Στην Αθήνα έρχεται σήμερα, Παρασκευή, η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, ενώ το επιβατικό κοινό αναμένεται να ταλαιπωρηθεί καθώς κλειστές θα είναι αρκετές στάσεις του μετρό, ενώ το κέντρο της Αθήνας θα είναι απροσπέλαστο για περισσότερες από δέκα ώρες.
Συνοπτικά, το πρόγραμμα της καγκελαρίου αρχίζει στις 15:15, με την παρουσία της, μαζί με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, σε φόρουμ με νέους επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται σε καινοτόμους τομείς. Έπειτα, στις 16:20, θα συναντηθούν με εκπροσώπους θεσμικών φορέων και εκπροσώπους μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ στις 17:30 η κυρία Μέρκελ θα μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου για την επίσημη συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά και στη συνέχεια θα δώσουν συνέντευξη Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών και ξένων ΜΜΕ.
Κλειστοί σταθμοί του μετρό
Προβλήματα στις μετακινήσεις του θα αντιμετωπίσει σήμερα το επιβατικό κοινό στις μετακινήσεις του μετρό, λόγω της επίσκεψης της Άνγκελα Μέρκελ.
Κλείσιμο
Συγκεκριμένα, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ θα κλείσουν στις 13.30 οι σταθμοί του μετρό Ευαγγελισμός και Μέγαρο Μουσικής, ενώ στις 18.00 θα κλείσουν οι σταθμοί Σύνταγμα και Ακρόπολη. Οι συρμοί του μετρό θα διέρχονται κανονικά αλλά δεν θα πραγματοποιούν στάσεις στους παραπάνω σταθμούς.
«Άβατο» το κέντρο της Αθήνας
Άβατο θα είναι για δέκα ολόκληρες ώρες το κέντρο της Αθήνας εξαιτίας της επίσκεψης της καγκελαρίου τη χώρα μας. Συγκεκριμένα, με απόφαση που υπογράψει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, το μέτρο της απαγόρευσης συγκεντρώσεων «για λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής» θα τεθεί σε ισχύ από τις 11:30 το πρωί έως τις 21:30 το βράδυ οπότε και η κυρία Μέρκελ θα αναχωρήσει από τη χώρα μας.
Συγκεκριμένα η απαγόρευση θα ισχύσει για την περιοχή που περικλείεται από τους ακόλουθους δρόμους:
Η απαγόρευση θα ισχύσει και τα τμήματα των δρόμων αυτών που αποτελούν τα όρια της εν λόγω περιοχής, στο τμήμα της Αττικής Οδού από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» έως τον κόμβο της Περιφερειακής Υμηττού με τη Λ. Κατεχάκη, στο τμήμα της Λ. Κατεχάκη από την έξοδο της Περιφερειακής Υμηττού έως τη συμβολή της με τη Λ. Μεσογείων.
Η πρωτοβουλία του WHEN και της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας περνά στην επόμενη φάση της, προσφέροντας τρίμηνη εξατομικευμένη καθοδήγηση σε 20 γυναίκες επιχειρηματίες του κλάδου HORECA.
Υπάρχουν ερωτήσεις που πολλοί γονείς κάνουν ψιθυριστά. Και άλλες που δεν κάνουν ποτέ. Όχι γιατί δεν τους απασχολούν. Αλλά γιατί φοβούνται ότι η απάντηση μπορεί να τους γεμίσει ενοχές.
Το διήμερο της διοργάνωσης περιλαμβάνει τον 2ο διεθνή αγώνα ποδηλασίας UCI Gran Fondo Loutraki Greece, ποδηλατική Expo, pasta party, τεχνικές παρουσιάσεις και μια μεγάλη γιορτή στην τελετή απονομής των μεταλλίων, με την υπογραφή του Kyvernitis Sports & Events