Μαλεσίνα: Αναζωπυρώθηκαν οι εστίες λόγω των ισχυρών ανέμων - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Μαλεσίνα: Αναζωπυρώθηκαν οι εστίες λόγω των ισχυρών ανέμων - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί

Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά από χθες - Μεγάλη η περίμετρος του μετώπου με συνεχείς αναζωπυρώσεις που δυσκολεύουν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων

Μαλεσίνα: Αναζωπυρώθηκαν οι εστίες λόγω των ισχυρών ανέμων - Δεν κινδυνεύουν οικισμοί
Εφιαλτικό είναι το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην ευρύτερη περιοχή της Μαλεσίνας, που για περισσότερες από 24 ώρες η πύρινη λαίλαπα με τη βοήθεια του δυνατού αέρα και των υψηλών θερμοκρασιών έχει καταστρέψει πάνω από 20.000 χιλιάδες στρέμματα, ενώ έχει φτάσει πολλές φορές σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια των κατοίκων της περιοχής.

Η φωτιά ουσιαστικά βρίσκεται στο μεταξύ των περιοχών Μούζι - Μαλεσίνα - Λάρυμνα - Μαρτίνο και μεταξύ άλλων, έκαψε δάσος που είχε αναδασωθεί από προηγούμενη πυρκαγιά και τα δέντρα είχαν πλέον αρχίσει να «ξαναγεννιούνται», αλλά δυστυχώς παραδόθηκαν και πάλι στις φλόγες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις, ενώ η περίμετρος του μετώπου της φωτιάς είναι μεγάλη, γεγονός που δυσκολεύει το έργο των πυροσβεστών.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το LamiaReport, οι πυροσβεστικές δυνάμεις είναι πάρα πολλές, ενώ όσο υπήρχε φως επιχειρούσαν και από αέρος. Ωστόσο τα πράγματα είμαι εξαιρετικά δύσκολα, αφού τα μέτωπα είναι πάρα πολλά και κάθε τόσο και λίγο ξεφυτρώνουν καινούργιες εστίες ή αναζωπυρώνονται οι παλιές.

Όπως έλεγε κάτοικος της περιοχής, τα πύρινα μονοπάτια από χθες το μεσημέρι μέχρι και τώρα έχουν ακολουθήσει αλλόκοτες διαδρομές, γιατί οι κατευθύνσεις των ανέμων άλλαζαν κάθε τόσο και λίγο με αποτέλεσμα η κατάσταση να είναι ανεξέλεγκτη και τα πράγματα πολύ επικίνδυνα.

Σε Μούζι και Μαλεσίνα χτύπησαν πολλές φορές οι καμπάνες και οι κάτοικοι κλήθηκαν να προστατέψουν τις περιουσίες τους και τα σπίτια τους.

«Παρακαλάμε να βρέξει για να γλυτώσουμε από τον εφιάλτη...», είπε κάτοικος της περιοχής στο LamiaReport, ο οποίος έχει ζήσει από κοντά όλο αυτό το εφιαλτικό σκηνικό το τελευταίο 24ωρο.


Μεγάλη φωτιά στη Μαλεσίνα από LAMIASTARGR






















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης