Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Μάνη – Υπό μερικό έλεγχο στη Θήβα

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Μάνη – Υπό μερικό έλεγχο στη Θήβα

Έσβησε η φωτιά στα Περιβόλια Φιγαλείας - Πέρασε μέσα από αρχαιολογικό χώρο

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά στη Μάνη – Υπό μερικό έλεγχο στη Θήβα
Για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη με τι φλόγες στα δύο πύρινα μέτωπα, στην ανατολική Μάνη και τη Θήβα.

Η πυρκαγιά στη Μάνη εκδηλώθηκε στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης και καίει σε δασική έκταση με χαμηλή βλάστηση. Ανησυχία προκάλεσε το γεγονός πως εξαιτίας των ισχυρών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις, ωστόσο το πρωί της Πέμπτης οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο κατάφεραν να την περιορίσουν. Το έργο τους όμως είναι δύσκολο, γιατί η φωτιά καίει σε δύσβατη περιοχή και προς την κορυφή βουνού μεταξύ των χωριών Κάτω Καρέας και Γέρμας. 

Κλείσιμο
Πάντως δεν απειλεί κατοικημένες περιοχές, ενώ οι εστίες είναι διάσπαρτες. Στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν 9 οχήματα, 30 πυροσβέστες και 38 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στη Θήβα

Το πρωί της Πέμπτης, στις 09:30, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στη Θήβα που έκαιγε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Δόμβραινα. Ωστόσο, υπό τον φόβο αναζωπυρώσεων, στο σημείο βρίσκονται ακόμα δυνάμεις της πυροσβεστικής. Συγκεκριμένα, στο σημείο βρίσκονται 7 οχήματα με 18 πυροσβέστες και 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Τέλος, η φωτιά που εκδηλώθηκε στο Λέχαιο Κορινθίας το απόγευμα της Τετάρτης, επίσης, κατασβέστηκε πλήρως από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Έσβησε η φωτιά στα Περιβόλια Φιγαλείας - Πέρασε μέσα από αρχαιολογικό χώρο

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση των Αρχών το απόγευμα της Τετάρτης για την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Περιβόλια Φιγαλείας. Όπως μεταδίδει το ilialive.gr, η φωτιά είχε δύο μέτωπα, ένα μικρότερο έξω από το χωριό Περιβόλια και ένα μεγαλύτερο προς το ναό του Επικουρείου Απόλλωνα. 

Μικρής έκτασης φθορές υπέστη σύμφωνα με πληροφορίες ο αρχαιολογικός χώρος των Περιβολίων Φιγαλείας, από την πυρκαγιά που ξέσπασε στη συγκεκριμένη περιοχή και επεκτάθηκε σε έκταση περίπου 20 στρεμμάτων. Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις τέσσερις το απόγευμα και λόγω των ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα. 

Στην περιοχή κινητοποιήθηκαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τον Πύργο, την Αρχαία Ολυμπία και την Κρέστενα, ενώ κλήθηκαν και εναέρια μέσα από την 117 ΠΜ Ανδραβίδας. Συνολικά κινητοποιήθηκαν οκτώ οχήματα της Π.Υ. με 20 άνδρες και ακόμα 3 οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ζαχάρως και δύο του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων. Από αέρος συνέδραμαν δύο Canadair. 

Επικεφαλής στο συντονισμό του έργου κατάσβεσης ήταν ο διοικητής Π.Υ. Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Ταξίαρχος Νίκος Νικολακόπουλος με τον διοικητή Π.Υ. Ηλείας και Πύργου Πύραρχο Νίκο Στασινόπουλο. Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με μαρτυρίες από την έκταση που βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος των Περιβολίων.

Από τις φλόγες και κυρίως από τον καπνό έχουν υποστεί φθορές τα ερείπια του αρχαίου ναού στο σημείο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες αυτοψία πραγματοποίησε και κλιμάκιο της Ζ’ ΕΠΚΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης