Στην Εντατική αλλά εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ

Στην Εντατική αλλά εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ

Σε σταθερή κατάσταση και έχοντας πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» 

Στην Εντατική αλλά εκτός κινδύνου η 9χρονη που τραυματίστηκε στο λούνα παρκ
Σε σταθερή κατάσταση και έχοντας πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον συνεχίζει να νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» η 9χρονη, περίπου ένα 24ωρο μετά τον τραυματισμό της στο λούνα παρκ του Ελληνικού, ωστόσο οι θεράποντες γιατροί εκτιμούν ότι το κορίτσι έχει διαφύγει τον κίνδυνο.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του νοσοκομείου, «η ασθενής νοσηλεύεται στη ΜΕΘ και η κατάστασή της παραμένει σταθερή. Δεν χρήζει αναπνευστικής ή άλλης υποστήριξης των ζωτικών λειτουργιών και έχει πλήρη επικοινωνία με το περιβάλλον».
 
Η μικρή Αναστασία φέρει εκτεταμένες θλάσεις πνευμόνων, κατάσταση την οποία οι γιατροί παρακολουθούν με προσοχή καθώς συνήθως αυτού του είδους η κάκωση υποχωρεί με απλά υποστηρικτικά μέτρα και χωρίς ειδική παρέμβαση.
Αντιθέτως, αναγκαία κρίθηκε η παρέμβαση των ψυχολόγων, που από το πρωί της Δευτέρας βρίσκονται διακριτικά έξω από τη ΜΕΘ, έτοιμοι να στηρίξουν την 9χρονη, που όπως είναι φυσικό, αναζητεί τον αδελφό της.
Κλείσιμο
 
Σύμφωνα με πηγές του νοσοκομείου, εάν η μικρή ασθενής συνεχίζει να βρίσκεται και το επόμενο 24ωρο στην ίδια κατάσταση, τότε θα λάβει εξιτήριο από τη ΜΕΘ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης