Κύπρος: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο επιχειρηματίας που έκανε όργια με ανήλικες

Κύπρος: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο επιχειρηματίας που έκανε όργια με ανήλικες

Η δίκη θα ξεκινήσει στις 30 Μαΐου - Αν καταδικαστεί ο Λευκαρίτης αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης 20 ετών

Κύπρος: Στη φυλακή μέχρι τη δίκη ο επιχειρηματίας που έκανε όργια με ανήλικες
Παράταση της προφυλάκισης του 57χρονου επιχειρηματία Άκη Λευκαρίτη και του 35χρονου Νίκου Νικολάου για την υπόθεση των σεξουαλικών οργίων με ανήλικες, αποφάσισε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας. Οι δύο κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε Κακουργιοδιοκείο λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και η δίκη θα ξεκινήσει στις 30 Μαϊου. Από σήμερα θα βρίσκονται ως υπόδικοι στις Κεντρικές Φυλακές και θα παραμείνουν μέχρι την ολοκλήρωση της δίκης.

Σε περίπτωση καταδίκης ο Λευκαρίτης αντιμετωπίζει κάθειρξη έως και 20 χρόνια ενώ ο Νικολάου έως και ισόβια.

Η δικαστής που αποφάσισε σήμερα την παραταση της προφυλάκισης απέρριψε τα επιχειρήματα των συνηγόρων υπεράσπισης σημειώνοντας ότι οι ενοχοποιητικές καταθέσεις των ανήλικων κοριτσιών καθώς και της 18χρονης αδελφής της μίας εξ αυτών παρουσιάζουν τους κατηγορούμενους να επιδίδονται συστηματικά σε αδικήματα τα οποία πλήττουν ευθέως τα ήθη.

Το γεγονός ότι τα θύματα της εγκληματικής δραστηριότητας των κατηγορουμένων , κατέληξε η δικαστής παρουσιάζονται να είναι έφηβες, τις καθιστά ιδιαίτερα ευάλωτες σε προτροπές και πιέσεις, ως αυτές αποδίδονται στους κατηγορούμενους.

Η κοινωνία, τόνισε η κ. Λυκούργου, έχει ιδιαίτερο και αυξημένο καθήκον να προστατεύσει τα ανήλικα μέλη της από εγκληματικές ενέργειες ως οι επίδικες. Συνεπώς η κράτηση των κατηγορουμένων είναι δικαιολογημένη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης