Φυλακές Νιγρίτας: 15 σε απολογία για βασανιστήρια στον Αλβανό φονιά

Φυλακές Νιγρίτας: 15 σε απολογία για βασανιστήρια στον Αλβανό φονιά

Οι εν λόγω σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα απολογηθούν το προσεχές Σάββατο, με την ιδιότητα των κατηγορουμένων, για τα γεγονότα που οδήγησαν στο θάνατο του βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι

Φυλακές Νιγρίτας: 15 σε απολογία για βασανιστήρια στον Αλβανό φονιά
Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού βαρυποινίτη Ίλια Καρέλι στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.

Έτσι, στο πλαίσιο της κύριας ανάκρισης, το προσεχές Σάββατο καλούνται σε απολογία 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών της Νιγρίτας Σερρών.

Κλείσιμο
Οι κλήσεις σε απολογία αναμένεται να επιδοθούν την Παρασκευή στα εμπλεκόμενα πρόσωπα, προκειμένου να απολογηθούν με την ιδιότητα των κατηγορουμένων.

Θεωρείται βέβαιο πάντως ότι οι 15 σωφρονιστικοί υπάλληλοι θα ζητήσουν και θα λάβουν προθεσμίες για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους και να λάβουν οι συνήγοροί τους αντίγραφα του κατηγορητηρίου.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, το αδίκημα για το οποίο θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις στην ανακρίτρια είναι αυτό της διακεκριμένης περίπτωσης βασανισμού κρατουμένου, που είχε αποτέλεσμα το θάνατο ανθρώπου.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πράξη αυτήν βαραίνει τόσο αυτούς που συνέβαλαν στην αποτρόπαια πράξη, όσο και εκείνους που δεν απέτρεψαν και παρέλειψαν να κάνουν τις οφειλόμενες ενέργειες, προκειμένου να αποτραπεί.

Στον κατάλογο των παραπάνω σωφρονιστικών υπαλλήλων δεν περιλαμβάνεται ο διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος αντιμετωπίζει το πλημμέλημα της υπόθαλψης εγκληματία.

Όσον αφορά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους του Μαλανδρίνου και τους αστυνομικούς του ΑΤ Ιτέας, ερευνώνται οι κατηγορίες της παράνομης εισαγωγής όπλων και η βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Πάντως, εάν και εφόσον αυτοί καταστούν κατηγορούμενοι, θα κληθούν να απολογηθούν στις ανακριτικές αρχές της Άμφισσας, όπου θα επιστρέψει κομμάτι της δικογραφίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης