδή υπάρχει σοβαρή πιθανότητα επανάληψης, νέας απεργίας με τα ίδια αιτήματα στο μέλλον, πρέπει να υποχρεωθεί η εναγόμενη να παραλείπει τούτο, να κηρυχθεί, δε, η απόφαση προσωρινά εκτελεστή ως προς τις εν λόγω καταψηφιστικές διατάξεις της επειδή συντρέχουν εξαιρετικοί προς τούτο λόγοι".

Να σημειωθεί ότι η δικαστική απόφαση έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση 19 δημάρχων και της νέας περιφεριάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου, να εμποδίσει την αξιολόγηση που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση.

«Κάποια στιγμή πρέπει να συμφωνήσουμε για τα αυτονόητα στον τόπο μας. Είναι αυτονόητο πως όλοι πρέπει να αξιολογούνται. Είναι αυτονόητο πως όποιος μπήκε παράνομα στο Δημόσιο, πρέπει να απομακρυνθεί. Οι έλεγχοι για πλαστά πιστοποιητικά και για μονιμοποιήσεις χωρίς τυπικές προϋποθέσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Μετά και την τελευταία δικαστική απόφαση, δεν υπάρχει πια κανένα άλλοθι και αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όλοι: και όσοι αντιδρούν στην αξιολόγηση και στους ελέγχους, αλλά και οι πολιτικοί τους προστάτες» σχολίασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης.



Το κείμενο της απόφασης εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης