Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για τη «μικρή ΔΕΗ»

Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για τη «μικρή ΔΕΗ»

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα σε όλους ενεργειακούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας

Alpha Βank: Kέρδη 199 εκατ. ευρώ στο 9μηνο, μαζί με την έκτακτη εισφορά
Θεσσαλονίκη: Κινητοποιήσεις για τη «μικρή ΔΕΗ»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ» διοργάνωσε το πρωί, έξω από τα υποκατάστημα της ΔΕΗ, επί της οδού Τσιμισκή, η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Θεσσαλονίκης.
Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούνται σήμερα σε όλους ενεργειακούς δήμους της Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα στην Κοζάνη, την Πτολεμαΐδα, το Αμύνταιο και τη Φλώρινα.

Απεργιακή συγκέντρωση στον πεζόδρομο της Κοζάνης διοργάνωσε η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Κοζάνης ενάντια στην πώληση της μικρής ΔΕΗ, ενώ συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν επίσης στο Τεχνικό Επιμελητήριο, το Επαγγελματοβιοτεχνικό Επιμελητήριο της πόλης και στον Εμπορικό Σύλλογο. Ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία προς την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την κατάθεση ψηφίσματος.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στις χθεσινοβραδινές απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ο Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος» Σάκης Μάστορας, σχολίασε στο ΑΜΠΕ ότι εκατοντάδες άνθρωποι βρέθηκαν από τις 12 το βράδυ μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα στις πύλες των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών (ΑΗΣ) Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου, ενώ καθολική ήταν η συμμετοχή στην απεργία και των εργαζομένων στα ορυχεία.

Ο κ. Μάστορας τόνισε επίσης, πως τα συνδικάτα της ΔΕΗ «δεν έχουν πρόθεση να προκαλέσουν μπλακ άουτ καθώς δεν επιθυμούν η πατρίδα να στερηθεί το αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος».
Ο πρόεδρος του «Σπάρτακου» Γιώργος Αδαμίδης θα παραστεί, σήμερα το απόγευμα, στη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, αλλά και στη συγκέντρωση μπροστά από την είσοδο της ΔΕΗ στην Αθήνα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης